PetrCB Odesláno 30. března 2013 Nahlásit Odesláno 30. března 2013 Zdravím, po cca roce nošení Seiko SNZG13K1 - viz. http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/46865-seiko-flieger-2black-dial-ii-model-snzg13k1/ jsem se začal poohlížet po něčem dalším - po něčem z vyššího levelu (pro mě). Hodně mě zaujaly Steinhart Ocean Vintage GMT - jednoduchym ciferníkem a navíc s "komplikací" v podobě GMT (nevyužiju, ale je to něco, co ty hodinky dělá zajímavější). Po pročítání fóra se jsem pochopil, že se dělí pohled na tyhle hodinky na dvě základní linie - jedněm se hodinky líbí a druhá půlka je "odsuzuje" za to, že se jedná o "klon" Rolex. Potřebuju teda spíš navést, jestli Steinhart ok nebo je i jiná alternativa, na kterou jsem ještě nenarazil a která by mohla ještě v rozhodování sehrát nějakou roli - chápejme abych měl nad čim přemejšlet Zároveň by mě zajímalo, jestli jde při objednání Steinhartů vyměnit dýnko za průhledné (objednávat hodinky půjde až v průběhu dubna, tak jestli jde zadat do výroby i takováhle varianta)? Velikost na mojí ruku si myslim akorát - obvod cca 17 - 17,5 cm, určitě bych chtěl hodinky rovnou s kovovým tahem, ne "retro" ručičky, ideálně s průhledným dýnkem, nepotřebuju otočnou lunetu a tachymeter (což je ale nevylučuje automaticky ze hry), určitě datum - nemusí být den v týdnu jako mám teď u pětek a samo automat. Cenu si představuju okolo těch 10000 - určitě počítám s nějakou menší rezervou směrem nahoru. Nějaký nápady? Díky všem ...
People Odesláno 30. března 2013 Nahlásit Odesláno 30. března 2013 zradil si seiko! Okamzite zmenit profilovy obrazok. ked by si kupil GMT tak ake by si mal druhe casove pasmo, ked to nepotrebujes? Ja som minule nad tym rozmyslal a asi by som rucicku nastavil oproti s hlavnou rucickou, aby zvierali uhol 180 stupnov.
Kex Odesláno 30. března 2013 Nahlásit Odesláno 30. března 2013 Ahoj,podle mě jsou výborný - vůbec bych s nimi neměl problém. A rozhodně jsou designově sofistikovanější než Rolex. Za ty peníze se těžko bude shánět něco kvalitnějšího a odolnějšího. Takže volbu vidím jako jednoznačně zralou a dobrou, nicméně přihodím ještě něco, co mě napadlo jako alternativa, abys to neměl tak jednoduché Zeno dělá moc hezké Diversky. Tissot T-Sport mají taky něco do sebe (i když podle mě je Tissot až moc velká masovka).
USER47 Odesláno 30. března 2013 Nahlásit Odesláno 30. března 2013 (upraveno) ...A rozhodně jsou designově sofistikovanější než Rolex.Jak můžou bejt designově sofistikovanější, když jsou obšlehnutý skoro do puntíku? Jinak když už jsi seikař, co třeba nějaký Suma? Aspoň by to nebyla takováhle kopírka... Upraveno 30. března 2013 uživatelem USER47
Sedlin Odesláno 30. března 2013 Nahlásit Odesláno 30. března 2013 (upraveno) Jak můžou bejt designově sofistikovanější, když jsou obšlehnutý skoro do puntíku? Jinak když už jsi seikař, co třeba nějaký Suma? Aspoň by to nebyla takováhle kopírka... kliksorry za OT Upraveno 30. března 2013 uživatelem Sedlinarkrage
PetrCB Odesláno 30. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 30. března 2013 zradil si seiko! Okamzite zmenit profilovy obrazok. ked by si kupil GMT tak ake by si mal druhe casove pasmo, ked to nepotrebujes? Ja som minule nad tym rozmyslal a asi by som rucicku nastavil oproti s hlavnou rucickou, aby zvierali uhol 180 stupnov. Tak nad tim jsem nepřemejšlel ještě ... ale přípomnělo mi to jednu "neduhu", o který jsem se dočetl právě u těhle hodinek týkající se GMT. Na některých hodinkách se údajně vyskytoval problém s tim, že když byla klasická hodinová ručička na celou hodinu, tak GMT ručička ještě nelícovala s celou hodinou - až například ve 12:04. Zajímalo by mě, jestli to je nějakej běžnej problém GMT ručky (nejen u Steinhartů) ... nebo jestli to jde nějak případně seštělovat? Četl jsem, že to Steinhart řešil tak, že než aby se hodinky posílaly na reklamaci, tak se to mohlo nechat opravit (přesadit u hodináře) s tim, že Steinhart to pak následně proplatil - ale to jsem se jak píšu dočetl a nemusí to bejt pravda. Spíš mě to jen zarazilo, že se to může objevit i u hodinek v týhle ceně (10000 už neberu jako nějakej základ). Ad. Seiko - tak to jsem nezradil ... já jsem vlastně spokojenej ... hodinky se mi pořád líbí a nejsou okoukaný ... ale znáš to tady
tomek Odesláno 30. března 2013 Nahlásit Odesláno 30. března 2013 to Kex: nevím jak ty zeno, ale ty Tissoty jsou doost velký, a na ruku 17cm nevhodný. + anni jedny, jak se zdá nemají gmt...
USER47 Odesláno 30. března 2013 Nahlásit Odesláno 30. března 2013 kliksorry za OTAno, dozvěděl jsem se to nedávno, člověk se tu pořád učí.
PetrCB Odesláno 30. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 30. března 2013 Jak můžou bejt designově sofistikovanější, když jsou obšlehnutý skoro do puntíku? Jinak když už jsi seikař, co třeba nějaký Suma? Aspoň by to nebyla takováhle kopírka... Ano - ta podoba je jasná - taky jsem jí zmiňoval a vim o tom. Jen to nemění nic na tom, že se mi právě tenhle design líbí U Rolex se mi ale například vůbec nezamlouvá kyklop, takže v tomhle směru 1:0 pro Steinhart Ad Seiko ... už jsem koukal ... a líbí se mi třeba ty co má kloubik (dával fotku ve vlákně co máte zrovna na ruce) - konkrétně tyhle http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/14040-co-máte-právě-na-ruce/?p=919074 Tam jestli dobře chápu je komplikace navíc (o kterou mi jde oproti současnejm pětkám) ukazatel rezervy chodu - nejspíš po stisknutí horního tlačítka na pozici 2 hodin. Taky ale netušim, co je tohle za model a jestli bych se teda vešel s cenou.
USER47 Odesláno 30. března 2013 Nahlásit Odesláno 30. března 2013 Pokud se nemýlím, jsou to SBCZ005http://www.ebay.com/itm/SEIKO-Prospex-Diver-Scuba-SBCZ005-WR-200M-Kinetic-Gray-Ghost-99-99-NEW-/151017213600?pt=Wristwatches
PetrCB Odesláno 30. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 30. března 2013 Jj ... to jsou, ale je to quartz, i když kinetic ... tady bych trval na těch automatech - maj něco do sebe
USER47 Odesláno 30. března 2013 Nahlásit Odesláno 30. března 2013 A co ty suma?http://www.seiyajapan.com/product/S-SBDC001/SEIKO-Prospex-200M-Diver-6R15-Automatic-SBDC001.html
PetrCB Odesláno 30. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 30. března 2013 Ty zase nemaj nic navíc oproti současnejm pětkám. Prostě lepší Seika než mám teď Kdyby byly ty SBCZ005 v automatu, tak by to byl model, kterej by připadal v úvahu k těm Steinhartům. To Kex: Ty Zena nevypadaj úplně špatně (i když se mi třeba nezamlouvá ta luneta), Tissot mě zajímal z kraje co jsem se ukázal tady na fóru a hledal první vstupní hodinky, ale bylo mi rozmluveno (konkrétně jsem koukal na PRC200) ... a nakonec jsem fakt rád, že jsem si nechal poradit - za a) se u nás ve firmě ukázaly cca do měsíce na ruce někoho dalšího, za se hodně fejkujou a za c) jsem díkybohu přičichnul k automatu a asi už bych nechtěl jinak. Navíc oboje jsou na gumě a já bych rád zase kovovej tah ...
PetrCB Odesláno 30. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 30. března 2013 to Kex: nevím jak ty zeno, ale ty Tissoty jsou doost velký, a na ruku 17cm nevhodný. + anni jedny, jak se zdá nemají gmt... Mě nejde vysloveně o GMT, jen bych rád něco navíc oproti tem stávajícím hodinkám ... ať už to GMT nebo třeba již zmíněnej ukazatek rezervy ... ale zase ne aby byla ručka navíc - jsem pro čistej design ciferníku, kterej se hezky čte - i když se mi jeden čas líbily Citizen Nighthawk - neautomat a zmatečnej ciferník
flivver Odesláno 30. března 2013 Nahlásit Odesláno 30. března 2013 ked by si kupil GMT tak ake by si mal druhe casove pasmo, ked to nepotrebujes? Ja som minule nad tym rozmyslal a asi by som rucicku nastavil oproti s hlavnou rucickou, aby zvierali uhol 180 stupnov. Maly kviz: ako dlho by tak vydrzala pri "neoklamanej" GMT komplikacii?
instant Odesláno 30. března 2013 Nahlásit Odesláno 30. března 2013 Chlape, ist od Seika k Stein..atd to nie je ziadna vyhra podla mna. Ked tak uz radsej priskrbli a kup si aspon poriadnejsiu swiss znacku. Tie steiny lepsie ako seika nebudu, budu len ine, to je tak asi vsetko. A ze su to opajc rolexu, to uz si preber sam. Fandovske hommage su jedna vec, ale toto je trochu iny zivocich..
Kex Odesláno 30. března 2013 Nahlásit Odesláno 30. března 2013 Jak můžou bejt designově sofistikovanější, když jsou obšlehnutý skoro do puntíku? Jinak když už jsi seikař, co třeba nějaký Suma? Aspoň by to nebyla takováhle kopírka... USER47: Jak píšeš, SKORO do puntíku Kdyby se u Rolexu vykašlali na kyklopa a radiální broušení lunety, nebyly by to zase až tak moc ošklivé hodinky (i když tedy za ty peníze...) :-D PetrCB: Steiny jsou fajn... za 10k to o moc líp nepůjde.
PetrCB Odesláno 30. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 30. března 2013 Maly kviz: ako dlho by tak vydrzala pri "neoklamanej" GMT komplikacii? Nevim, jestli chápu otázku a jestli byla vůbec na mě ... ale pokud se ptáš, jak často bude svírat hodinová ručička úhel 180 stupňů s GMT ručičkou, tak si myslim, že to musí bejt jen jednou za 24h ...
Návštěvník kupec Odesláno 31. března 2013 Nahlásit Odesláno 31. března 2013 Tie Steinhart Ocean Vintage GMTje dobrá voľba.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se