Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

I když jsem si říkal, že digi už nikdy, nedávno jsem pořídil svoje prvni g-shocky, Casio Raysman.

Přišly mi docela zajímavé a taky jsem zjistil, že jsou součástí "prestižní" tzv. "master of g" série, tedy g-shocků "s přívlastkem" (mudman, frogman, raysman...), kterou občas někdo sbírá. http://en.wikipedia.org/wiki/Master_of_G

Většina z nich se už nevyrábí.

Sbírá to tady někdo? Objevil jsem totiž v jednom bazáči Casio Codename, další z nich a nevím, jestli do nich jít nebo ne a zkusit to dát nějak dohromady...

Odesláno (upraveno)

Jestli to tu někdo sbírá se podívej do vlákna "kdo tu má jaké G shocky a jaké???". Jinak já bych doporučoval pro sbírání jen kovové modely se screwbackem.

Upraveno uživatelem t2
Odesláno

Ano to je pravda v popisu je to napsané. Takže jako "investice" to není zas tak jednoznačný nákup. Ale zase jsou v moc zachovalým stavu. A ta cena je lepší než u kdejakejch plastovek. 

Odesláno

Jestli to tu někdo sbírá se podívej do vlákna "kdo tu má jaké G shocky a jaké???". Jinak já bych doporučoval pro sbírání jen kovové modely se screwbackem.

Díky, to zní jako rozumný přístup. Zní to logicky, přece jen jde o "víc hodinky". Nějak mě ani nenapadlo, že se takové vůbec dělaly. Když jsem teď prošel to vlákno "Kdo tu má jaké G shocky a jaké?", tak opravdu máš pravdu - ale asi jich bude vůči "klasickým" (tj. plast a dýnko na šroubky) jako šafránu, ne?

Problém vidím v tom, že se tím omezuje výběr na pár modelů, které se mi asi zase nemusí líbit, což je pro mě priorita...  Koukal jsem ale, že se dělaly tytéž modely v kovu i plastu. Je vůbec někde seznam, co se se screwbackem dělalo?

Odesláno

Díky za ten seznam, Nasco. Otázka je, jestli to využiju. Každpoádně se budu od teďka tuhle vlastnost zajímat, pokud na nějaké někde (v bazaru či na netu) narazím.

Osobně mám spíš problém, že pokud vezmu ty Codename, budu mít už tři podobný, pro laika úplně stejný hodinky - tedy černý s červeným "géčkem" (raysmany, vintage dw6600, co jsou na cestě (konečně!) a potenciálně ty Codename. A to mám ještě nabídku od kámoše na Mudmany - zase černé! Všechno na jedno brdo, asi se začnu pídit po nějakých barevných variantách, ale těch se u nás moc nevidí (teda po bazarech). Třeba světle šedé Mudmany, ty jsou moc pěkné.

No, zase by byla doma výhoda v tom, že by mladá nepoznala, že jde víc jako o jedny hodinky .-)

inak co, že je prodáváš? Zanevřel si na g-shock? :-)

Odesláno

Prodavam, protoze je vubec nenosim.... kupoval jsem je do sbirky.... ale to je nekonecna story. A premyslim o odstehovani pryc a nechci tahat tolik kramu.

Ty mudmany si vyzkousej, mne se na nich nelibilo, ze se ta tlacitka tak velmi tezko mackaji. 

Odesláno

Na MUDEch je to opravdu "nejhorší" ale já je používám pouze u nastavení času a to není často . U osvětlení to je OK .

Používat je jako stopky bych je vůbec nedoporučil . 

Zase jsou pro mě ty nejhezčí G . 

Odesláno

Je to zvláštní, sice jsou Mudmany(typ G9000 atd.) ve stejné lajně jako Risemany, ale zpracováním jsou Risemany citelně výš. Nevím, jak jsou na tom nové G9300.

Odesláno

Tak jsem byl na Mudmany mkII. mrknout do Koscomu a přijdou mi docela malé (na g-shocky). Sice jdou fakt pěkně do detailů, ale asi ze zájmu sejde. To samé Gulfmany. I Risemany nejsou nijak extra velké, to už ale cenově jiná liga.

Tím pádem asi sejde i z plánovaného sbírání Master of G, leda se pídit po té první generaci. Přece jen jsou i jiná géčka a jiné značky.

Naopak mě docela oslovily dnes už vintážní klasika DW6900... prostě takové jednoduché tvary. No a taky ty vyšší modely ProTreků nejsou vůbec k zahození...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...