mtomas Odesláno 4. prosince 2012 Autor Nahlásit Odesláno 4. prosince 2012 Díky všem za názory:-) to Bert: koupit oboje už jsme taky zvažoval, ale to by se doma asi nesetkalo s pochopením:-) to sashator: Tvé recenze a fotky znám, výborná práce, právě Ty jsi mne celkem přesvědčil o PE uvažovat a posleze se z toho vyklubalo nadšení. Nějaké zkušenosti s Hamilton už mám, ale tyhle limitky mi přišly ještě o nějaký stupeň lepší. Grande Vitesse ale musím říct taky mají něco do sebe. Jasně, Carrera tam je, ale zase myslím nijak výrazná. Ten brus na korunce nebo na tlačítkách je myslím moc zajímavý. Nemá nebo neměl tady někdo Grande Vitesse? Našel jsem kdysi jen nějaké německé recenze těchto hodinek a celkem je tam chválili... Dokážete někdo porovnat lumi u obou modelů? Žádná sláva to asi nebude...
Návštěvník pitrs182 Odesláno 4. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2012 Lumi na Hamiltonech je opravdu velmi slabá.
mtomas Odesláno 4. prosince 2012 Autor Nahlásit Odesláno 4. prosince 2012 to marekparek111: a k jakému oblečení je nosíš? dokážu si je dost dobře představit u smart casual...
mtomas Odesláno 4. prosince 2012 Autor Nahlásit Odesláno 4. prosince 2012 to sashator: myslím, že jsi zjišťoval i ceny servisu. Máš nějaké podrobnosti? Dá se např. sehnat i ten origo řemen? Asi bych nevydržel ho nenosit?
Návštěvník pitrs182 Odesláno 4. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2012 Sorry, že odpovídám pořád já, i když nejsem tázán:-) Řemen se dá sehnat. Já jej kupoval v Golden Elligius. Prodává se pouze dohromady se sponou a stojí okolo 4300 Kč. Myslím tím ten hnědý na modrou limitku.
mtomas Odesláno 4. prosince 2012 Autor Nahlásit Odesláno 4. prosince 2012 to pitrs182: diky moc a muzes se klidne rozepsat, kazda zkusenost me zajima:-) o nazorech plati totez...
sashator Odesláno 4. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2012 Tak musím poopravit kolegu- řemen i s překlápěčkou stojí 3100,-Kč (podle mě super cena), celá luneta i s prací 2500,-Kč (opět si myslím fér cena). Jinak k řemenům- jak už jsem psal v recenzi, škoda že se na ně nedělá i nějaká pěkná guma, líbil by se mi i Isofrane, ale ten na ně nejde narvat. Teď si nechávám šít u Ondry modrej racing řemen ala TH Monaco, tak hned jak ho dám na hodinky, tak se pochlubím výsledkem...lumi je opravdu mizerná v obou případech, ale myslím že se jim to dá odpustit, čas i ve tři ráno poznáš Jak jsi se dočetl v recenzi, taky jsem měl postupnej vývoj a PA byly jenom jeho vyústění. Všechny chrona, z kterých jsem vybíral, mají něco do sebe, ale Pan Europ mají pro mě neuvěřitelné kouzlo, zkrátka nakonec to všem konkurentům natřely, všechny své pocity jsem dal do recenze. Takže ještě jednou- za mě Hamilton Pan Europ!
Návštěvník Snow Odesláno 5. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2012 (upraveno) Hhhhhhhhhh, Jestli míníš těmi Longines GrandVitesse ty, které jsou na obrázku jenž jsem připojil, musel by si být skutečně slaboduchý (pardon), kdyby si místo nich volil Hamiltony. Nemám snad ani slov, tyto hodinky nelze srovnat. Longines GrandVitesse jsem zkoumal ze všech stran. Chtěl jsem je koupit, nakonec jsem místo nich volil jiné Longines a teď lituji. Nechtěl bych říct, že Hamilton Pan Europ LE jsou snad špatné hodinky nicméně jedná se o jinou kategorii. Záměrně se vyhýbám jakémukoliv přirovnání, každý, pokud bude chtít, si nějaké vyvodí sám. Prosím, se závěry se nenechejte příliš ovlivnit snímky, vždyť vy sami, jako odborníci víte, že není nad osobní setkání s danými hodinkami. "Fotografie" jsem připojil jen jako ilustrační. Děkuji. zdroj - http://www.prestiget...637.4.70.6.html zdroj - http://watchesandart...n-european.html Edit - doplnění zdrojů obrázků Upraveno 5. prosince 2012 uživatelem Snow
mtomas Odesláno 5. prosince 2012 Autor Nahlásit Odesláno 5. prosince 2012 (upraveno) to Snow: myslel jsem spíše tyto, viz odkaz níže. GMT je funkce, kterou bych asi nedokázal využít a na ciferníku už je pak toho na můj vkus až příliš... Které Longines jsi nakonec pořídil? Jak hodnotíš jejich zpracování a vůbec, jaký dojem ty hodinky na Tebe dělaly? http://forums.watchuseek.com/f2/%AB%AB%AB%AB%AB%AB%AB-wruw-monday-6-august-2012-%BB%BB%BB%BB%BB%BB%BB-730831.html Upraveno 5. prosince 2012 uživatelem mtomas
Návštěvník Snow Odesláno 5. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2012 Popořadě : I. s hodinkami se zde nechlubím takže pokud by Tě to opravdu velmi zajímalo tak odpovím pouze v SZ II. na otázku, jak hodnotím zpracování GrandVitesse jsem v podstatě už odpověděl. Znovu, hodinky hodnotím veskrze kladně. Za celkové zpracování dotažené do detailu by se nemusely stydět ani ty posazené o třídu výše ovšem to platí více méně o Longines všeobecně. Jakákoliv třída téhle bezva značky, o které se zde pro mě ze záhadných důvodů nemluví, je podle mě vždy svým zpracováním takhle položená. Myslím, že by to mohlo potvrdit mnoho zdejších majitelů. Padla zde poznámka o vnitřním antireflexu, který byl u Hamiltonu ohodnocen jako lepší. Tady bych byl opatrný, tenhle parametr je patrně subjektivní. Nevím, jestli ten kolega, který takto odpověděl vlastnil oboje hodinky dostatečně dlouho, aby dokázal posoudit antireflexní vrstvu v různém spektru, ovšem toto považuji stejně za detail. Musím však v rámci jisté objektivity říct, že antireflex na mých není skutečně žádná sláva. III. a ten dojem ? I tom jsem vlastně psal, lituji, že jsem je nekoupil, takže to hovoří za vše. IV. model, který sis vybral je parádní, ty fotky, které si uvedl jim neskutečně škodí. Neuvažuješ o variantě s kovovým náramkem ?
sashator Odesláno 5. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2012 Slaboduchost je trošku silné slovo ne . Trochu bych chtěl snowovi oponovat, jelikož mi prošly rukama jak černé (v rodině) tak stříbrné (nabízel jsem je zde za kamaráda), oboje bez GMT. Zpracování je dobré, máš pravdu s těmi detaily. To samé je ale u Pan Europ, asi před měsícem jsem je měl na stole vedle sebe a upřímně jsou na tom opravdu velice podobně. A strojek mají o kapánek vymakanější Hamiltony. Hlavní a zásadní rozdíl je ale v jejich vzhledu- myslím tím, že PA jsou zkrátka retro závodní chrona, zatímco GrandVitessy jsou elegantnější, decentnější. To už jsem psal dříve a to je to hlavní co musíš rozlousknout!!! A další věc je, že musíš navštívit prodejnu a oboje si ošahat, fotky jsou hodně zavádějící (buď jim škodí nebo je naopak vynesou do nebe a skutečnost taková třeba není). Každá rada je dobrá, ale přeci nebudeš hodinky za 30tis kupovat jenom díky tomu co ti tu napíšem nebo co najdeš na netu. A jak píše snow, pokud půjdeš do Longines, určitě je ber s kovovým tahem, s ním jsou o třídu výše (aspoň podle mě).
mtomas Odesláno 5. prosince 2012 Autor Nahlásit Odesláno 5. prosince 2012 Diky za nazory, oboje hodinky uz jsem nekolikrat na rukou mel a jak se zda, jeste nekolikrat se to znovu stane. Longines bych rozhodne porizoval s tahem. Jsem sice spise na kuzi, urcite bych je na ni nosil vic, ale tah bych k nim chtel taky. Uz jen proto, abych ho nemusel jednou schanet. Uvedomuju si, ze to nejsou hodinky srovnatelne tridy, lze-li to tak rict. Z tech, co jsem videl, me ale oslovily nejvic. Hamilton tim, jak uzasne zvladl navazat na legendarni model a mozna s nim i trosku prekrocit svuj stin. Taku ten vylepsenu kalibr neni k zahozeni... Longines pak mozna az uhrancivou sportovni eleganci, jemnymi detaily atd. Vlastne taky moc nechapu, ze o Longines je tady toho obecne tak malo, obcas snad i vic negativniho a prednost dostavaji, pro me dost nepocjpitelne, jine znacky... ale to uz je na jine povidani... Jeste se omlouvam, ze pisu bez diakritiky a s preklepy, ale z telefonu to moc lip nejde.
Quido Morava Odesláno 6. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2012 Slaboduchost je trošku silné slovo ne . Trochu bych chtěl snowovi oponovat, jelikož mi prošly rukama jak černé (v rodině) tak stříbrné (nabízel jsem je zde za kamaráda), oboje bez GMT. Zpracování je dobré, máš pravdu s těmi detaily. To samé je ale u Pan Europ, asi před měsícem jsem je měl na stole vedle sebe a upřímně jsou na tom opravdu velice podobně. A strojek mají o kapánek vymakanější Hamiltony. Hlavní a zásadní rozdíl je ale v jejich vzhledu- myslím tím, že PA jsou zkrátka retro závodní chrona, zatímco GrandVitessy jsou elegantnější, decentnější. To už jsem psal dříve a to je to hlavní co musíš rozlousknout!!! A další věc je, že musíš navštívit prodejnu a oboje si ošahat, fotky jsou hodně zavádějící (buď jim škodí nebo je naopak vynesou do nebe a skutečnost taková třeba není). Každá rada je dobrá, ale přeci nebudeš hodinky za 30tis kupovat jenom díky tomu co ti tu napíšem nebo co najdeš na netu. A jak píše snow, pokud půjdeš do Longines, určitě je ber s kovovým tahem, s ním jsou o třídu výše (aspoň podle mě). ono to je všechno o osobním názoru a vkusu... Longines jako značku mám rád, ale třeba zrovna tyhle zmíněný chrona mi připadají vyloženě hnusný... ale nikomu bych si nedovolil svůj názor vnucovat
Georgeisin Odesláno 6. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2012 Na Pan Europ se budou dobře balit holky, si myslím. Taky důležitý faktor . Zeptej se nějaký, tady sou samý chlapi. To jen tak pro odlehčení.
sashator Odesláno 6. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2012 ono to je všechno o osobním názoru a vkusu... Longines jako značku mám rád, ale třeba zrovna tyhle zmíněný chrona mi připadají vyloženě hnusný... ale nikomu bych si nedovolil svůj názor vnucovat Máš pravdu, každý má svoji hlavu a tak to má i být... a jelikož je to radící vlákno, čím více názorů, pohledů a zkušeností, tím lépe. A ještě jedna rada z osobní zkušenosti- pokud tě netíží čas, neuspěchej to. Sám si hodinky vždy vybírám půl roku a více a zatím se mi to vyplatilo. Nejsem totiž příliš typ na zkoušení a točení hodinek, rád bych byl kdyby mi ty stávající co nejdéle vydrželi. Ale to je asi ve hvězdách...
mtomas Odesláno 6. prosince 2012 Autor Nahlásit Odesláno 6. prosince 2012 Přesně tak, čím víc názorů, pohledů a zkušeností, tím lépe. I proto jsme zakládal tohle vlákno a čekám, že se třeba ještě rozroste:-) Čas mě určitě netíží, na druhou stranu už tyhle hodinky vybírám nějakou dobu, opakovaně jsem se k nim vracel... Tedy jistě, našel bych i další favority, ale to už je otázka jiných částek a snad i vyšší vyzrálosti (Omega, Favre Leuba, z nějakého důvodu se mi líbí i Alpina). A když mi jedny z těhle dvou zůstanou na delší dobu, budu jedině rád, poněvadž je to hroznej mor...
Quido Morava Odesláno 6. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2012 Přesně tak, čím víc názorů, pohledů a zkušeností, tím lépe. I proto jsme zakládal tohle vlákno a čekám, že se třeba ještě rozroste:-) Čas mě určitě netíží, na druhou stranu už tyhle hodinky vybírám nějakou dobu, opakovaně jsem se k nim vracel... Tedy jistě, našel bych i další favority, ale to už je otázka jiných částek a snad i vyšší vyzrálosti (Omega, Favre Leuba, z nějakého důvodu se mi líbí i Alpina). A když mi jedny z těhle dvou zůstanou na delší dobu, budu jedině rád, poněvadž je to hroznej mor... měls je už na ruce...?
kuncák7 Odesláno 6. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2012 U mě by to bylo jasné, koupil bych si Hamilton Pan Europ a pak vzdychal nad obrázky Longines GV .
Jata Odesláno 6. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2012 za mňa Longines GV.... tiež som zvažoval ich kúpu a tiež som nakoniec kúpil iné hodinky Longines
mtomas Odesláno 6. prosince 2012 Autor Nahlásit Odesláno 6. prosince 2012 Už jsem to myslím psal, oboje už jsem měl na ruce a ne jednou... sedí velmi dobře. Nemám sice moc velký obvod zápěstí, ale 42mm u Longines je v pohodě a 46mm u Hamiltonu vyvažuje příhodný tvar pouzdra...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se