Přejít na obsah

Citizen NH8315-50AB kalibr 8200 Automatic

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, po tom, co mi na mywatcheshub, než jsem se rozhoupal, vyprodali oboje SRPY, o které jsem měl zájem co by oblekovky, narazil jsem na tyhle Citizeny http://mywatcheshub.com/citizen-automatic/citizen-men-automatic-mechanical-sapphire-nh831550ab-p-10182/ . V podstatě by splňovaly mé představy, ale neznám ten kalibr, nevím, jaký je a jestli má ruční nátah a hacking. Dle tvaru korunky bych na to usuzoval, ale spíš to bude jen zbožné přání. Děkuji za postřehy.

Odesláno

Nikdo nic? Citizen nikdo nezná? Alespoň ten kalibr, prosím.

Odesláno

Nikdo nic? Citizen nikdo nezná? Alespoň ten kalibr, prosím.

kalibr je to spolehlivý a výborný, dle watchuseek plně srovnatelný se Seiko 7S26 nebo Etou 2824. Při správném seřízení vynikající a dlouhodobá přesnost. Ruční nátah i hacking má, viz:

One difference is that the Miyota 8200 can be hand wound, the Seiko 7s26 cannot.

Návštěvník JN1276
Odesláno

Těm by možná slušel i kožený pásek. Tem ciferník je pkně světlý.

Odesláno

Frostie: Moc děkuji, to jsem potřeboval slyšet. Takže ruční nátah a hacking má určitě? Ptám se proto, že pokud je kalibr 8200 Miyota, jak píše maccin, je možné, že by se tyto kalibry lišily tím, že jeden má hacking a ruční nátah a ten samý kalibr v jiném provedení nemá hacking atd. ?

maccin: Dotaz viz. výše a jeden dotaz navíc. Trochu mne zarazil ten jednosměrný nátah rotoru, Miyotu neznám a jako trochu seikofil jsem si myslel, že co japonec to obousměrný nátah rotoru.

Takže děkuji všem za případné postřehy.

Odesláno

Frostie: Moc děkuji, to jsem potřeboval slyšet. Takže ruční nátah a hacking má určitě? Ptám se proto, že pokud je kalibr 8200 Miyota, jak píše maccin, je možné, že by se tyto kalibry lišily tím, že jeden má hacking a ruční nátah a ten samý kalibr v jiném provedení nemá hacking atd. ?

maccin: Dotaz viz. výše a jeden dotaz navíc. Trochu mne zarazil ten jednosměrný nátah rotoru, Miyotu neznám a jako trochu seikofil jsem si myslel, že co japonec to obousměrný nátah rotoru.

Takže děkuji všem za případné postřehy.

Miyota má u automatů vždy jednosměrný nátah, na rozdíl od Seika s jejich systémem Magic lever. Ten ruční nátah je jasný, na tom watchuseeku píší i o funkčním hackingu, osobní zkušenost nemám. Rovněž tam zmiňují trvalejší přesnost po seřízení cca 3-4 sec/24, s nějakými 15-20 sec/denně bych se nespokojil ani u automatických hodinek za 150 kč z tržnice...

Odesláno

Ty moje hacking neměli, vteřinovka se dala pouze přibrzdit pomalým otáčením korunky "do protisměru" toto šlo daleko hůře než třeba u kalibru Seiko 7s26, kde to jde dobře.

Tady máš nějaké další postřehy http://forum.chronom...Bkalibr+%2B8200

Miyota má u automatů vždy jednosměrný nátah, na rozdíl od Seika s jejich systémem Magic lever. Ten ruční nátah je jasný, na tom watchuseeku píší i o funkčním hackingu, osobní zkušenost nemám. Rovněž tam zmiňují trvalejší přesnost po seřízení cca 3-4 sec/24, s nějakými 15-20 sec/denně bych se nespokojil ani u automatických hodinek za 150 kč z tržnice...

Já přesnost vůbec neřešil nosil jsem je jednou někdy dvakrát týdně, před nandáním na ruku jsem vždy nastavil čas, prože většinou už nešli. Odchylka 15 sec. je dle mě u těchto levných kalibru při zakoupení a před nějakým pozdějším seřízením úplně normální.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...