Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Objevil jsem svoji novou lásku... Fortis F-43, tedy lehce zvětšenou verzi pilotek od Fortisu. Limitovaná edice 2012 ks, průměr 43 mm, day-date. Oči nemůžu odtrhnout hlavně od skvělého antireflexu a jemných soustředných kruhů na ciferníku (to je druhá věc, která je odlišuje od standardních "flígrů" B-42 s hladkým ciferníkem).

Úplně se teším na psaní podrobnější recenze :-)

post-1565-0-76056400-1363439472_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Aegwyn
Odesláno (upraveno)

43 mm je stále velmi luxusně nositelná velikost,big day-date je super komplikace,pěkný pilotky v L.E. od Fortisu jsi si pořídil.Pěkný.Ještě nám něco prozradˇ o kalibru F-2018 jak Ti pěkně šlape.

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odesláno

tieto fliegre ma fascinuju uz dlhsie, ci uz F42 alebo F43. fotkami nesetri, dufam ze ich budem casto vidat v "co mate dnes na ruce" :)

Odesláno

Díky moc za všechny reakce i za žádosti o další fotky - jednu sem teď přidávám, bohužel ne za zrovna příjemných okolností. Uvnitř hodinek se totiž objevila kovová šupinka (ano, ten zlatý flíček vpravo nahoře od středu ciferníku leží ZEVNITŘ na sklíčku hodinek).

post-1565-0-78895700-1363891209_thumb.jpg

Bohužel to není poprvé - hodinky už byly dvakrát na vyčištění, ve druhém případě byly dokonce přímo u dovozce, kde si pobyly pár týdnů. Po několika dnech se ale šupinka objevila znovu. Vzhledem k tomu, že už se jedná o třetí výskyt stejné závady, mám právo požadovat peníze zpátky, což také hodlám udělat. Jestli si za ty peníze koupím znovu ten samý model (který se mi jinak moc líbí), nebo si vyberu jiný, to ještě uvidím...

Odesláno

normálně nevím jak bych to správně napsal,ale to je pech... ty hodiny jsou fakt pecka,prostě bych šel znovu do těch samých...........

Návštěvník Strocek
Odesláno

Ty vado to by mě fakt vadilo a nebál bych se říct mega sralo. Jestli se ti líbí, a to že asi jo ne, když sis je koupil, tak bych volil výměnu, dal bych jim ještě šanci. Přeci jenom montujou to lidé a je to mechanika a může se stát lecos. Spíš mi není jasný, když to bylo na vyčištění, že se to tam objevilo vícekrát. Tak to někdo čistil špatně a nebo se tam něco kovového loupe. Já jsem si koupil v pondělí Marinemastery a zatím spokojenost, tak doufám, že se jim nepřihodí to co tobě ... Jinak moc hezký hodinky, ale né zas jako ty moje, víš jak  ;)

post-26998-0-65152800-1364649463_thumb.jpg

post-26998-0-24416800-1364649474_thumb.jpg

• po měsíci...
Odesláno

Po nějakém čase je jasno. Fortisky jsem doopravdy vrátil - a co přišlo, to se asi dalo čekat. Měl jsem v kapse peníze na nový kus, takže propukl akutní záchvat chronobundusu. Dlouho jsem zkoušel a porovnával - fortisky i jiné značky, dražší i levné kousky (chvilku jsem uvažoval, že si koupím jedny společenské a jedny sportovní) a nakonec sem došel k závěru, že žádný jiný model od Fortisu, než je F-43, bych nechěl. Bohužel můj zážitek s minulým kusem mě nějak mentálně odrazoval.

Potom jsem úplně náhodou zabrousil k distributorovi Hamiltonu. Jedny Hamiltony už jsem kdysi měl - krásné jednoduché pilotky, ale jejich stávající kolekce mě moc nebrala. Až na jeden model, jak jsem zjistil. A tak jsem si vybral Hamilton Pan-Europ:

post-1565-0-18018500-1368091293_thumb.jpg

Musím říct, že na hodinky v relativně slušné cenové kategorii mají krásně propracované soudkovité pouzdro - a zároveň jsou hodně praktické, hlavně kvůli rezervě nátahu prodloužené na 60 hodin. Díky tomu není problém je na víkend odložit a v pondělí šlapou jako... jako hodinky. Zatím tedy velká spokojenost.

Více fotek a podrobnější popis už brzy v samostatném chlubícím vlákně :-)

Odesláno (upraveno)

no velka skoda Fortisiek, ja by som im sancu dal, kludne aj rovnake... ale chapem psychicke dovody, cez ktore mnohokrat vlak nejede ako sa vravi, nech su akokolvek nerealne... :) pan europ-y su fasa hodinky, tak nech dlho a dobre sluzia !! ;)

Upraveno uživatelem misoo
Odesláno

no dobrá,jsou hezký příjemný,soudkovitý,s nátahem 60hodin... ano ano ano

ale FORTISy na Tebe stejně čekají a nenechají Tě jen tak v klidu a pohodě :-)...............

užij si je

ale nezapomeň FORTIS je proste F O R T I S :lol2:

Odesláno

A vieš, že si si vybral aspoň vizuálne lepší model? F-43 som okukoval niekoľkokrát a z pidi detailov časom narástli zábrany. Dlhočizné indexy na pozícii 6 a 9, zbytočne veľké názvy dní.Trojpísmenková verzia  je mi prijateľnejšia. Jednoducho model B-42 Flieger je môj subjektívny harmonický top v tejto rade.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...