Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravim, netusi nahodou nekdo, k cemu by mohli byt tyto hodinky? Fotky reknou k popisu asi nejvic, jen jeste rozmery, vyska28mm, prumer zavitu 43 mm. Moje domnenka je, ze to je z neceho vojenskeho, mozna nejaky protiletecky kanon? Nebo jen nejaka pozorovaci optika, kde byl zaroven videt cas? Puvod je pravdepodobne rusko, podle pismen na mustku setrvacky. Jinak to ma nadherny kotvovy stroj, krasne se mrskaj a nadherny zvuk, je to parada poslouchat :o) Diky za pripadne napady.

Odesláno

Bohužel nevím, ale ... jsou zcela parádní ! Pokud je ten závit dole plastový (jak se zdá být), tak bych to možná viděl na nějakou ženijní techniku - zašroubování do plastového závitu ? Ta regulace rychlosti chodu - pokud dobře vidím - je asi v azbuce - K = krepkee - rychleji - pokud dám dohromady trosky znalostí. A omlouvám se za zjevně chybný přepis do latinky.

Odesláno

Ne, pod vodu urcite nejsou, to by byly utesneny jinak. Je to jen velice pekne prachotesne uzavreny. Podle toho zavitu zepredu se to nekam nasroubovalo, muj odhad stale ukazuje na to, ze do nejaky opticky montaze, ale kam....a nebo taky ne :o)))

Odesláno

Vzpomínám si, že na vojně byly nějaké tzv. fotokulomety. Byl to fotoaparát s velkou cívkou filmu, byl umístěn nad obrazovkou radiolokátoru a snímal situaci na obrazovce. Myslím, že tam byly i hodiny, ale nevím to jistě. Ve funkci jsem to neviděl, jen jsem jich měl pár ve skladu. A ten závit nebude plast, ale ruská, černě lakovaná tanková ocel :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...