notam Odesláno 31. prosince 2012 Autor Nahlásit Odesláno 31. prosince 2012 Jeste se zeptam ,slo by to prestrojit do jineho pouzdra ? Koukal jsem ,ze Karlos takovou prestavbu udelal ,ale nenasel jsem podle odkazu kde se da koupit ocelove pouzdro na tenhle strojek . Jinak ty Karlosovi krasavice 1*moc mu je preju.Dekuji vsem za prinosnou lekci:-)
Karlos Odesláno 31. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2012 Samozřejmě, to je hračka. Potřebné věci seženeš třeba na www.allegro.plZadej tam do vyhledávání třeba IWC. Najdeš tam i už hotový předělávky a nabídku dílů. Jeden prodejce nabízí libovolná pouzdra, včetně zlata a stříbra. Jiný prodejce korunky, seřizovací tlačítka a hotové ciferníky...A podobně se to dá poshánět třeba na ebay.com
notam Odesláno 31. prosince 2012 Autor Nahlásit Odesláno 31. prosince 2012 Potřebuji poradit jak dostat ven strojek abych to mohl přendat do jiného pouzdra , korunka nejde vytáhnou tak že zřejmě jiný systém než šroubování , jsem začátečník tak se omlouvám za výrazy a držte mi palce
Karlos Odesláno 31. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2012 (upraveno) Z jakého materiálu je tohle pouzdro?A s vyndáváním z pouzdra bývá u předělávek IWC trošku problém. U většiny kapesních hodinek se na strojku povolí šroubeček, to umožní vytáhnout korunku s natahovací hřídelkou a pak se může strojek z pouzdra snadno vyndat. Většina kapesních IWC má ale natahovací hřídelku ve strojku napevno a šroubeček v pouzdře drží jen samotnou korunku. No a u předělávek není jak korunku upevnit, tak se to musí vyřešit nějak jinak. Jak to vyřešil autor tvých hodinek při předělávce těžko říct, ale nejspíš bude korunka na hřídelce jen naklepnutá. Nebo třeba může být nějaká nápověda pod ciferníkem... asi to sám nerozděláš. Není to pouzdro ze stříbra? Nebo postříbřené? Má takovou zvláštní barvu a patinu... Upraveno 31. prosince 2012 uživatelem Karlos
notam Odesláno 31. prosince 2012 Autor Nahlásit Odesláno 31. prosince 2012 Mám obavu že stříbrné není :-) myslíš ,že mám sundat ciferník a uvidíme? ručičky jsou jen nasazené není na nich žádná závlačka? ( žádnou nevidím)Chci to přendat ,protože jak sklíčko dole tak nahoře mi přijde jako z umělé hmoty a celkově mi to pouzdro přijde ošklivé a staré.Měřil jsem ciferník a je 43mm jaké bych měl koupi pouzdro 44mm vnitřní průměr?Děkuji moc za informace moc si jich cením :-)
Karlos Odesláno 31. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2012 Zkušenosti s tím nejspíš nemáš, tak to raději nedělej, mohl bys toho litovat. Ale jsou to tvoje hodinky... Ručičky jsou jen nasazené a ciferník nejspíš asi taky (ten už z fotek poznat nejde).
notam Odesláno 31. prosince 2012 Autor Nahlásit Odesláno 31. prosince 2012 Nemam, jak se rika ucenej z nebe nespad tak to zkusim , co kdybych ohral tu korunku? Jeste se zeptam jakou velikost pouzdra mam koupit , nevis nahodou co je to za tip strojku?
Karlos Odesláno 31. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2012 (upraveno) Sice je lepší učit se takovéhle věci na něčem poněkud levnějším, ale jak jsem říkal, jsou to tvoje hodinky. Pod ručičky si dej třeba kousek papíru, ať neponičíš ciferník. A neohni hřídelku vteřinové ručičky. Jak je upevněný ciferník ale netuším, v originále má zespod nožičky, které jsou jen zacvaknuté ve strojku.A jak zkusit sundat korunku mě nenapadá, hodinářské finty neznám, tady by musel poradit někdo zkušenější.No a potřebné rozměry zjistíš ze strojku, až ho vyndáš. Ten malý ciferníček pod vteřinovkou je zajímavě zapuštěný. Co když je celý ciferník originál, jen přenalovaný načerno a přetištěný? Buď velice opatrný a neponič ho.Nebo dokonce může být ten ciferník originál takhle jak je. Možné je asi všechno. Pak by to byla drahá věc. Upraveno 31. prosince 2012 uživatelem Karlos
Luk Odesláno 31. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2012 Zkus se podívat zde. jsou tam strojky IWC a katalogová čísla. Snad půjde pochopit jek se korunka demontuje.Já bych začal šroubky, které drží strojek v pouzdře.
notam Odesláno 1. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 1. ledna 2013 Dekuji moc !! Fakt si vazim ,ze si se mnou davas takovou trpelivost. Budu opatrny a zacnu sroubkama a dam vedet jak jsem postoupil.Preju hodne stesti do noveho roku.
notam Odesláno 1. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 1. ledna 2013 Tak jsem mozna nasel ten strojek Lep.cal.57-18 et 19 lig.H.6 a pouss.http://www.watchlinks.net/iwcfournitures16.htm
notam Odesláno 1. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 1. ledna 2013 tak jsem dnes začal operovat a dopadlo to dobře. EDIT: Posledni varovani , mazu ti uz asi po desaty fotky tak obrovsky , ze se skoro nenactou. Priste je vloz v rozmerech ktere neodporuji pravidlum jinak BAN. Dan
Karlos Odesláno 1. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 1. ledna 2013 Až na ty gigantický fotky dobrá práce.A ciferník je velice pečlivě vyrobený. Nejspíš nebude originál, ale práci si s ním někdo dal velkou.
notam Odesláno 1. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 1. ledna 2013 tak jsem dnes začal operovat a dopadlo to dobře. EDIT: Posledni varovani , mazu ti uz asi po desaty fotky tak obrovsky , ze se skoro nenactou. Priste je vloz v rozmerech ktere neodporuji pravidlum jinak BAN. Dan Píšete ,že nemají přesáhnot 2MB ani jedna nebyla větší kde jsou napsaný prosím rozměry v jakých to má být ? Co je BAN?Díky
Luk Odesláno 1. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 1. ledna 2013 pravidla zde. Optimální je 800x800. BAN znamená,že ti moderátor zablokuje přístup na fórum na určitou dobu.Uprav fotky a dej je sem znova, chci se taky podívat.
notam Odesláno 1. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 1. ledna 2013 Tak doufám ,že jsem to udělal dobře !! na předělávání fotek moc nejsem
Rs. Odesláno 1. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 1. ledna 2013 (upraveno) Cifr originál není určitě. Ještě šroubky co jsou vůči pouzdru a opatrně vytlačit předem ven. Začít na místě protilehlém natahování kvůli štelovací páčce. Hodinky jsou majitele a je to jeho problém, ale jaké jiné pouzdro ? do tohoto udělat nové futra na tlačítko a natahovací hřídelku se zápichem na gumičky z korunek, znovu pochromovat a bude zcela ok. Stainless tomu moc imho nepřidá, někomu by se mohla líbit i ta patina ....Průhled zezadu má smysl na něco, na co se dá koukat, bez urážky, tady by to mohlo být jenom pochodové cvičení. Kup si Hamilton 923 nebo H920 Masterpiece a tam řeš průhled ... Je potřeba si uvědomit, že před první válkou byly na špici Angličané, před druhou válkou jenom zcela vyjmečné swiss manufaktury (namátkou Patek, Valcheron), zbytek konkuroval především cenou. Německá škola hlavně kopírovala swiss ... a mnohé dneska slavné značky, když se dostali k prodeji něčeho pořádného, tak to byl svátek. Ale je to osobní názor bez chuti se hádat či kohokoliv urážet.EDIT - na US poměry máš v ruce low-grade strojek za 15-30USD (dle stavu), tož se podle toho zařiď. Upraveno 1. ledna 2013 uživatelem Rs.
notam Odesláno 1. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 1. ledna 2013 pokud má strojek cenu cca 30USD tak na tom nemám moc co zničit.Stejně jsem na těch hodinkách ulít spoustu peněz tak teď je to asi jedno.
Karlos Odesláno 1. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 1. ledna 2013 (upraveno) Takovýhle strojek se prodal zhruba za 30 dolarů:http://aukro.cz/iwc-schaffhausen-strojek-na-nd-i2760750914.html Upraveno 1. ledna 2013 uživatelem Karlos
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se