Přejít na obsah

Čím se zastřelíme až se z Chronomagu zblázníme ?

Návštěvník Snow

Doporučené příspěvky

Nechť si každý podrží svůj názor. Má na to právo. Pro mne je nošení zbraně s nábojem v komoře zbytečná mentální zátěž navíc. Slyšel jsem o případu policisty, který nosil zbraň s nábojem v komoře a ktomu navíc ještě s nataženým kohoutem a zajištěnou. Doma ji jednou nevědomky odjistil a jak ji odkládal spadla a zastřelil si dceru.

Přikláním se proto k izraelské škole a po každém vytažení zbraně ji raději natáhnu. Pokud bude proti mně stát školený člověk, tak už stejně budu mrtvý dřív, než si na ni vzpomenu. Takže bude jedno, jestli měla partonu v komoře nebo ne.

Napsal jsi to lip nez ja o par postu vyse. Hlavne tu mentalni zatez a to s tim "profikem" proti me, souhlas.

Jeste kolega JJ nerozumel co myslim tou manipulaci - pokud zjistim, ze po me jdou agenti Matrixu a budu mesic tahat kver u pasu, cca 70x budu buset pistol bezpecne vybit a nabit. Pokud by po me sli cely rok, je to cca 1000x. To uz nebudu tvrdit ze ja jsem ta svetla vyjimka ktere nechtena rana na rozdil od jinych borcu nevyjde. Statistiky jsou neuprosne a ja nejsem Neo.

Ikdyz verim tomu, ze jsou tu i taci kteri si tu nabitou pistol strci i pod polstar a vybijenim se nezdrzujou:-( Ale kazdy ma svuj nazor a kazdy odpovida za svou zbran sam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 1,6tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Ad náboj v komoře...

Představte si situaci.. jste s dětmi v parku a najednou se proti Vám vyřítí cizí pes.

Chce se mazlit? Nebo je poslušný a pán ho včas zastaví? Asi nikdo by v tu chvíli netasil pistoli a nenatahoval závěr, akorát by byl za blbce.

No a pak se ukáže že ten pes skáče a nezbývá, než se bránit rukou, auvajs. Druhá je volná, ale doprčic, náboj není v komoře :-(

Jiná situace, přepadení. Nestane se, že by se proti vám gauner postavil a tasil kord. Zřejmě vás bouchne po palici a posbírá peníze a hodinky.

Když první útok náhodou ustojíte, zřejmě taky nebudete mít volné obě ruce.

Já si myslím, že prázdná komora tak zásadním způsobem omezuje možnosti použití zbraně, že už se skoro stává zbytečnou. Kdo není se zbraní natolik sžitý, aby chodil s náboje v komoře, měl by (pro svoje dobro) pistoli radši nechávat doma, nebo koupit revolver. Jediné využití s nábojem mimo je totiž, když leží v nočním stolku a uprostřed noci slyšíte, že dole někdo rozbil okno. Pak je času dost..

... nechtena rana na rozdil od jinych borcu nevyjde. Statistiky jsou neuprosne..

Můžeš sem prosím dát link na ty statistiky? Nebo je to jen takové plácnutí do vody? :baaasmiley: ?
Odkaz ke komentáři

Tím se přátelé kruh uzavírá, ke zbytečné mentální zátěži je třeba přidat ještě zbytečnou zátěž fyzickou a vychází nám, že zbraň se nosit nemá. Zvlášť potom ti, kteří se v případném utkání považují předem za poražené, nebo ti, kteří mají pocit, že jednou tu chybu určitě udělají.

Odkaz ke komentáři

tak já tedy nosím občas dvě - služební ČZ a vlastní G23.....problém je u nás i ve výcviku - kolik nastřílím se služební zbraní za rok tak tolik nastřílím s mým GLOCKem za měsíc....a znám mnoho kolegů. kteří to praktikují stejně jako já - služební zbraň + soukromou jako záložní...s tím, že v případě nutnosti je výběr jasný a pak se to nějak napíše :-)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO

V Ostravě se v úterý večer služební zbraní zastřelila třiadvacetiletá policistka.

Přímo v budově pražského policejního ředitelství se předminulý týden zastřelila policistka

a to vše za posledních 14 dní

v kontrastu s vaší diskuzí mi tohle přijde komické - myslel jsem, že by policista měl být psychicky saturován - tím se obloukem vracím k Tadově větě - "chci to nosit" :D

Odkaz ke komentáři

Ad náboj v komoře...

Představte si situaci.. jste s dětmi v parku a najednou se proti Vám vyřítí cizí pes.

Chce se mazlit? Nebo je poslušný a pán ho včas zastaví? Asi nikdo by v tu chvíli netasil pistoli a nenatahoval závěr, akorát by byl za blbce.

No a pak se ukáže že ten pes skáče a nezbývá, než se bránit rukou, auvajs. Druhá je volná, ale doprčic, náboj není v komoře :-(

Jiná situace, přepadení. Nestane se, že by se proti vám gauner postavil a tasil kord. Zřejmě vás bouchne po palici a posbírá peníze a hodinky.

Když první útok náhodou ustojíte, zřejmě taky nebudete mít volné obě ruce.

Já si myslím, že prázdná komora tak zásadním způsobem omezuje možnosti použití zbraně, že už se skoro stává zbytečnou. Kdo není se zbraní natolik sžitý, aby chodil s náboje v komoře, měl by (pro svoje dobro) pistoli radši nechávat doma, nebo koupit revolver. Jediné využití s nábojem mimo je totiž, když leží v nočním stolku a uprostřed noci slyšíte, že dole někdo rozbil okno. Pak je času dost..

Můžeš sem prosím dát link na ty statistiky? Nebo je to jen takové plácnutí do vody? Posted Image ?

Je sranda, že ve státě Izrael je asi nějaká klidnější bezpečnostní situace, protože tam se zbraň s nábojem v komoře nenosí, ale dokone ani nosit nesmí... Asi je tam nenapadají psi v parku a tak mají druhou ruku na natažení volnou...
Odkaz ke komentáři

Gilius: chápu to dobře, že jako služební zbraň používáš revolver? Já myslel, že u státních ozbrojených složek v ČR jsou používané zbraně přesně nadiktovány a že by se někde používaly revolvery mi uniklo.

Jenže já nejsem u státní ozbrojené složky,už jsem to tu psal.....pracuju u jedné z bezpečnostních agentur jako velitel směny. Zbraň je moje soukromá.

Jinak,jak tu padlo,justiční stráž používá revolvery,SW .

EDIT - nějaké situace atd je celkem zbytečné řešit. Persona od persony se lišíme,zkušenostma,naturelem,výcvikem,psychikou a tak..... :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

Já nežiju v Izraeli, ani mě jejich situace v této věci neovlivňuje, co to sem motáš? Posted Image

Dovolil jsem si to srovnat... Jak vidím, já jako starý militarista, nevímám pocit ohrožení jako někteří zde :) Skoro Ze všech případů které znám z ČR vychází jedno: ten kdo střílel si pak dlouho říkal, že to v danou chvíli měl řešit jinak a že to byla chyba... Nachci vás podceňovat, ale .... :)

Raději tuhle debatu opustím, evidentně jsem srab a opatrník, protože si myslím, že s nábojem v komoře by většina z vás po světě opravdu běhat neměla, dokonce i myslím, že by měla ve vlastním zájmu mít bouchačku doma v kase. V kase pro případ ochrany domova a vyndavat jí jenom když jsem doma :)

Ale samozřejmě, až tě napdane lítá bestie španělských dobyvatelů v parku, vytáni bouchačku a vodsmahni jí :) čus, pistolníci :)

Odkaz ke komentáři

tak já tedy nosím občas dvě - služební ČZ a vlastní G23.....problém je u nás i ve výcviku - kolik nastřílím se služební zbraní za rok tak tolik nastřílím s mým GLOCKem za měsíc....a znám mnoho kolegů. kteří to praktikují stejně jako já - služební zbraň + soukromou jako záložní...s tím, že v případě nutnosti je výběr jasný a pak se to nějak napíše :-)

To, že naše policie šetří na nepravém místě je letitý, známý problém. :smile_anim:
Odkaz ke komentáři

Je sranda, že ve státě Izrael je asi nějaká klidnější bezpečnostní situace, protože tam se zbraň s nábojem v komoře nenosí, ale dokone ani nosit nesmí... Asi je tam nenapadají psi v parku a tak mají druhou ruku na natažení volnou...

To se mi jako sranda nejeví, spíš ve mě roste dojem, jesli voni nejsou debilové.
Odkaz ke komentáři

Nosit, nenosit, stejně je ze všeho nejtěžší ten kohoutek v danou chvíli zmáčknout (pro rozumného, uvažujícího člověka se svědomím, to jen tak pro doplnění). Já jsem možná raději, že tady lidi bouchačky spíš nenosej, střílet skoro vždycky začne ten, kdo by nikdy zbraň mít neměl.

Odkaz ke komentáři

...Kdo není se zbraní natolik sžitý, aby chodil s náboje v komoře, měl by (pro svoje dobro) pistoli radši nechávat doma, nebo koupit revolver.

...Můžeš sem prosím dát link na ty statistiky? Nebo je to jen takové plácnutí do vody? :baaasmiley: ?

S pistoli co obcas vezmu mezi lidi jsem szity dobre. Tusim jak natahnout zamirit a vystrelit a nezabit se. Kolik set hodin mi to zabralo nevim. Urcite min nez Onionovi. Cim dele zbrane vlastnim (prvni uspesny prustrel kulny na dvore vlastnorucne vyrobenou strelnou zbrani ve 14 letech) a cim vic posloucham ty pribehy okole sebe a divam se jak to delaji nejen zkusenejsi ale hlavne starsi, tim je ze me vetsi a vetsi odporce noseni naboje v komore. Zaclo to v dobe kdyz jsem videl kluka co mel nastrilino asi jako ja jak si pri manipulaci prostrelil patu. Nastesti svoji. Dodnes nevi, jak se to stalo. Bylo to v praci, zadna slast. To jen naokraj. Vim, ze vetsine z vas by se to nestalo, vy to preci se svym zelezem umite a jste neomylni:-)

Promin statistiky ti na google hledat nebudu, takze si to preber treba jako placnuti do vody. Nemam s tim problem. Opravdu jsem na to liny. Anebo si precti prispevek YPA, treba bude vic jasne o cem pisu.

...vychází nám, že zbraň se nosit nemá. Zvlášť potom ti, kteří se v případném utkání považují předem za poražené, nebo ti, kteří mají pocit, že jednou tu chybu určitě udělají.

Bavime se tady o katastrofickych scenarich, proto jen hypoteticky odhaduju co se muze stat. Porovnavam alespon priblizne pravdepodobnost rizika jablka a jineho jablka. Vis dobre, ze ikdybych vstaval pozadu pravou nohou a zastaval opacny nazor, stejne kdyz prijde "to" naskoci cloveku tep adrenalin atd. V tu rano je jedno co si predtim clovek myslel. Jestli je borec nebo jestli potka profika.

...Dovolil jsem si to srovnat... Jak vidím, já jako starý militarista

...Nachci vás podceňovat, ale .... :)

Co na to rict, vzhledem k tvym zkusenostem asi nic.

Ale zeptam se te s dovolenim - prosim odpoved jen ANO nebo NE. Myslis si, ze prislovi "i mistr tesar se jednou utne" neplati na nejvetsiho guru pres zbrane ktereho znas? Nebo na tebe? Byl bych moc rad, kdyby mi na tohle odpovedel ANO nebo NE i Jeremy, prosim.

Odkaz ke komentáři

.....Promin statistiky ti na google hledat nebudu, takze si to preber treba jako placnuti do vody. Nemam s tim problem...

...Ale zeptam se te s dovolenim - prosim odpoved jen ANO nebo NE. Myslis si, ze prislovi "i mistr tesar se jednou utne" neplati na nejvetsiho guru pres zbrane ktereho znas? Nebo na tebe? Byl bych moc rad, kdyby mi na tohle odpovedel ANO nebo NE i Jeremy, prosim.

Ad statistiky - ano, beru to jako plácnutí do vody. Pracuju totiž v pojišťovně a velmi přesně vím, co je například největší zabiják dětí v ČR. A není to tatínkova pistole s nábojem v komoře, fakt ne. Jestli to někoho zajímá, může "googlovat", jak radí velkopansky cody - a moc toho nenajde, nebo mi může napsat SZ.

Ad tesař. Tesař se může utnout, protože pak může celou práci předělat. Udělat chybu se zbraní může být horší. Žádného guru přes zbraně neznám, tak nevím, co odpovědět. Ale moje průprava se zbraní a zkušenosti mi dovolují občas chodit po světě s nábojem v komoře, aniž bych někoho ohrožoval. Ale je to moje věc, napsal jsem svůj názor. Jestli někdo chce nosit první náboj třeba v klobouku, klidně může.

Cody, mně obecně vadí lidé, co se tváří, že všemu rozumějí a odkazují na neexistující moudra a chlubí se milionem zkušeností. Netvrdím, že jsi to ty - třeba jsi nějaké tajemné statistiky viděl, třeba jsi třeba šampionem IPSC. Pak to ale prosím jasně napiš a nemlž. Bez toho je totiž každá rada jen hospodský blábol - a nedejbože, aby se jí někdo chytlavý řídil.

Pokud máš chuť zkušenosti poměřit a rozdat si to v akčnější střelbě, kde se manipuluje se zbraní (IPSC, IDPA, LOS, souboje popperů), dej vědět. V republice je několik lidí, kteří jsou lepší než já, při vší skromnosti, tak strach moc nemám. Možná se ale pod Tvojí přezdívkou jeden z nich skrývá :crying_anim02:

Ale zpět k tématu a pokus o smír - myslím, že se snad všichni shodneme na tom, že na obranu a na nošení je nejlepší revolver. Minimální poruchovost, náboj připravený, stav zbraně je vždy vidět. Co?

Odkaz ke komentáři

Já tady vůbec nezpochybňoval schopnosti tvé machanické paměti v oblasti střelby. Já tady OBECNĚ zpochybňoval fungování psychiky pod vlivem akutní stresové situace. Kdyby jsme byli v bojové situaci (za bojovou linií) tak se nemáme o čem bavit. Ale tady se pohybujeme v mírové zóně, střední Evropa, naše schopnost vnímat stres vzniklý domnělým, nebo opravdových ohrožením naší tělesné integrity je hooodně špatná (vlivy by vydaly na celou knihu) , resp. velmi často špatně vyhodnocujeme přechod mezi verbálním a fyzickým ohrožením. Klasický příklad se psem, tolik oblíbený mezi teoretiky je sám o sobě diskutabilní a statisticky zanedbatelný...

Ano, REVOLVER je pro většinu z nás ideální obrannou zbraní. Malý revolver, tak 0.38 :)

Já nosil 22 WMR ... :)

Odkaz ke komentáři

..stres..

..

Klasický příklad se psem, tolik oblíbený mezi teoretiky je sám o sobě diskutabilní a statisticky zanedbatelný...

..

Ano, REVOLVER je pro většinu z nás ideální obrannou zbraní. Malý revolver, tak 0.38 :)

..

Ad stres - právě proto si myslím, že by zbraň měla být pro situaci, kdy jí musím použít, maximálně připravená a jednoduchá (tj. nelomcovat závěrem)

Ad pes - vida, strefil jsem se do klasického případu, ani jsem o tom nevěděl. Vycházel jsem ze zkušenosti kolegy sportovního střelce, který venčil svého psa a nějak se to semlelo, že nakonec musel použít zbraň, protože druhý pes zaútočil i na něho. Upravil jsem příklad o to, o co se nejvíc bojím - o svoje děti.

Taky mám .38, pětirannou. Ideální na nošení, lehká, spolehlivá, dostačující ráže i počet nábojů. 100% souhlas.

Odkaz ke komentáři

Stres: umožní ti vystřelit i ve chvíli kdy by si jinak nevystřelil a pak budeš litovat

Pes. klasický jsem myslel tím, že se na něj každý odvolává, nikoliv, že by byl tak častý. Jde spíše o vyjímku potvrzující pravidlo. Možná by spíše kolegovi pomohlo aby zjistil jak se správně chovat když na tebe zaútočí pes :) Statisticky je šance, že tě napadne pes prakticky zanedbatelná.... Možná, kdyby neměl bouchačku tak by nemusel na veřejném prostranství šermovat kvérem a vyřešil by to jinak. Je obecně známý fakt, že kdo má u sebe bouchačku okamžitě k použití, tak jeho mozek vynechá všechny ostatní varianty řešení, resp. má k tomu výrazné sklony...

Tvrdím, že u většiny kovbojů není ani tak problém s ovládáním bouchačky, jako spíše svyhodnocením situace.

Odkaz ke komentáři

Ve stotisícovém správním obvodu kde žiju je zaevidováno cca 7000 majitelů psů.. Kolik jich je nezaevidováno lze stěží odhadnout, a za posledních 10 let ani jeden případ kdy by pes opravdu a vážně napadl člověka. Samozřejmě, k pokousání několikrát došlo, ale ani jednou by nebylo adekvátní reakcí vytáhnout kvér a vypálit :)

Odkaz ke komentáři

S tvrzením: "největším problémem je vyhodnocení situace" souhlasím. Na druhé místo bych dal stres, roztřesené ruce, atd a na třetí mechanické ovládání zbraně.

Právě z bodů 2 a 3 mi vychází jako nejlepší náboj v komoře (když už tedy ne revolver). Ale může to být věc názoru.

Ve psech se nevyznám, nemám je moc rád. Na rozdíl od toho svého kolegy, který je navíc kliďas. Když vytáhl bouchačku, neudělal to proto, že by si chtěl prásknout, ale proto, že mu asi nic jiného nezbylo a psy miluje, tak snad by věděl, jak z toho ven jinak. Ale víc o té věci nevím, nevyzvídal jsem, když to povídal. Ale na rovinu, život takového psa má pro mě menší cenu, než zdraví člověka. Ale fajn, taky doufám, že taková věc se spíš nestává.

Odkaz ke komentáři

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...