Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Hoši,

potřeboval bych prosím pomoct s identifikací nálezových šuplíkových hodinek zn. Raketa, viz přiložená fota. Na dýnku je vyraženo číslo 438264. Myslím, že pravděpodobně mají strojek s ručním nátahem. Rád bych je nechal zprovoznit. Mohli byste mi poradit kde? Bydlím u Havlíčkova Brodu, Praha není problém /Knespl a Majzlík?/. Předem díky za info.Omlouvám se za kvalitu foto, foceno mobilem...

post-15103-035280600 1359298422.jpg

post-15103-036378700 1359298448.jpg

Upraveno uživatelem Frostie
Odesláno (upraveno)

Co si představuješ pod slovem identifikace?

Ed: A asi to nevyzní ode mě dobře, ale jsi tu dva roky, říkáš si chronomagor a ptáš se jako bys měl hodinky poprvé v ruce, nevíš jestli jde o ruční nátah, nevíš kam s hodinkami na opravu, fotky stojí za prd...

Pro mě je chronomagor někdo, kdo se o hodinky aktivně zajímá a hodinky ho baví a něco už o nich ví. Někdo, kdo si sedne a čeká až mu někdo jiný naservíruje všechno až pod nos, to je pro mě lenoch.

Jé, to jsem dnes ale ošklivý...

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno (upraveno)

Co si představuješ pod slovem identifikace?

Ed: A asi to nevyzní ode mě dobře, ale jsi tu dva roky, říkáš si chronomagor a ptáš se jako bys měl hodinky poprvé v ruce, nevíš jestli jde o ruční nátah, nevíš kam s hodinkami na opravu, fotky stojí za prd...

Pro mě je chronomagor někdo, kdo se o hodinky aktivně zajímá a hodinky ho baví a něco už o nich ví. Někdo, kdo si sedne a čeká až mu někdo jiný naservíruje všechno až pod nos, to je pro mě lenoch.

Jé, to jsem dnes ale ošklivý...

ale ne, ošklivý nejsi. Za kvalitu foto jsem se omluvil. Ruské hodinky nejsou moje specializace a vzhledem k tomu, že si baterky u hodinek měním doma sám /pokud nejsou nějak zvlášť vodotěsné/, tak opravdu nevím, kam s nimi na opravu. Jediné, co mně napadlo, je zde pozitivně hodnocený ateliér Knespl a Majzlík, třeba jsou i jiné možnosti...

Odesláno (upraveno)

tak foto podruhé, snad to bude lepší:

post-15103-093627500 1359302639.jpg

post-15103-097038900 1359302648.jpg

Odesláno (upraveno)

Já vím že nikdo nezná všechno. Ale konkrétně o opravách a hodinářích je tu informací tolik, že považuju za zbytečné psát to pořád dokola. V tom bych tak nějak očekával určitou míru samostatnosti dlouhodobého člena tohoto fóra. Stejně tak mě překvapil tvůj dotaz na identifikaci. Jestli na to máš odvahu a vybavení, zkus je otevřít, mrkni na strojek, hned zjistíš druh nátahu a pak už jde pátrat po přesném typu strojku (i když je to informace celkem na nic). Mrkni do ruské sekce, ať si rozšíříš obzory.

Ed: A hele, najednou fotky udělat jdou :)

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno

Zde v katalogu: http://www.ussrtime.com/start.html v sekci Dial IDs klikni na Raketa a pak si projdi fotky a podle mě na 90% najdeš stejný hodinky a budeš mít o nich základní info.

Shodou okolností tam ty hodinky skutečně jsou pod ID číslem 1127. :smile_anim:

1127.jpg 1127B.jpg

Uvnitř tiká strojek s manuálním nátahem "Raketa 2628N". V azbuce se to píše jako "2628H". Protože to takto Sověti/Rusové psali i do exportních katalogů, tak se to ve tvaru 2628H pojmenovává i dnes na zahraničních webech. Kromě leningradské Rakety tento strojek vyráběli i v moskevském Poljotu někdy od poloviny 70. let. Hodinky se s tímto typem pouzdra (byly rozdílné provedení číselníků, zlacená pouzdra i bi-color provedení) objevily někdy na přelomu 70. a 80. let 20. století.

Odesláno

Shodou okolností tam ty hodinky skutečně jsou pod ID číslem 1127. :smile_anim:

1127.jpg 1127B.jpg

Uvnitř tiká strojek s manuálním nátahem "Raketa 2628N". V azbuce se to píše jako "2628H". Protože to takto Sověti/Rusové psali i do exportních katalogů, tak se to ve tvaru 2628H pojmenovává i dnes na zahraničních webech. Kromě leningradské Rakety tento strojek vyráběli i v moskevském Poljotu někdy od poloviny 70. let. Hodinky se s tímto typem pouzdra (byly rozdílné provedení číselníků, zlacená pouzdra i bi-color provedení) objevily někdy na přelomu 70. a 80. let 20. století.

díky moc

• po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...