NIGHTinGALE Odesláno 24. února 2007 Nahlásit Odesláno 24. února 2007 Černé Primky s mimostřednou vteřinovkou. Ciferník mírně evokuje Diplomaty (těmi čárami). Pouzdro, ač to z fotky není moc vidět, je narůžovělé. Podle značky vyražené na pouzdře zřejmě zlaceno růžovým zlatem. Korunku tam někdo nabastlil zcela příšernou. Strojek vypadá nepoškozeně, ale bohužel nejdou. Nevíte někdo, kdy se tyto Primky dělaly a zda jsou skutečně zlaceny růžovým zlatem?
popshop2007 Odesláno 24. února 2007 Nahlásit Odesláno 24. února 2007 Černé Primky s mimostřednou vteřinovkou. Ciferník mírně evokuje Diplomaty (těmi čárami). Pouzdro, ač to z fotky není moc vidět, je narůžovělé. Podle značky vyražené na pouzdře zřejmě zlaceno růžovým zlatem. Korunku tam někdo nabastlil zcela příšernou. Strojek vypadá nepoškozeně, ale bohužel nejdou. Nevíte někdo, kdy se tyto Primky dělaly a zda jsou skutečně zlaceny růžovým zlatem? PRIM, cal.50, korunka povodna, "damsky" model, pozlatene zlatom ake bolo momentalne k dispozicii...nechapem co riesis?
NIGHTinGALE Odesláno 24. února 2007 Autor Nahlásit Odesláno 24. února 2007 Černé Primky s mimostřednou vteřinovkou. Ciferník mírně evokuje Diplomaty (těmi čárami). Pouzdro, ač to z fotky není moc vidět, je narůžovělé. Podle značky vyražené na pouzdře zřejmě zlaceno růžovým zlatem. Korunku tam někdo nabastlil zcela příšernou. Strojek vypadá nepoškozeně, ale bohužel nejdou. Nevíte někdo, kdy se tyto Primky dělaly a zda jsou skutečně zlaceny růžovým zlatem? PRIM, cal.50, korunka povodna, "damsky" model, pozlatene zlatom ake bolo momentalne k dispozicii...nechapem co riesis? Děkuji za vyčerpávající identifikaci. Neřeším nic. Jelikož ale mé vědomosti nedosahují ani zdaleka šíře tvého rozhledu, vznesl jsem zdvořilý dotaz, poněvadž jsem tyto hodinky nikdy neviděl a nedokázal je zařadit. To, že jsou dámské, už mě vůbec nenapadlo, protože mi přišly docela velké (34-35mm). Ne každý se prodejem hodinek živí a je takový odborník, jako jsi ty. Jsou tu i lidé, kteří je sbírají velmi krátce a přehled prostě nemají (třeba já). Toť vše a ještě jednou děkuji.
Luk Odesláno 24. února 2007 Nahlásit Odesláno 24. února 2007 pokud je průměr 34 pak se jedná o pánský model. vše ostatní platí. tady v jiném pouzdru.
popshop2007 Odesláno 24. února 2007 Nahlásit Odesláno 24. února 2007 Černé Primky s mimostřednou vteřinovkou. Ciferník mírně evokuje Diplomaty (těmi čárami). Pouzdro, ač to z fotky není moc vidět, je narůžovělé. Podle značky vyražené na pouzdře zřejmě zlaceno růžovým zlatem. Korunku tam někdo nabastlil zcela příšernou. Strojek vypadá nepoškozeně, ale bohužel nejdou. Nevíte někdo, kdy se tyto Primky dělaly a zda jsou skutečně zlaceny růžovým zlatem? PRIM, cal.50, korunka povodna, "damsky" model, pozlatene zlatom ake bolo momentalne k dispozicii...nechapem co riesis? Děkuji za vyčerpávající identifikaci. Neřeším nic. Jelikož ale mé vědomosti nedosahují ani zdaleka šíře tvého rozhledu, vznesl jsem zdvořilý dotaz, poněvadž jsem tyto hodinky nikdy neviděl a nedokázal je zařadit. To, že jsou dámské, už mě vůbec nenapadlo, protože mi přišly docela velké (34-35mm). Ne každý se prodejem hodinek živí a je takový odborník, jako jsi ty. Jsou tu i lidé, kteří je sbírají velmi krátce a přehled prostě nemají (třeba já). Toť vše a ještě jednou děkuji. :-) ...OK
xmenm05 Odesláno 24. února 2007 Nahlásit Odesláno 24. února 2007 pokud je průměr 34 pak se jedná o pánský model. vše ostatní platí. tady v jiném pouzdru. Tyhle jsou moje, mají 32 mm a už jsou po ošetření hodinářem, takže i sklíčko už je ok ...
Luk Odesláno 24. února 2007 Nahlásit Odesláno 24. února 2007 pokud je průměr 34 pak se jedná o pánský model. vše ostatní platí. tady v jiném pouzdru. Tyhle jsou moje, mají 32 mm a už jsou po ošetření hodinářem, takže i sklíčko už je ok ... Já je mám taky v perfektním stavu a s korunkou 34mm. Jen jsem neměl fotku tak jsem použil z mého archívu od místních fotografů
xmenm05 Odesláno 24. února 2007 Nahlásit Odesláno 24. února 2007 pokud je průměr 34 pak se jedná o pánský model. vše ostatní platí. tady v jiném pouzdru. Tyhle jsou moje, mají 32 mm a už jsou po ošetření hodinářem, takže i sklíčko už je ok ... Já je mám taky v perfektním stavu a s korunkou 34mm. Jen jsem neměl fotku tak jsem použil z mého archívu od místních fotografů Tak to abych pověsil lepší ...
NIGHTinGALE Odesláno 24. února 2007 Autor Nahlásit Odesláno 24. února 2007 Vše díky moc za pomoc. Konečně mám jasno. Jen renovaci nevidím moc nadějně, protože asi nové pozlacení růžovým zlatem bude drahé a pár míst na hodinkách ošoupaných je
rur Odesláno 24. února 2007 Nahlásit Odesláno 24. února 2007 Černé Primky s mimostřednou vteřinovkou. Ciferník mírně evokuje Diplomaty (těmi čárami). Pouzdro, ač to z fotky není moc vidět, je narůžovělé. Podle značky vyražené na pouzdře zřejmě zlaceno růžovým zlatem. Korunku tam někdo nabastlil zcela příšernou. Strojek vypadá nepoškozeně, ale bohužel nejdou. Nevíte někdo, kdy se tyto Primky dělaly a zda jsou skutečně zlaceny růžovým zlatem? PRIM, cal.50, korunka povodna, "damsky" model, pozlatene zlatom ake bolo momentalne k dispozicii...nechapem co riesis? Taky mě občas vadi to takzvane hned uzemění (...nechapem co riesis?) od znalých. Přece jsme forum gentlemanů s krásným koníčkem ne? Proto Vás prosím členové nedělejme to!
popshop2007 Odesláno 24. února 2007 Nahlásit Odesláno 24. února 2007 Černé Primky s mimostřednou vteřinovkou. Ciferník mírně evokuje Diplomaty (těmi čárami). Pouzdro, ač to z fotky není moc vidět, je narůžovělé. Podle značky vyražené na pouzdře zřejmě zlaceno růžovým zlatem. Korunku tam někdo nabastlil zcela příšernou. Strojek vypadá nepoškozeně, ale bohužel nejdou. Nevíte někdo, kdy se tyto Primky dělaly a zda jsou skutečně zlaceny růžovým zlatem? PRIM, cal.50, korunka povodna, "damsky" model, pozlatene zlatom ake bolo momentalne k dispozicii...nechapem co riesis? Taky mě občas vadi to takzvane hned uzemění (...nechapem co riesis?) od znalých. Přece jsme forum gentlemanů s krásným koníčkem ne? Proto Vás prosím členové nedělejme to! Uz to neurobim :-) Navod na identifikaciu PRIMiek podla ciselnika pre "neznalych" a lenivych ist na www.prim.cz - http://www.prim.cz/info/prehled-kalibru 15 kamenu - rubinu mimostredna sekundovka - cal.50, s datumom cal.52 16 kamenu - rubinu centralna sekundovka - cal.55, s datumom cal.57 17 kamenu - rubinu centralna sekundovka - cal.66, s datumom cal.68 21 kamenu - rubinu centralna sekundovka - cal.96 s datumom, s datumom a dnom v tyzdni cal.97 + damske a quartz kalibre.... Vyrobenych cca 15.000.000 kusov v cca 700 oficialnych modifikaciach a tisickach neoficialnych. Kompletna zbierku PRIMiek je cca 700 kusov a nikdy nebude kompletna :-), ak staci mat "zbierku zaujimavych" PRIMiek tak je to cca 15 - 20 kusov. Podla mna to, co by v zbierke PRIMiek urcite nemalo chybat: cal. 50 (Orlik, Spartak), cal.52 cal.55 cal.57 cal.68 - Diplomat, Sport I, Sport II cal.66 cal.96 - letecke automaty Prim Automatic cal.96 - "civilne" Prim Automatic cal.97 + po jednom kuse z dalsich damskych a quartz cal.
NIGHTinGALE Odesláno 24. února 2007 Autor Nahlásit Odesláno 24. února 2007 PRIM, cal.50, korunka povodna, "damsky" model, pozlatene zlatom ake bolo momentalne k dispozicii...nechapem co riesis? Taky mě občas vadi to takzvane hned uzemění (...nechapem co riesis?) od znalých. Přece jsme forum gentlemanů s krásným koníčkem ne? Proto Vás prosím členové nedělejme to! Uz to neurobim :-) Navod na identifikaciu PRIMiek podla ciselnika pre "neznalych" a lenivych ist na www.prim.cz - http://www.prim.cz/info/prehled-kalibru 15 kamenu - rubinu mimostredna sekundovka - cal.50, s datumom cal.52 16 kamenu - rubinu centralna sekundovka - cal.55, s datumom cal.57 17 kamenu - rubinu centralna sekundovka - cal.66, s datumom cal.68 21 kamenu - rubinu centralna sekundovka - cal.96 s datumom, s datumom a dnom v tyzdni cal.97 + damske a quartz kalibre.... Vyrobenych cca 15.000.000 kusov v cca 700 oficialnych modifikaciach a tisickach neoficialnych. Kompletna zbierku PRIMiek je cca 700 kusov a nikdy nebude kompletna :-), ak staci mat "zbierku zaujimavych" PRIMiek tak je to cca 15 - 20 kusov. Podla mna to, co by v zbierke PRIMiek urcite nemalo chybat: cal. 50 (Orlik, Spartak), cal.52 cal.55 cal.57 cal.68 - Diplomat, Sport I, Sport II cal.66 cal.96 - letecke automaty Prim Automatic cal.96 - "civilne" Prim Automatic cal.97 + po jednom kuse z dalsich damskych a quartz cal. Paráda. Tak to je krásná odpověď, díky moc. Tos mě vážně potěšil!!! Budiž ti vše špatné odpuštěno a nechť jsi v budoucnu kanonizován Orlík, Spartak a kalibr 97 asi neseženu a pokud snad ano, asi je zřejmě nebudu ochoten zaplatit. Diplomaty, Sport I a II, letecké, automat 96 a hlavně TV jsou to, co se mi moc líbí. Tam bych chtěl mít všechny designové varianty. V dámských jsem se nějak ztratil, protože mi přijdou všechny stejně malé a ošklivé. Jeden kalibr 80 mám doma dvakrát (jak jsem zjistil), tak asi půjde na prodej. Druhý si nechám a zkusím k němu doplnit i nějaké jiné designové varianty, byly-li vůbec.
chaver Odesláno 5. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2007 Podla mna to, co by v zbierke PRIMiek urcite nemalo chybat: cal. 50 (Orlik, Spartak), cal.52 cal.55 cal.57 cal.68 - Diplomat, Sport I, Sport II cal.66 cal.96 - letecke automaty Prim Automatic cal.96 - \"civilne\" Prim Automatic cal.97 + po jednom kuse z dalsich damskych a quartz cal. Možná taky ještě kalibry 64 a 69. Vyráběly se od roku 1993 do 1995 a jsou to nejnovější originální kalibry. Hodinek s nimi je velmi málo ve srovnání s ostatními a jsou to vlastně poslední české Primky. I když to zatím není žádná starožitnost ani krása na pohled (a kolik hezkých třeba ze 70. let je?), bude jich čím dál tím méně a bude to rarita. Si myslim...
typograf Odesláno 5. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2007 Podla mna to, co by v zbierke PRIMiek urcite nemalo chybat: cal. 50 (Orlik, Spartak), cal.52 cal.55 cal.57 cal.68 - Diplomat, Sport I, Sport II cal.66 cal.96 - letecke automaty Prim Automatic cal.96 - \"civilne\" Prim Automatic cal.97 + po jednom kuse z dalsich damskych a quartz cal. Možná taky ještě kalibry 64 a 69. Vyráběly se od roku 1993 do 1995 a jsou to nejnovější originální kalibry. Hodinek s nimi je velmi málo ve srovnání s ostatními a jsou to vlastně poslední české Primky. I když to zatím není žádná starožitnost ani krása na pohled (a kolik hezkých třeba ze 70. let je?), bude jich čím dál tím méně a bude to rarita. Si myslim... Kalibry 64 a 69 ještě hned tak starožitné nebudou. Budou se jimy osazovat některé nové Primky. Bohužel nebudou patřit zrovna k nejlevnějším. :/
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se