Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

model NJ0010-55L

automat, 100m, 43mm, srubovacia korunka, mineral, cca 250eur

269177d1310327743-citizen-nj0010-55l-neues-modell-2011-07-08-12.12.32.jpg

model BM0980-51L

ecodrive, titanium, 40mm, safir, orietacna cena 250eur

0f3982a11b0e.jpg

model NJ0011-01E

automat, 100m, 43mm, srubovacia korunka, mineral, cca 250eur

2citizen.jpg

fotky som sprivatizoval z netu :)

Odesláno (upraveno)

Ty první a poslední se mi líbí moc!

EDIT: Tak po prozkoumání dalších fotek už zájem opadá. Ty půlkulatý "zářezy" do lunety jsou divný. A hrb na pouzdru na 9. hodině má jako vyvažovat ochranu korunky?

Upraveno uživatelem ondra.palas
  • po měsících...
Odesláno

Na ty poslední (na tahu za 7,5k) se jdu za chvíli podívat do Koscomu. Ten nádor se mi taky moc nezdá, zářezy si mohli kucí japonský (nebo čínský?) taky odpustit, ale dají se na gumě (IMHO hezčí) sehnat za cca 4,3k a to ten nádor nevypadá zas tak hrozně...

Odesláno

Tak jestli to někoho zajímá, byl jsem se na ně podívat (stojí aktuálně na tahu 8 100 Kč) a docela to jde. Nádor, ani zářezy výrazně neruší, jsou docela těžké, vysoké a působí trochu menším dojmem. Takové ekonomické kancldajvry. Takže jsem je zkušebně objednal (na gumě). Cena 4 500 Kč.

Odesláno

A jaký si vzal? Černý nebo modrý? Pár postřehů a fotek v budoucnu určitě potěší. Docela nad nima zase začínám uvažovat.

Odesláno

Me se libi hlavne detaily na cifru. Pusobi dost vyvazene a klidne,

Odesláno

Tak už jsou na ruce, byl to celkem fofr, v úterý objednáno, ve středu potvrzeno, dnes doručeno. Kdybych pořádně četl, mohl jsem místo PayPalu použít převod z účtu a ušetřit ještě 5 % (cca poštovné) a konečná cena by byla 4 300 Kč. Takhle stály celkem 167 Eur (ale někde i o 100 víc), tedy 4 500 Kč. Hodinky dorazily bez fólií, s nevyplněným a neorazítkovaným záručákem (to bych od Němců nečekal), ale na záručáku je nálepka s čárovým a čísleným kódem (ten to možná nahrazuje) a je přiložena faktura. Vnější krabice, vnitřní krabice, visačka, vše OK.

Hodinky jsou pěkné, ani velké, ani malé (udávaný průměr 43 mm), přiměřeně vysoké, hned se usadí na ruce a i když nejsou z nejlehčích, gumový řemen drží a nedovoluje přetáčení. Lesklé prvky kolem indexů a ruček a nápisy a indexy na lunetě příjemně probleskují, jednostranně otočná luneta je pěkná, manipulaci s ní již trochu horší. Korunka je šroubovací, ale při nastavování času a datumu nelze nostalgicky nevzpomenout na strojky ETA, Miyota je prostě přece jen o level níž, jsou cítit vůle, drobné nepřesnosti, chybí hacking a i těch pět kmitů sekundovky místo osmi je znát. Přesnost samozřejmě zatím nehodnotím, luminiscence bude asi jen průměrná. Gumový řemen doléhá k pouzdru (to mám rád) a zužuje se z 24 mm (!) u pouzdra na 20 mm u spony, která je masivní (také ale trochu o řemenu odstává), zajímavě tvarovaná a pěkně signovaná. Celkové hodnocení : SPOKOJENOST !  

post-987-0-04516000-1366378040_thumb.jpg

Odesláno

Po dvaceti hodinách na ruce : LUMI je dobrá, vydrží přes noc, přesnost bude cca + 8-9 s za den. Tady se projeví nedostatek strojku bez hackingu, který neumožňuje regulaci přesnosti při předcházení občasným zastavením vteřinovky. Jinak vše OK.

Odesláno

Po dvaceti hodinách na ruce : LUMI je dobrá, vydrží přes noc, přesnost bude cca + 8-9 s za den. Tady se projeví nedostatek strojku bez hackingu, který neumožňuje regulaci přesnosti při předcházení občasným zastavením vteřinovky. Jinak vše OK.

já myslím, že to není na začátek nejhorší, třeba si strojek ještě trochu po záběhu sedne nebo bude potom možné ho seřídit trochu přesněji

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...