Přejít na obsah

Prim Elegant - volný strojek

Doporučené příspěvky

Koupil jsem Prim Elegant v poměrně slušném stavu. Jen strojek má mírnou vůli v pouzdře. Vyřešil jsem to provizorně seříznutím velmi tenkého proužku gumičky a jeho vložením mezi pouzdro a stroj. Teď je vše OK, ale netuším, jestli jsem neprovedl nějakou prasárnu. Může to tak být? Případně prosím poraďte jak by se to dalo jinak řešit. Na servis k hodináři asi časem půjdou, ale rád bych je před tím chvíli ponosil. Druhá otázka se týká škrábanců na skle, jdou na vyleštění použít ubrousky Cape Cod, nebo je potřeba hrát si s jemným smirkem a brusnou pastou? Procházel jsem posty o leštění skla, použití ubrousků jsem nikde nenašel. Moc díky za případnou odpověď. P.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koupil jsem Prim Elegant v poměrně slušném stavu. Jen strojek má mírnou vůli v pouzdře. Vyřešil jsem to provizorně seříznutím velmi tenkého proužku gumičky a jeho vložením mezi pouzdro a stroj. Teď je vše OK, ale netuším, jestli jsem neprovedl nějakou prasárnu. Může to tak být? Případně prosím poraďte jak by se to dalo jinak řešit. Na servis k hodináři asi časem půjdou, ale rád bych je před tím chvíli ponosil. Druhá otázka se týká škrábanců na skle, jdou na vyleštění použít ubrousky Cape Cod, nebo je potřeba hrát si s jemným smirkem a brusnou pastou? Procházel jsem posty o leštění skla, použití ubrousků jsem nikde nenašel. Moc díky za případnou odpověď. P.

Použil jsem přímo tvoji/Longovu fotku. Máš tam označeny na rámečku strojku tři vymezovací body. Každý z nich malým šroubováčkem nadzdvihni(napruž) na mezeru tak 2 - 3 mm, ale opatrně, aby jsi je neutrhnul od rámečku. Poté hodinky zase zavři a mělo by být po problému. A ten bázmek z hodinek vyndej - nikdy nevíš, jakej kus bordelu se ti z toho může uvolnit a pokazit ti strojek. Ještě se mi zdá, že tam je možná uvolněný jeden šroubek, co drží strojek v rámečku, mrkni na to.

post-5320-0-50859800-1363303246_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Díky za rady, bazmek je venku a strojek krásně drží. Já si říkal, že to musí jít udělat líp, holt holá huba - holý neštěstí. 

Není zač.

Mně stejně baví, opravovat hodinky přes dopisy. Já se to právě takhle postupně naučil. Jo a taky to stálo pár pološrotovejch strojků život.

Odkaz ke komentáři

• Po letech...
On 3/15/2013 at 12:20 AM, Honza.manta said:

Použil jsem přímo tvoji/Longovu fotku. Máš tam označeny na rámečku strojku tři vymezovací body. Každý z nich malým šroubováčkem nadzdvihni(napruž) na mezeru tak 2 - 3 mm, ale opatrně, aby jsi je neutrhnul od rámečku. Poté hodinky zase zavři a mělo by být po problému. A ten bázmek z hodinek vyndej - nikdy nevíš, jakej kus bordelu se ti z toho může uvolnit a pokazit ti strojek. Ještě se mi zdá, že tam je možná uvolněný jeden šroubek, co drží strojek v rámečku, mrkni na to.

post-5320-0-50859800-1363303246_thumb.jpg

Dobrý den, mám hodinky Prim Elegant se strojkem 66.3 - stejné jako na fotce. Poradil by jste mi jak se sundá ten vymezovací rámeček? Nutně ho potřebuju vyčistit, ale nejde mi sundat od strojku (silou jsem to nezkoušel aby jsem něco neponičil).

Děkuji

Odkaz ke komentáři

On 7/9/2024 at 6:39 PM, Honza.manta said:

Je tam upevněn dvěma šroubky po stranách ke strojku.

Dobrý den a děkuji za odpověď,

Korunku jsem vyndal a dva šroubky jsem také vyšrouboval, ale i přes to nemůžu sundat ten rámeček.

Přikládám foto.

Děkuji

image.thumb.jpeg.231e72fbea2b582736a056344fcc21b3.jpeg

Odkaz ke komentáři

Prostě musíš tu vložku i se strojkem vyndat ven. Může tam trochu držet, nebo trochu zoxiduje a pak to jde ven z pouzdra hůř.  někdy pomůže šroubováček. Ty šroubky jsi zatím povolovat nemusel, ale to nevadí.

Odkaz ke komentáři

Jak psal Jirka, nebo dej upevňovací šroubky zpátky, nemusí se moc utahovat.

Otoč hodinky číselníkem vzhůru a lehce !!! s nimi klepni o podložku, gravitace vykoná své.

Setrvačka je v KIFu tek se není čeho bát.

Odkaz ke komentáři

Dobrý den,

Jiří9 měl pravdu. Vše to bylo velice zoxidované tak to nechtělo pustit.

Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem dal nehty do těch dvou drážek co jsou na rámečku a palci jsem jemně, ale silou zatlačil na strojek směrem k pouzdru. A je venku!

Děkuji za vaše rady, pánové. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...