Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zdravím Vás všechny hodinkové milovníky,

chci se zeptat na váš názor na hodinky značky ALFEX...máte nějakou zkušenost? Díky

Posted

Je to poměrně nová švýcarská designérská značka. Když jsem se o nich bavil s panem Pletichou z Design Trade, tak mi řekl, že s nima nějakou chvilku spolupracovali, ale nakonec to ukončili a jejich produkce se hodně podobá Boccii, kterou dováží.

Pokud vím, tak mají jeden jedinej hezkej mechanickej kousek (ref. 5561/008) s Unitasem 6498, průměrem 43 mm, mimostředkou, safírem, ručním nátahem a v oceli na kůži. Když jsem jim napsal s tím, že mám zájem, tak mi docela rychle odepsali, že je možný hodinky koupit přímo od nich a tyhle by mi mohli poslat za 990 CHF + 95 CHF poštovný a clo za DHL.

Měl jsem z jednání s nima příjemnej pocit.

Posted

http://cgi.ebay.de/Alfex-by-M-M-Automatic-...1QQcmdZViewItem

alfex s valjoux 7750

Die Schweizer Uhrmacher-Traditionsmarke ALFEX mit Sitz in Lugano, deren Ursprünge auf das Jahr 1948 zurück gehen, behauptet sich mit kontinuierlich wachsendem Erfolg in mittlerweile über 50 Ländern der Welt. Als einziger Tessiner Uhrenhersteller spezialisierte er sich mit heute 70 Mitarbeitern auf die Produktion hochwertiger Uhren in Original Schweizer Markenqualität.

Aus dem gleichen Haus stammen auch die Uhren der Marke M&M.

Posted

Tak jsem zjistil, že jsem kecal - ty Alfexy nedovážel Design Trade, ale Halada. Před chvilkou jsem si pročítal mail a náhodou jsem na to přišel... omlouvám se za mystifikaci, i když to na věci nic nemění, potože pokud vím, prodávají u Halady akorát tu hnusnou poslední kolekci Zenithu.

Posted
http://cgi.ebay.de/Alfex-by-M-M-Automatic-...1QQcmdZViewItem

alfex s valjoux 7750

Die Schweizer Uhrmacher-Traditionsmarke ALFEX mit Sitz in Lugano, deren Ursprünge auf das Jahr 1948 zurück gehen, behauptet sich mit kontinuierlich wachsendem Erfolg in mittlerweile über 50 Ländern der Welt. Als einziger Tessiner Uhrenhersteller spezialisierte er sich mit heute 70 Mitarbeitern auf die Produktion hochwertiger Uhren in  Original Schweizer Markenqualität.

Aus dem gleichen Haus stammen auch die Uhren der Marke M&M.

To co vyrobili, se mi teda vůbec nelíbí.

Do tak nepěknýho pouzrdra je škoda dávat tak dobrej strojek. A to jsem to řekl velmi slušně a zaobaleně.

Posted

Ale dyk to zase tak zlý není... pouzdro podle mě trošku kopíruje orisky TT a ciferník jako by vymejšlel Kuelling z Xemexu v posledním stadiu komatu, ale jinak jsme už určitě každej viděli daleko horší nápady.

Posted

ja bych rekl, ze to co sem linkoval, neni primo alfex, ale m&m si nechala udelat svoje hodinky s jeijch znackou, ostatne to vypada, ze je to nejvetsi dealer tehle znacky, soude podle mapky...

Posted
Zaujímavo pôsobí nielen lupa, ale aj jej napojenie na lunetu(alebo okraj) hodiniek.

něco podobného viz současná kolekce sportovních tissot

• 4 years later...