Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník Snow
Odesláno

Tuším, že to bude podle značky, např. MIDO má ještě korkovou úpravu takže i při vytažené či vyšroubované korunce do hodinek nezateče, u našich Hamiltonů bych to tutově nezkoušel.

Mido invented the unique Aquadura cork crown sealing system.

It ensures complete water-resistance with a specially treated piece of natural cork, which is nestled around the crown shaft. A secret treatment keeps the cork moist and thus preserves its elasticity for years. Even if the crown is not fully pushed in, it is still water-resistant.

Aquadura is designed for frequent contact with water up to 50 meters but not for deep water diving.

For depths of 100 meters or more, the crown is screwed down and the construction of the case is made differently in order to withstand higher pressure.

Due to its superior water-resistance Mido became famous as the ?King of waterproof watches?.

Odesláno
Co se stane, když nezašroubuju korunku a hodinky namočím? Hned do nich nateče nebo tam je ještě nějaká ochrana? Nějak se mi to nechce hned zkoušet..

Osobně jsem takto vyplavil potápěčské hodinky (Luminox). O rukavici se mi povolila korunka a natekla do nich voda, naštěstí jen pár kapek. Ukázalo se, že korunka dosedne na těsnění jen v zašroubovaném stavu, pokud se vyšroubuje tak těsnit přestává. Kdybych jí navíc povytáhl tak by byly plné po okraj, takhle se aspoň těsnění dotýkala a jen to prosakovalo. Myslím, že to bude platit obecně, málo výrobců dá asi do hodinek dynamické těsnění. Na korek bych v těch 80 metrech nevsadil.

Odesláno

Konstrukci je nekolik, bud je tesneni jen v korunce a nebo v krcku pouzdra, kde po dotahnuti korunky se tesneni roztahne, vetsinou tesni opravdu jen kdyz je korunka utazena. Videl jsem i konstrukci kdy bylo tesneni jak v korunce ( pro vetsi tlaky ) tak i na natahovaci hrideli, byl to jen O krouzek na zarezu v hrideli, asi aby v pripade, ze se serizujou mokry hodinky, se nedostala voda dovnitr.

Utopil jsem takhle svoje Pulsary, a to jsem jen snorchloval. Po te co jsem manzelce "naohejbal a nabrousil", na betonovych schodech, jeji pinzetu, je sice zachranil a poucil se z toho ze nadovolenou jedine s naradim, si uz davam velky pozor :)

Návštěvník Snow
Odesláno

to Milis když jsme u té korunky, jak Ti jde zašroubovat ? mně klade určitý odpor, a ještě mám dotaz na sklíčko, u mých MIDO All Dial Chronometr má při dopadu světla modrý odraz ( antireflexní vrstva ? ) u Hamiltonu ne, máš to také tak ?

Odesláno
to Milis  když jsme u té korunky, jak Ti jde zašroubovat ? mně klade určitý odpor, a ještě mám dotaz na sklíčko, u mých MIDO All Dial Chronometr má při dopadu světla modrý odraz ( antireflexní vrstva ? ) u Hamiltonu ne, máš to také tak ?

Jojo, mě taky klade trochu odpor, mrcha :). Klade větší odpor než ty dvě na druhé straně, ty jdou krásně. Sklíčko vypadá pěkně tlusté ale určitě je bez antireflexní úpravy.

Odesláno
Co se stane, když nezašroubuju korunku a hodinky namočím? Hned do nich nateče nebo tam je ještě nějaká ochrana? Nějak se mi to nechce hned zkoušet..

Mám hodinky Meoris quartz chronograph a měl jsem povolenou korunku v bazénu a vysušení a zprovoznění mne stálo skoro 800,-- Kč. Takže nedoporučuji zkoušet při povolené šroubovací korunce se tam určitě nějaké voda dostane.

Odesláno

Mám hodinky Meoris quartz chronograph a měl jsem povolenou korunku v bazénu a vysušení a zprovoznění mne stálo skoro 800,-- Kč. Takže nedoporučuji zkoušet při povolené šroubovací korunce se tam určitě nějaké voda dostane.

Aha, myslel jsem, že quartzový hodinky se skoro jistojistě zničej úplně, když do nich nateče. Přece jen je tam nějaká elektronika..

Odesláno
Byl jsem s hamiltnama v páře a bazénu, korunky jsem ale radši zkontroloval jestli jsou utažené  :) a dobrý.

Loni jsem ale utopil mobil :(

Mě jednou mobil spadnul na zem.

Návštěvník Snow
Odesláno
Byl jsem s hamiltnama v páře a bazénu, korunky jsem ale radši zkontroloval jestli jsou utažené  :) a dobrý.

Loni jsem ale utopil mobil :(

Mě jednou mobil spadnul na zem.

Jenom jednou ?

Návštěvník Snow
Odesláno
Kámoš jednou z letadla fotil Hradec a vypad mu vobjektiv. Nikoho to nezabilo. Asi.

Ještě, že nejsem z Hradce, jsem pověstný smolař, tak bych měl z objektivu pěkný klobouk

Odesláno
Kámoš jednou z letadla fotil Hradec a vypad mu vobjektiv. Nikoho to nezabilo. Asi.

Ještě, že nejsem z Hradce, jsem pověstný smolař, tak bych měl z objektivu pěkný klobouk

:D Vtipné :D :D :D

Odesláno
Nebyl jsi s ním v bazénu, že ne :) ?

Ne ne nahnul jsem se nad lavór před garáží a už tam byl. Samozřejmě, že vím co se radí, okamžitě vypnout. Co se ale dalo dělat pohotovost, tak jsem to neudělal a po chvilce umřel. Ještě, že jsou ty zastavárny :)

Odesláno

Kamarádce v opilosti spadl mobil do hajzlu a jak byla v tom stavu, podařilo se jí ho i spláchnout :)

(nevýhoda miniaturizace...)

Odesláno

Teoreticky ho možná používá pracovník ČOV v Ostravě :D :D

To millis : mobil ti pouze jednou spadnul, to seš dobrej (stydím se) co mi snad v životě nikdy nespadlo jsou hodinky :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...