Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,schází podstatné - vyfoť stroj, ať se alespoň kouknem. Jsou-li zlaté (aspoň se tak jeví), tak cena zlata + něco navíc je bonus. Jdou? Včištění v DEALu na Masarykově, levné to ale není.

Odesláno

jj jsou zlaté a jdou. Odchylka za den je +31 s. Tady jsou fotky zevnitř:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Strojek slušný. V 15-ti kamenech. Kotva. Používal se v kvalitnějších hodinkách, tedy co jsem alespoň já viděl. A viděl jsem ho u více značek... tak myslím, že masová výroba. Když tak mě někdo opravte. A cena? Platí co je uvedeno výše.

Odesláno

Strojek slušný. V 15-ti kamenech. Když tak mě někdo opravte.

Tak dobře. U číslovek se žádné koncovky nikdy nepíšou a slovo kdyžtak se v tomto případě píše dohromady.

Odesláno

Možná jsi chtěl říct Tady jsou megafotky zevnitř :)

no asi jo, max. je 2 MB tak jsem to využil

Odesláno

asi by bylo potřeba je nechat vyčistit a udělat renovaci ciferníku, přední kryt nedrží a sklíčko vypadává - na kolik to tak odhadujete?

• po 2 týdnech...
Odesláno

Když je ciferník ze stříbra tak fakt nevím. Sklíčko se dá přilepit k rámečku. U předního víka bývá nejčastější problém v opotřebované hraně. Dá se to někdy vyřešit zvětšením zářezu, to už je ale spíše pro hodináře.

Odesláno

Na zadním vnitřním plášti je napsáno 16 rubis, chaton. Ale na strojku je maximálně 15 kamenů a šaton nevidím žádný. Co když strojek není původní? Na strojku schází šroubek pro uchycení v pouzdře a šroubek pro úchyt natahovací hřídelky je tak divně a neobvykle u kraje, že to dělá dojem, jako kdyby někdo celý strojek o něco zmenšil, aby se mu tam vešel..

(Bronek: "neb se jedná o odvozené přídavné jméno" - podle mě je to normální číslovka)

Odesláno

Jo. Vypadá to, jako skládačka! :-) To je legrace. Všimni si, že strojek má kolem sebe ještě plechový kroužek. Stroj má 15 kamenu a pouzdro je z jiných hodinek.

Odesláno

Ne, nezdá se mi to vůbec. A taky se mi vůbec nelíbí, že strojek tam "visí" jenom na ráfku a na korunce. Ale každopádně, hodinky cenu mají. Minimálně na zlato, ale i ten strojek je celkem ok.

• po měsících...
Odesláno (upraveno)

A co chceš identifikovat?

Edit: Identifikace: Kapesní hodinky pánské, zlaté. Pouzdro značky Seneta, strojek nepůvodní, neznačený, anonymní.

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno

to co je tam za ten neoriginální strojek a slyšet k tomu nějaký příběh, proč se to tak asi stalo atd.

Odesláno

Tak dobře.

Je to strojek střední kvality, s kotvovým krokem a Breguetovým vláskem.

Výrobce: neznámý

Počet rubínů: pravděpodobně 15

Materiál: zlacená mosaz

Velikost: neznámá

Stav: zachovalý, v chodu

Důvod výměny: neznámý

Odesláno

Třeba. Možných důvodů by se našlo víc, stačí jen popustit uzdu fantazii :) 20. století bylo docela pestré a bohaté na prudké změny. Spousta předmětů tak má za sebou někdy až neuvěřitelné cesty a příběhy.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...