Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Ale to bylo u nás a bylo to signované IWC. To že je někdo schopný u nás na aukru koupit komunální primky s 68 úrovně asi tak číny za více jak 100USD, což je cena méně obvyklého a nebo mint swiss automatu je právě součástí toho "nechci se hádat".

EDIT - notam - podívej, nic nikam necpi silou, zvláště pozor na tenké čepy a kameny, mainspring má poměrně sílu, myslím si že máš hezkou nositelnou přestavbu, kterou si můžeš s klidným svědomím customizovat svépomocí k obrazu svému aniž budeš mít pocit, že jsi ublížil něčemu vzácnému.

Imho nositelnosti a stylovosti chybí právě aspoň ten základní water-resist ...

Upraveno uživatelem Rs.
  • Odpovědi 49
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

určitě máš pravdu,mám jen trochu problém s plastovým sklem, rád bych to vyměnil za pravé sklo, poradíš kde se dá koupit?

• po 4 týdnech...
Odesláno

tak tohle je první pokus smaltovaného ciferníku :-)post-26313-001423900 1359402039.jpg

Odesláno

Snaha se cení nejvíc. Po pár dalších pokusech se vychytají technologický mouchy a bude to paráda. Já držím palce. Jen jak jsem už psal, otvory pro ručičky to bude chtít vrtat az po smaltování. A jak vypadá povrch? Bude pro dokonalou rovinu stačit jen takhle jednoduchý rozpečení, nebo bude potřeba před ztuhnutím připlácnout na cifr nějakou leštěnou formu?

Odesláno

Zkousel jsem lestenou formu a nejde to ,lepi se to , zkousel jsem minci ,ale neslo to . Pokusim se vybrousit do roviny a znova vylestit

Odesláno (upraveno)

Bude potřeba tu formu ošetřit nějakým separátorem, aby se nelepila. Ale čím, to netuším. Asi vylučovací metoda...

Přes broušení a leštění podle mě cesta nevede. Chtělo by to někde objevit popisy a postupy tehdejší výroby ciferníků. Tenkrát to měli zvládnutý dokonale.

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno

To meli ,ale nikde jsem nic nenasel . Zkusim nekoho aby mi vyrobyl formu ktera by se dala poradne utahnout a treba to pujde , ale nevim cim to odelit :-( co kdyz to normalne namastim?

Odesláno

Pro jednoduchý rovný ciferník možná žádná spešl forma nebude potřeba, třeba by stačilo připlácnout na to kus rovného lesklého plechu. Vyzkoušej to. Možná bude i rozdíl v tom v jaké fázi tuhnutí se to připlácne.

A čím to separovat nevím, taky mě napadají jen primitivní věci - vosk, mýdlo, olej (silikonový?), klouzek, vodní sklo. Udělej pár testů, určitě na to přijdeš.

Odesláno

Zkusim a napisu

Odesláno

Těším se na výsledky. Když se to povede, bude to bomba.

Vlastně ani není potřeba vyrábět se s ciferníkem, to teprve až bude zvládnutá technika smaltování. Jen ustřihnout kousek plechu, posmaltovat a hledat způsob jak na to něco obtisknout a udělat tím dokonalý povrch a rovinu.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...