alois Odesláno 16. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 16. ledna 2013 takto mi byl vysvětlen právní nárok na úhradu nákladů za vymožení pohledávky - podotýkám, že dlužná částka byla uhrazena v plné výši na účet věřitele následující den po obdržení obyčejného dopisu od MBA finance sledujte to demagogické vysvětlení:na základě Našeho telefonického hovoru Vám posílám vysvětlení k nákladům mimosoudního vyrovnání. Náhrada nákladů mimosoudního vyrovnání je vyčíslena na základě ustanovení § 121 odst. 3 zákona č. 40/1964 Sb., v platném znění. Jsou to náklady spojené s uplatněním pohledávky, jejím příslušenstvím (podobně jako úrok, atd.).Věřitel je tedy oprávněn legitimně požadovat po dlužníkovi náklady spojené s jejím uplatněním. Tyto náklady vznikají například z upomínek, ze samotného mimosoudního jednání, z přípravy podkladů, z nákladů na pracovní sílu, apod. Náklady vymáhání se úspěšně vymáhají i soudní cestou, jelikož tyto náklady vznikly porušením povinnosti dlužníka a byly účelně vynaložené na vymožení této pohledávky mimosoudní cestou. tak jsem jim to napsal, resp sousedce nebohé ať jim to pošle.. Vážená slečno Jílková,děkuji za Vaše vysvětlení, které ale považuji spolu s mým právním zástupcem za zcela nedostatečné. Paragrafové znění, na něž odkazujete, pouze vysvětluje pojem příslušenství, nikoli právní důvod vzniku nákladů. K těm nákladům na vymáhání - povinnost platit náklady na vymáhání může stanovit dlužníkovi bez jeho výslovného souhlasu pouze rozhodce, soud, nebo jiný orgán ze své zákonem dané pravomoci v rámci procesního řízení. Do tohoto okruhu nákladů spadají odměny advokátů a exekutorů. A Vy nejste ani exekutor, ani advokáta a dle výpisu z Živnostenského rejstříku je i velmi podivné Vaše podnikání, neboť na tutu činnost nemáte živnostenské oprávnění.A podotýkám, že se vždy jedná o náklady účelně vynaložené a presně definované, tedy částka 1300Kč za zaslání jednoho obyčejného dopisu se mi jeví jako neadekvátní.Dluh vůči mému smluvnímu partnerovi, tedy pojišťovně DIRECT a.s., byl již plně umořen dne 22.11.2012.Právní nárok na částku za vymáhání ve výši 1300Kč je přinejmenším dubiózní a z toho důvodu Vám nic platit nebudu.S pozdravematd atd...
jartop Odesláno 16. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2013 Hezký...Tak nás potom informuj, jak si MBA počínala!
alois Odesláno 16. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 16. ledna 2013 určitě dám vědět a díky všem....
alois Odesláno 12. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 12. března 2013 tak přátelé uplynuly 2 měsíce a je ticho po pěšině...
Skalamander Odesláno 12. března 2013 Nahlásit Odesláno 12. března 2013 ....sám mám pojištění od directu a když čtu všeobecné smluvní podmínky tak tam není nic o možnosti postoupení pohledávky dalšímu subjektu... Takhle to dopadne vždycky, když do vlákna "prosím o radu právníka" začnou spamovat neprávníci...
Hasič Odesláno 12. března 2013 Nahlásit Odesláno 12. března 2013 tak přátelé uplynuly 2 měsíce a je ticho po pěšině... Jak sem říkal, je to o ničem. Jsou to hajzly- Jedna baba a jeden vopruz, co posílá dopisy!
alois Odesláno 2. července 2013 Autor Nahlásit Odesláno 2. července 2013 tak přátelé stále ticho po pěšině....a už je to téměř půl roku....
SCIFI Odesláno 2. července 2013 Nahlásit Odesláno 2. července 2013 tak přátelé stále ticho po pěšině....a už je to téměř půl roku....nechci malovat čerta na zeď ale pokud to oni považují za oprávněnou pohledávku (nemluvím o tom jestli to má nebo nemá oporu v zákoně) tak se může lehce stát že se nebude dít nic třeba roky a pak přijde jiná mba nebo exekutor a ze 13 stovek bude XY tisíc. zažil jsem u několika zaměstnanců kdy stokorunový částky jim udělaly za roky destitisíce a teď jim to strháváme z platu. osobně nevěřím že taková firma nad tím mávne prstem už z principu. prodají to v balíku pohledávek jinejm parazitům na kajmanech
villain83 Odesláno 2. července 2013 Nahlásit Odesláno 2. července 2013 Hele,ja bych to taky nepodcenoval,to,ze se "nic" nedeje vubec nemusi znamenat,ze se nic neresi.Minimalne bych je zkusil kontaktovat a optat se,zda ma(te) vec povazovat za kladne vyrizenou,nebo se informovat o tom,jestli to chtej tlacit dal...aby se pani potom za x mesicu(roku),chudera,nedivila...
villain83 Odesláno 2. července 2013 Nahlásit Odesláno 2. července 2013 ...nechtel jsem papouskovat jiz vyrceny,ale shodou okolnosti v rodine pravnika mame,kdyz si vzpomenu,kolik podobnych pripadu mi takhle mamka popisovala,bohuzel,s neslavnym koncem,radsi bych se fakt snazil informovat a nedelal,jako by nic.Jakmile se takovahle vec fakt dostane k soudu,zacnou si to prehazovat jako horkej brambor a ten konec by asi byl podstatne drazsi,nez trinact stovek...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se