Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

že máš z p....e kliku :-)

Jestli je strojek 68.1 tak bych si tipnul že se jedná o střeva z Elton Sportů, který někdo předělal do běžnýho Igen pouzdra.

Anebo skládačka přímo v Eltonu, ciferníků se obvykle dělalo víc než finálních kompletů

Odesláno

Nějaký příběh o tom, jak a kdy se dostaly do tvé sbírky?

Jak už napsal Financ, pokud je pod setrvačkou vyraženo 68 1, tak by mohlo jít (ale nemuselo) o strojek z ELTON SPORT. Pokud tam je 68 3, tak nám to bohužel nic nenapoví.

Co je s vysokou pravděpodobností originální díl vyrobený pro ELTON SPORT, je číselník. Vypadá, že je (polo)leskle černý jako na originálech. A měl by být i černý z druhé strany, kam není bez vyjmutí strojku vidět. Jak se tam dostal (už u výrobce? pozdější předělávka?) se ale z fotek nedá věštit.

Vše dosud známé a neznámé o hodinkách ELTON SPORT se probíralo v těchto dvou vláknech:

Výrobní dokumentace ELTON SPORT a PRIM SPORT I - IGEN

Kolik je známých hodinek ELTON SPORT?

Odesláno (upraveno)

Nějaký příběh o tom, jak a kdy se dostaly do tvé sbírky?

Jak už napsal Financ, pokud je pod setrvačkou vyraženo 68 1, tak by mohlo jít (ale nemuselo) o strojek z ELTON SPORT. Pokud tam je 68 3, tak nám to bohužel nic nenapoví.

Co je s vysokou pravděpodobností originální díl vyrobený pro ELTON SPORT, je číselník. Vypadá, že je (polo)leskle černý jako na originálech. A měl by být i černý z druhé strany, kam není bez vyjmutí strojku vidět. Jak se tam dostal (už u výrobce? pozdější předělávka?) se ale z fotek nedá věštit.

Vše dosud známé a neznámé o hodinkách ELTON SPORT se probíralo v těchto dvou vláknech:

Výrobní dokumentace ELTON SPORT a PRIM SPORT I - IGEN

Kolik je známých hodinek ELTON SPORT?

Bohužel k nim nemám žádnou legendu.O hodinky se zajímám řadu let ale zajímaly mě spíše hodinky kapesní, takže když jsem se dostal k nějakým náramkovým, dal jsem je do krabice.

Bohužel k nim nemám žádnou legendu.O hodinky se zajímám řadu let ale zajímaly mě spíše hodinky kapesní, takže když jsem se dostal k nějakým náramkovým, dal jsem je do krabice.

Odhaduji, že tyhle mám tak 20 let ale od koho jsem je získal, to už se nepamatuji.

Stroj je 68 3.

Edit: zpřehlednění odpovědi

Upraveno uživatelem Honza.manta
Odesláno

Kalibr 68.1 tam nutně být nemusí - může být i 68.3 "třetišroubek". Dle mého je to ciferník ES dosazený do původních Igenů - neboť chybí dýnko i luneta. Ale ciferník pěkný a zachovalé původní ručky - stačí doplnit lumi. Hezký kousek. :clap:

Odesláno (upraveno)

Ví vůbec někdo, jak vypadaly "civilní" Eltony? Jaké měly dýnko, jakou lunetu? Logicky: na vojenských hodinkách je na dýnku přeražena 4 na 6, musely tedy být dříve dýnka se 4. Co týče lunety: nezačaly se vyrábět kovové teprve na základě objednávky MNO?

Upraveno uživatelem watch22
Odesláno

Ví vůbec někdo, jak vypadaly "civilní" Eltony? Jaké měly dýnko, jakou lunetu? Logicky: na vojenských hodinkách je na dýnku přeražena 4 na 6, musely tedy být dříve dýnka se 4. Co týče lunety: nezačaly se vyrábět kovové teprve na základě objednávky MNO?

Omlouvám se, to o tom dýnku je samozřejmě blbost. Tam to bylo z 5 na 6.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...