M@chino Odesláno 1. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 1. ledna 2013 Automatické hodinky Orient, limitovaná edice ke 40tým narozeninám kalibru firmy Orient typ 469. Tvar pouzdra je vzpomínkou na oblíbené hodinky Orient 70 let KING DIVER. Kalibr 469 se vyrábí nepřetržitě od roku 1971 má 21 kamenů, ukazatel dne (den je možné zobrazit s malou číslicí-odkaz na původní historické zobrazení) a data. Rezerva nátahu je 40 hodin a vodotěsnost do 200m. Průměr 46mmm a výška 14mm. Hodinky mají značené šroubovací korunky (tlačítko je také šroubovací). Hodinek je vyrobeno celkem 3000 kusů. 2000 kusů v oceli typ EM7F002B / SEM7F002B a 1000 kusů v provedení černé IP typ EM7F001B / SEM7F001B. Baleny jsou v pěkné dárkové kazetě se značením Orientu a samotné hodinky do speciální fólie včetně tahu. Zpracování je srovnatelné např. s hodinkami Seiko (takže perfektní). Váha s originálním tahem je hodně velká. Ale například pro porovnání s Vostok Anchar působí hodinky menším dojmem a nosí se velmi příjemně (s velikostí Ancharů jsem se prostě ne a ne shodnout). Cena se pohybuje těsně nad 300 dolarů (plus pošta a daň s proclením). Občas jsou i lepší akce, ale jde o obchody které posílají za tuto cenu je US zákazníků a poštovné mimo státy znehodnotí původní hezkou cenu. Černé provedení je levnější než ocelové a také lépe sehnatelné. Mě hodinky šli 7 dní Fedexem z Malajsie (přes CN, DE, FR). Já nakoupil na Ebay. Mám rád tento tvar pouzdra proto jsem hodinky předělal na potápěčský Modena řemen (neuvřitelně příjemný silikon) aby pouzdro vyniklo. No tak to je asi vše ... Zkušenosti po dvou dnech: proti- vystouplé sklíčko (ale původní King Diver's ho mají také)- hodně vystouplé tlačítko změny dne oproti původním KD( daň za možnost šroubování)- mizerná lumi (se Seiko nesrovnatelné)- s tahem velká váha (Vostok Anchar jsou peříčko (osobní pocit)) pro- tvar pouzdra a provedení kopírující původní Orient King Diver's- ještě pořád příjemná velikost- ukazatel dne s malou číslicí (historická fičurka)- šroubovací a značené korunky (tlačítko) tzn. vodotěsnost- vlastní webová stránka zde Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
M@chino Odesláno 1. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 1. ledna 2013 Porovnání s původnímy King Diver's ze 70 let ... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Gryll16 Odesláno 1. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 1. ledna 2013 Človeče, tie staré KD sú neskutočne nádherné - sú také hravé a veselé a to ma na nich baví. Tie nové pri nich úplne zanikajú. A vadí mi na nich ten taký strohý moderný geometrický dizajn. Škoda, pretože som veľký fanúšik Orientu a akoby to nestačilo, ešte som aj ročník 1971. Samé dôvody na kúpu, aj som veľmi dlho váhal, čučal som na monitor celé hodiny a nič - jednoducho iskra nepreskočila. A tebe blahoželám - máš niečo staré a niečo nové.
villain83 Odesláno 1. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 1. ledna 2013 No,abych se přiznal,ty vintážní se mi taky líbí víc,ten tvar pouzdra je super,barvy jakbysmet.Novej přírustek je fajn,ale kdybych měl na výběr,bez váhání sáhnu po těch starších,oslovujou mě prostě o dost víc..navíc vypadaj,že jsou v krásným stavu,což je samozřejmě plus.
IzTaPa Odesláno 1. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 1. ledna 2013 +1 za stare, maji svoji dusi. ty nove jsou na muj vkus az prilis 'tool watch'...
M@chino Odesláno 2. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 2. ledna 2013 Souhlasím. Původní Orientky mají "duši" nebo tak něco . Jenže u vintážek neustále řeším, že se o ně bojím. Takže tyhle nové KD by to měly vyřešit ... teda doufám ... vintage vzhled a navíc vodotěsnost ....
M@chino Odesláno 2. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 2. ledna 2013 Orinet Diver's ... pro radost všem kdo mají rádi hodiky Orient ... a pro srovnání (omluva za kvalitu fotky) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Juraj11 Odesláno 2. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2013 Orinet Diver's ... pro radost všem kdo mají rádi hodiky Orient ... a pro srovnání (omluva za kvalitu fotky)K tomu můžu říci jediné-ty ...... .Nádhera a ty oranžový nemají chybu
villain83 Odesláno 2. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2013 Neboj se o ně,jsi fanda do hodinek,tudíž je máš rád a nechováš se k nim úmyslně jako prase.Já to měl taky tak,bál jsem se je nosit,abych je náhodou neškrábnul,takže byly jen v boxu a chodil jsem se na ně dívat,nakonec to dopadlo tak,že jsem usoudil,že když je nenosím,vlastně je to škoda a prodal jsem je...teď toho dost lituju,tak ať nedopadneš stejně..nos je,tak z nich budeš mít tu nefalšovanou radost,když je někde lehce ťukneš,tak je ťukneš,jsou to hodinky a ty patří na ruku
M@chino Odesláno 3. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 3. ledna 2013 (upraveno) Pro srovnání velikosti ... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 3. ledna 2013 uživatelem M@chino
M@chino Odesláno 16. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 16. ledna 2013 Konečně trochu času. Musím se omluvit lumi. Ručky svítí skoro celou noc (indexy ne). Jen jsou tenké. Například proti ručkám na Monstrech. Co se týká "strohého moderního designu" je to trošku nefér vůči "40tým narozeninám" protože tvar pouzdra naopak kopíruje starý dobrý jednoduchý a navíc jeden z původních vzhledů King Diver. A toho si právě cenním. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
instant Odesláno 16. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2013 Orinet Diver's ... pro radost všem kdo mají rádi hodiky Orient ... a pro srovnání (omluva za kvalitu fotky) tie oranzove nemaju chybu. mas tu nejake lepsie foto? napr. fotogaleria?
M@chino Odesláno 17. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 17. ledna 2013 tie oranzove nemaju chybu. mas tu nejake lepsie foto? napr. fotogaleria? Počítám, že je tak do 14 dnů dám do samostatného vlákna. Pořád nejsou tak jak bych chtěl.
M@chino Odesláno 30. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 30. ledna 2013 Tak předlohou byl nejspíše tento model Orient King Diver G429-16071 (pokud jsem správně rozluštil nápis na dýnku). Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se