patriknapr Odesláno 21. února 2013 Nahlásit Odesláno 21. února 2013 I já se musím přidat. Původní vzhled byl perfektní. Ten nový je jen taková zpatlanina. Jestli nevyšlo lépe si za dva a půl koupit nové hodinky.
huhu4d Odesláno 21. února 2013 Nahlásit Odesláno 21. února 2013 predtym to bolo lepsie, ta cierna luneta tomu dost chyba. Ale pokial ti robia radost, tak v tom nevidim problem. Aspon si sa zabavil pri prerabke
Argon Odesláno 22. února 2013 Autor Nahlásit Odesláno 22. února 2013 Líbí se mi, co člověk to názor. Chápu hromadu odkazů na "likvidaci" krásného vintage kousku, ovšem jak píšou i jiní. Zle to nevypadá. Podle mě to nyní jsou opravdu originální hodinky, které jsou zajímavé, hezké a možná i pobuřující ;-). každopádně jsou nyní absolutně perfektní pro každodenní nošení. A co víc, mě se tak opravdu líbí. Líbili se mi i v původní verzy, ale byly vyhodné na občasné nošení a jinak na umístění do mého krásného boxu mezi ostatní vintage kousky. Hodně rozhořčení tu vyvolala asi první fotka, která je opravdu tak blbě nasvětlena, že je na ni vidět úplně všechno. V realu není vydět ani prodloužení korunky ani velký rozdíl cifru a okolního černého držáku strojku. Staré pouzdro mám schované možná jej někdy zase použiju, ovšem možná seženu jiný starý kousek Duxot, který se občas na e-bay vyskytne ve zničeném poouzdru a použiji ho :-)
Argon Odesláno 22. února 2013 Autor Nahlásit Odesláno 22. února 2013 I já se musím přidat. Původní vzhled byl perfektní. Ten nový je jen taková zpatlanina. Jestli nevyšlo lépe si za dva a půl koupit nové hodinky. Jen se tě zeptám. Myslíš si, že za 2 500,- by sis mohl koupit nové švýcarské automaty, s kavlitním strojkem, ocelovým pouzdrem a se safírem? Vše opravdu swiss made? Nic co by bylo montováno v číně?! Pokud ano, jdu do toho. Ovšem mám takový dojem, že za 2 500,- nekoupíš ani Primky od MPM
lany Odesláno 22. února 2013 Nahlásit Odesláno 22. února 2013 Mě se ty hodinky fakt líbí! Vintage-nevintage, důležité je jen to mít z nich radost - a radost z výsledku vlastního úsilí, které určitě bylo nemalé. Mezeru vně ciferníku bych vůbec neřešil, skoro mi přijde, že to hodinkám opět dodává něco osobitého.
SakalMarty Odesláno 25. února 2013 Nahlásit Odesláno 25. února 2013 i já přispěji do debaty. Předesílám, že jsem vášnivý vintage collector Původní hodinky se mi líbily více. Někdo tady psal, že tam chybí ta luneta s čímž souhlasím. Každopádně z toho vznikl takový divný sorry za ten výraz "bastl". Ta mezera mezi cifrem a pouzdrem je taková netypická. Každopádně to může vytvářet efekt vznášejícího se kalibru, ale to spíš má představa. Za mě je výsledek Ale jako vášnivý hodinkář musím být objektivní. Hodinky si kupujeme pro své vlastní potěšení a pokud z nich máš radost hlavně ty, nezáleží moc na ostatních co si myslí.A pokud si řešil pouzdro atd sám, ta radost z výsledných hodinek se jenom násobí.Ať slouží a přináší ti jenom radost
Argon Odesláno 26. února 2013 Autor Nahlásit Odesláno 26. února 2013 Mě se ty hodinky fakt líbí! Vintage-nevintage, důležité je jen to mít z nich radost - a radost z výsledku vlastního úsilí, které určitě bylo nemalé. Mezeru vně ciferníku bych vůbec neřešil, skoro mi přijde, že to hodinkám opět dodává něco osobitého. Díky, za pochvalu, která potěší. Práce i starostí jsem si nimi měl více než dost, ovšem výsledek mě potěšil. Všiml si jich i kolega z práce (též trochu hodinkový nadšenec), které je znal i v půodním stavu. Byl z nich našený a nevěřil, že to jsou jedny a ty samé. I se mě ptal co jsem tam dal za vymezovací kroužek, nechtělo se mu věřit, že je jen "držák" strojku zhora stříknutý na černo, bral si je pod lampičku, aby to řádně prozkoumal . Jak jsem psal víš, v reálu vypadají výrazně lépe než na fotkách.
Argon Odesláno 5. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 5. března 2013 Ještě sem hodím dvě fotečky hodinkového "zadku" . Hlavní důvod proč jsem pouzdro měnil. Musíte uznat, že ten pohled za to stojí
People Odesláno 5. března 2013 Nahlásit Odesláno 5. března 2013 na prvy pohlad, dokonca aj na druhy pohlad to vyzera ako miyota.
Frostie Odesláno 5. března 2013 Nahlásit Odesláno 5. března 2013 na prvy pohlad, dokonca aj na druhy pohlad to vyzera ako miyota. na Miyotě by těžko bylo napsáno Swiss Made...
People Odesláno 5. března 2013 Nahlásit Odesláno 5. března 2013 na Miyotě by těžko bylo napsáno Swiss Made...kto by to len povedal? hm
Argon Odesláno 5. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 5. března 2013 V tuto chvíli si jen dovolím citovat zdejšího váženého člena NIGHTinGALE: "to je kvalitní swiss strojek, cca. 50 - 60 let starej, tomu nesehá ta Miyota ani po kotníky a podobná mu fakt není ani trošku" Jedná se o strojek Felsa 4007N ... a dovolím si s ním více než souhlasit, Tento strojek je kvalitní švýcarská práce. V provozu je již přes padesát let a funguje naprosto spolehlivě a bezproblémů, plně osazený v kamenech. Jediný jeho servis je pravidelné čištění . Tady je odkaz ke čtení http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&11&2uswk&Felsa_4007N
Denjl Odesláno 5. března 2013 Nahlásit Odesláno 5. března 2013 proč,že jsi tu změnu dělal? za mě teda fuj
Argon Odesláno 6. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 6. března 2013 proč,že jsi tu změnu dělal? za mě teda fuj Co se třeba podívat na úplně první příspěvek, tam je vše napsané - proč a jak
st1g Odesláno 6. března 2013 Nahlásit Odesláno 6. března 2013 Mě ty hodinky nijak neuráží a ani mi nevadí . Vypadají v pohodě. Druhá věc je, že se mi více líbily v původním stavu.
jacob Odesláno 6. března 2013 Nahlásit Odesláno 6. března 2013 Slušel by jim RingLock System. Pouzdro, průhled, atd. to vše je jen věc tvého vkusu, ale ta mezera mezi ciferníkem a pouzdrem je ošklivá.
Argon Odesláno 6. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 6. března 2013 (upraveno) Přátelé, kolegové, kamarádi...... nebráním se jakékoli kritice, pokud bude alespoň trochu konstruktivní. Ovšem příspěvky typu za mě fuj, blééé a ee mi tak rozhodně nepřipadají. To i mé dvojčata mají lepší vyjadřovací schopnosti a to se mají narodit až v červenci .Beru každý vlastní názor, kde bude alespoň napsáno proč a jak. Případně i návrh na zlepšení, nabídnutí vymezovacího minutového kroužku atd . Teď jěště jednou proč jsem změnu dělal. Chtěl jsem hodinky pro každodení nošení, které budou něčím zajímavé, originální a zaujmou. Zároveň jsem chtěl, aby bylo ocelové pouzdro dostatečně velké na ruku a aby mělo safírové sklo a šroubovací korunku. Dále jsem chtěl mít na hodinkách průhledné zadní dýnko, abych se mohl každý den kochat nádhernou a kvalitní hodinářskou prací. Chtěl jsem aby měli v sobě kvalitní švýcarský strojek, který byl ještě kompletně dělán ve švýcarsku. Což má Felsa 4007N naprosto splňuje. Takže jsem hledal nějaké mě vyhovující swiss made pouzdro, objednal ho a vše dal dohromady. A jak jsem psal já jsem ze svého opravdu jedinečného, kvalitního kousku nadšený a spokojený. Přiznám se, že mě jako vintage milovníka mrzelo rozebrat zhruba 60 let staré potápky, ale.... myslím si, že to za to stálo. Ovšem něco jiného je jen fotka a realita. Držet je v ruce nebo si je dát na ruku je naprosto jiný zážitek než se dívat na pár fotek... (navíc jsem vlastníkem krásných vintážních Doxa oblekovek ze 40. let a zlatých kapesek, které mají cca něco přes 120 let - oboje též prošli menší úpravou ) Upraveno 6. března 2013 uživatelem Delawer
Argon Odesláno 6. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 6. března 2013 Slušel by jim RingLock System. Pouzdro, průhled, atd. to vše je jen věc tvého vkusu, ale ta mezera mezi ciferníkem a pouzdrem je ošklivá.Ring Lock System je zajímavý a hezký. Viděl jsem ho pouze u Rolex.... ovšem je to opravdu moooc hezký . Mě ta mezera ani nepříjde, držák strojku je v černé a ačerná k černé sedí foto bráno z: http://www.ablogtowatch.com/rolex-deepsea-challenge-watch-goes-to-bottom-of-the-ocean/
Argon Odesláno 6. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 6. března 2013 Mě ty hodinky nijak neuráží a ani mi nevadí . Vypadají v pohodě. Druhá věc je, že se mi více líbily v původním stavu. Díky za normální názor, tohle je ten typ příspěvků, který jsem čekal - líbí (nelíbí) a proč, hlavně bez toho "ode mě fuj" atd. . Přiznám se, že jsem dlouho uvažoval jestli je předělat nebo ne, původní stav se mi také velmi líbil, proto jsem je koupil a putovali ke mě až z Tel Avivu. Divím se, že celnicí prošli tak lehce . Nakonec jsem se do toho vrhnul a jsem za to rád
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se