dave9014 Odesláno 21. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2013 Zdravím pánové,v diskuzi o Orientech Big Mako se někteří kolegové zmiňovali o absenci aretace (šroubování) tlačítka na změnu data, že prý, když se tlačítko pod vodou stlačí, tak do hodinek nateče. Leží mi to v hlavě a potřeboval bych pár věcí ujasnit. 1. Odvodil jsem si, že když může dojít k narušení těsnosti je tlačítko těsněné o-kroužkem nebo jeho obdobou, je to tak?2. Někde jsem četl, že to zaplavení vznikne v důsledku vzniku podtlaku při uvolnění tlačítka. Není to nesmysl? Vždyť ty hodinky musí vydržet 20 Barů vnějšího přetlaku, změna tlaku vyvolaná pohybem tlačítka mi přijde vzhledem k hodnotě WR a objemu tlačítka nepodstatná. Navíc ta teorie počítá s tím, že z hodinek stlačením tlačítka uteče vzduch, jinak by byl tlak po uvolnění stejný jako před stlačením.3. Někde úplně jinde jsem, mám aspoň ten pocit, četl, že tlačítka na digitálkách se těsní membránou a tak se můžou používat i za mokra. Je na tom něco pravdy? Mám o tom hodně pomýlený představy? Dobrou noc těm, kdo ještě nespí
ggrand Odesláno 22. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2013 Pěkný večer přeju. Tlačítka bývají utěsněné o-kroužkama. Někdy jedním, někdy dvěma. Když je tlačítko v klidu,je jeho poloha přesně v místě, kde je např. perfektně vyleštěná díra, v jiných místech tomu tak nemusí být. Může tam být horší povrch nebo i jiný průměr díry. Jde taky tu hlavně o to, že v klidu guma o-kroužku perfektně přilne k oběma povrchům, kdežto za pohybu tomu tak nemusí být a tady je prostor pro vnik vody. Asi nikdo netvrdí, že do Mako xl hned zateče, ale je tu zvětšená pravděpodobnost.O nějakém podtlaku nemůže být řeč. Chod tlačítka je nicotný pohyb neschopný vytvořit jakýkoliv tlak/podtlak zejména ve spojení s velkou stlačitelností vzduchu uvnitř hodinek.Co jsem měl rozdělané gshocky i jiné digitálky, tak všechny měly tlačítka krz pouzdro utěsněná o-kroužkama. O membráně nevím nic. Sám výrobce jasně říká, že bys pod vodou na tlačítka neměl šahat. Jistí se,co kdyby. Frogman má garantovanou vodotěsnost tlačítek i pod vodou. Co jsem viděl na videích, tak opět tlačítka krz pouzdro. Ta garantovaná funkčnost spíš bude dána tím, že kov se narozdíl od plastu tolik teplotně nerozpíná(Frogy mají kovová pouzdra) a i povrch může být lepší, což jsou všechno faktory ovlivňující těsnost+možná o kroužek navíc na osce tlačítka?
dave9014 Odesláno 23. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 23. ledna 2013 Díky Grande, to jsem přesně potřeboval vědět. S tím podtlakem to bylo na stránkách nějakého prodejce hodinek, taky se mi to nezdálo. Ohledně těch membrán už nevím, kde jsem to pochytil, ale možná to bude podobný šotek.
Freddy14 Odesláno 26. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2013 Pokud potřebuješ mačkat tlačítka pod vodou pořiď si Tissot Sea-Touch
dave9014 Odesláno 26. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 26. ledna 2013 Pod vodou ne, snad jenom občas na kole za deště. Tam se ale těsnosti pod tlačítky nebojím. Šlo čistě o zvědavost
t2 Odesláno 26. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2013 Pokud potřebuješ mačkat tlačítka pod vodou pořiď si Tissot Sea-Touch já myslím, že jakákoliv Géčka umí "tlačítka pod vodou". Na pár mých kusech ověřeno.
Freddy14 Odesláno 1. února 2013 Nahlásit Odesláno 1. února 2013 Timex 100m WR v 5 metrech taky zvládly mačkání tlačítek. Ale radši bych to nepokoušel.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se