Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj chtěl bych si koupit hodinky. Ale sám nevím jaké si vybrat abych nešáhl vedle. Proto se obracím na toto fórum. Na hodinky bych měl tyto požadavky:

Vodotěsnost aspoň 100 m

Bez ukazatele data

Safírové sklo (nejlíp s AR)

Velikost kolem 40mm

Centrální vteřinovka

Žádné budíky kromě hlavního ciferníku

Nechci římské číslice

Automaty

Cena okolo 10-15 000 Kč (max.)

Nelíbí se mi hodinky typu B-Uhren

Nové hodinky

Stylově se mi líbí Sinn 856/856S(podle mě úplně něco jiného než B-Uhren) ale jsou cenově nedostupné a navíc by mi tam vadila datumovka. Taky Seiko SNKF07K1/SNKF11K1 jsou hezké, ale nelíbí se mi tam(opět) datumovka, nemají safír a nové jsem je taky nenašel.

Budu velmi vděčný za každou radu a návrh. Děkuji.

Odesláno
Johan78 -  prejdi si pls, forum. 

Poziadavok, ako je napr. ta tvoja dnes, su tam hadam desiatky, inspiruj sa a potom sem placni pribeh o veselom a stastnom vybere a ako si spokojny.

Pri faze dva, ktora ta rozhodne caka, ti uz clenovia ochotne poradia ;)

Odesláno

Při brouzdání internetem jsem narazil na tyto úžasné Seika. Bral bych je hned, jen bych rád znal Vaše osobní zkušenosti s Hardlexem. Je to velký rozdíl proti safíru? A taky bych rád kdyby to byly evropské hodinky. Nemá někdo nějaký tip na stejné hodinky evropského původu? (Tissot Visodate se mi nelíbí.)

Odesláno

Ano Hardlex je proti safíru rozdíl. Když s nima někdě drbněš, tak safír bude s největší pravděpodobností bez poskvrny. Hardlex ne. Zkus si projít modofikace od Harolda, popř. mu rovnou napiš. Umí na některá Seika safír dodat.

Odesláno

Na druhou stranu, safír je sice tvrdší, ale křehčí. Když s nima někde drbneš pořádně, na hardlexu budeš mít rejhu, safír se ti vysype:). Asi i proto ho Seiko nedává do některejch vysokejch tool modelů jako jsou Marinemastery apod...

Odesláno

Ahoj, bojím se, že budeš muset někde slevit ze svých požadavků. V této cenové kategorii spousta výrobců používa strojek eta 2824 s datovým věncem, a když už tam je, tak proč ho neukázat, i když jsou vyjímky třeba zde: http://www.chronoshop.cz/archimede-pilot-m-39/archimede-pilot-39h . Zde je eta 2824 ale datum jse schovaný. Druhý problém vidím ve vodotěsnosti s tou se výrobci taky moc nepřetrhnou v ceně do 15k a mechanickým strojkem - opět jedna vyjímka, ale zde je zase datum: http://www.chronoshop.cz/nb-yaeger-delta/nb-yaeger-delta-sector .

Odesláno

Co něco jako Steinhart Ocean two  - nesplnujou snad jen to datum   (bílá a modrá verze na kůži nebo na tahu cena cca 12k)

post-26370-0-60040900-1364120631_thumb.jpg 

post-26370-0-65395900-1364120670_thumb.jpg 

post-26370-0-25863000-1364120685_thumb.jpg

Odesláno

Ahoj, vítej mezi Sarbysty. Dle mého názoru skvělá volba. Z hardlexu bych strach neměl, viděl jsem poškozený safír úplně stejně, i když je samozřejmě odolnější. Tenhle styl hodinek je předurčen na společenský styl života - oblek, košile, společenské akce, obchodní jednání atd., tak nějaké velké rasování sklíčka nepředpokládám. Jak psali kluci přede mnou, hardlex je lepší než minerál, ale horší než safír. Ale zase není tak křehký a dle mého názoru je to dobrý kompromis.

Odesláno

No uvidím, hodně uvažuji mezi Seiko a NBY. Které jsou na tom kvalitativně lépe? A co strojek? Který je lepší 6R15(Seiko) nebo ETA 2824-2? Na těch NBY se mi líbí, že jsou z EU a že mají safír. Na Seiko je zase plus Inhouse. 

Odesláno

Jsou to dost odlišný typy hodinek. Vyber si ty, co se ti líběj víc, nebo ti líp sednou ke stylu oblečení. Kvalitativní rozdíly určitě nebudou závratný, oboje to budou pěkně udělaný hodiny:).

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...