Stuky Odesláno 6. července 2023 Nahlásit Odesláno 6. července 2023 (upraveno) Péči určitě potřebovat budou, aby vypadaly perfektně jako ty Tvoje. Mě teda přišly docela dost dotřískaný, ale min. korunka fungovala dobře. Ale zarazilo mě, že byť hodinky jsou (byly) WR 20 ATM, korunka není šroubovací... Oni nejsou moje, takže s nima nedisponuju... Navíc jak správně shora píše @Frantik, mají velikou citovou hodnotu... Táta říkal, že je kupoval děda za totáče. Prý tehdy byly "švýcary" prakticky nesehnatelný. Zkusím k VALORY ještě někde něco sehnat. A přidám navíc jednu fotku. Moje jsou jen ty Seika, zbytek je taťky. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 6. července 2023 uživatelem Stuky
Lucky Lucaso Odesláno 6. července 2023 Nahlásit Odesláno 6. července 2023 Dotriskany? Na netu jsem videl o dost horsi kousky, dobity s osoupanejma lunetama. Ty tvy jsou v poho. Promazat strojek, vycistit pouzdro od bordelu, prelestit sklicko a budou to zas fajnovky. A ze maj par sramu? No a? Vzdyt je jim +- 50 let. Maj na to narok. Ty moje taky nejsou perfektni. A korunka sroubovaci opravdu neni. Dela se to tak i dnes treba u Wardu jestli se nepletu. Ale ze uz to zvladli tenkrat je obdivuhodny ne? Ve svy dobe to musela bejt pecka jak svina nejen v Ceskoslovensku. Jinak koukam, ze tata ma ty Primky v jinym pouzdre. To puvodni asi sezral pot, ze?
Stuky Odesláno 8. července 2023 Nahlásit Odesláno 8. července 2023 Jo, nemyslel jsem to zle... Je to obdivuhodný. Jen mě překvapilo, že takovéhle WR je zvladatelý bez šroubovací korunky. Nicméně, prý platí, že "[t]ěsnění v místě tlaku (zevnitř ven) se při potápění přitlačí k místu úniku a přinutí ho těsně se uzavřít. Jak se ponoříte hlouběji, tlak bude sílit, dokud těsnění nepovolí. Šroubovací korunka ve skutečnosti jde proti tlaku uvnitř a způsobuje utěsnění mechanickou silou. Zdá se to být silnější těsnění, ale ve skutečnosti, pokud by to bylo jediné těsnění, voda si najde cestu dovnitř (resp. vzduch ven) mnohem jednodušeji". Pěkné vlakno k fungování/způsobům WR zde. Na mě je to teda ale vyšší dívčí... Ad Primky netuším, která bije, a ani co se s těmhle konkrétníma dělo... Další věc, co musím dostudovat.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se