Frostie Odesláno 27. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2013 (upraveno) Hoši, potřeboval bych prosím pomoct s identifikací nálezových šuplíkových hodinek zn. Raketa, viz přiložená fota. Na dýnku je vyraženo číslo 438264. Myslím, že pravděpodobně mají strojek s ručním nátahem. Rád bych je nechal zprovoznit. Mohli byste mi poradit kde? Bydlím u Havlíčkova Brodu, Praha není problém /Knespl a Majzlík?/. Předem díky za info.Omlouvám se za kvalitu foto, foceno mobilem... Upraveno 27. ledna 2013 uživatelem Frostie
Karlos Odesláno 27. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2013 (upraveno) Co si představuješ pod slovem identifikace?Ed: A asi to nevyzní ode mě dobře, ale jsi tu dva roky, říkáš si chronomagor a ptáš se jako bys měl hodinky poprvé v ruce, nevíš jestli jde o ruční nátah, nevíš kam s hodinkami na opravu, fotky stojí za prd...Pro mě je chronomagor někdo, kdo se o hodinky aktivně zajímá a hodinky ho baví a něco už o nich ví. Někdo, kdo si sedne a čeká až mu někdo jiný naservíruje všechno až pod nos, to je pro mě lenoch.Jé, to jsem dnes ale ošklivý... Upraveno 27. ledna 2013 uživatelem Karlos
Frostie Odesláno 27. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 27. ledna 2013 (upraveno) Co si představuješ pod slovem identifikace?Ed: A asi to nevyzní ode mě dobře, ale jsi tu dva roky, říkáš si chronomagor a ptáš se jako bys měl hodinky poprvé v ruce, nevíš jestli jde o ruční nátah, nevíš kam s hodinkami na opravu, fotky stojí za prd...Pro mě je chronomagor někdo, kdo se o hodinky aktivně zajímá a hodinky ho baví a něco už o nich ví. Někdo, kdo si sedne a čeká až mu někdo jiný naservíruje všechno až pod nos, to je pro mě lenoch.Jé, to jsem dnes ale ošklivý... ale ne, ošklivý nejsi. Za kvalitu foto jsem se omluvil. Ruské hodinky nejsou moje specializace a vzhledem k tomu, že si baterky u hodinek měním doma sám /pokud nejsou nějak zvlášť vodotěsné/, tak opravdu nevím, kam s nimi na opravu. Jediné, co mně napadlo, je zde pozitivně hodnocený ateliér Knespl a Majzlík, třeba jsou i jiné možnosti... Upraveno 27. ledna 2013 uživatelem Frostie
Frostie Odesláno 27. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 27. ledna 2013 (upraveno) tak foto podruhé, snad to bude lepší: Upraveno 27. ledna 2013 uživatelem Frostie
Karlos Odesláno 27. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2013 (upraveno) Já vím že nikdo nezná všechno. Ale konkrétně o opravách a hodinářích je tu informací tolik, že považuju za zbytečné psát to pořád dokola. V tom bych tak nějak očekával určitou míru samostatnosti dlouhodobého člena tohoto fóra. Stejně tak mě překvapil tvůj dotaz na identifikaci. Jestli na to máš odvahu a vybavení, zkus je otevřít, mrkni na strojek, hned zjistíš druh nátahu a pak už jde pátrat po přesném typu strojku (i když je to informace celkem na nic). Mrkni do ruské sekce, ať si rozšíříš obzory.Ed: A hele, najednou fotky udělat jdou Upraveno 27. ledna 2013 uživatelem Karlos
odjinud Odesláno 27. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2013 Zde v katalogu: http://www.ussrtime.com/start.html v sekci Dial IDs klikni na Raketa a pak si projdi fotky a podle mě na 90% najdeš stejný hodinky a budeš mít o nich základní info.
Petr_P Odesláno 27. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2013 Zde v katalogu: http://www.ussrtime.com/start.html v sekci Dial IDs klikni na Raketa a pak si projdi fotky a podle mě na 90% najdeš stejný hodinky a budeš mít o nich základní info.Shodou okolností tam ty hodinky skutečně jsou pod ID číslem 1127. Uvnitř tiká strojek s manuálním nátahem "Raketa 2628N". V azbuce se to píše jako "2628H". Protože to takto Sověti/Rusové psali i do exportních katalogů, tak se to ve tvaru 2628H pojmenovává i dnes na zahraničních webech. Kromě leningradské Rakety tento strojek vyráběli i v moskevském Poljotu někdy od poloviny 70. let. Hodinky se s tímto typem pouzdra (byly rozdílné provedení číselníků, zlacená pouzdra i bi-color provedení) objevily někdy na přelomu 70. a 80. let 20. století.
Frostie Odesláno 27. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 27. ledna 2013 Shodou okolností tam ty hodinky skutečně jsou pod ID číslem 1127. Uvnitř tiká strojek s manuálním nátahem "Raketa 2628N". V azbuce se to píše jako "2628H". Protože to takto Sověti/Rusové psali i do exportních katalogů, tak se to ve tvaru 2628H pojmenovává i dnes na zahraničních webech. Kromě leningradské Rakety tento strojek vyráběli i v moskevském Poljotu někdy od poloviny 70. let. Hodinky se s tímto typem pouzdra (byly rozdílné provedení číselníků, zlacená pouzdra i bi-color provedení) objevily někdy na přelomu 70. a 80. let 20. století. díky moc
hodinar 1953 Odesláno 7. února 2013 Nahlásit Odesláno 7. února 2013 Ja som suc.objednaval do tychto hodin pod kalibrom RAKETA 2628H!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se