Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

tak co kluci, jezdíte se klouzat?

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

a jako PF2015 vám přeju větší zdvihy:

Upraveno uživatelem maama
Odesláno (upraveno)

Co já jsem slyšel, tak RB taky částečně vaří rámy jinde, nebo aspoň dřív vařilo - probíralo se to na Bike-foru. Navíc, když jsem před cca pěti lety kupoval pro svou drahou polovičku rám RB CRR, napsali mi, že tento rám nemají na skladě a nabídli mi za stejnou cenu rám CRX, což byl vyšší model. Takhle se přece nechová firma, která má vlastní výrobu. Ale nechci jim křivdit. Jejich rámy mají něco do sebe - jednoduché a přitom elegantní a krásné (podle mě).

Jinak samozřejmě špička je Duratec. Nechal jsem si od nich dělat dva rámy na míru. Fotky už tu někde zapadly. Sice jsem si na ně počkal (na horský rám skoro půl roku), ale je to krásná práce. Ještě dělá krásné ocelové rámy Bořivoj Kovařík, ale ta cena je vyšší než u Durateců. Pár dalších výrobců vyrábějících na zakázku by se ještě našlo. Samozřejmě, jak už tu zaznělo, Pells a spol. jsou jen skládači kol. Ne výrobci rámů.

Ten Mrázek. Záleží na vkusu. Mně se nelíbí, ale mám třeba kamaráda, a ten na těch rámech úplně ujíždí a nic jiného nechce.

Toho Kovaříka jsem zmínil proto, že teď koukám po něčem ocelovém - takový návrat ke klasice. Zatím se mi nejvíc líbí novovýroba ocelových rámu Ritchey. Ale ta cena...

Upraveno uživatelem malda
Odesláno

.... Zatím se mi nejvíc líbí novovýroba ocelových rámu Ritchey. Ale ta cena...

Já Ritchey mám a myslím, že cena je v pohodě, přímo úměrná kvalitě a věhlasu Ritchey :)

Odesláno (upraveno)

Jarette, tak to je fakt nádhera! jen mi tam trochu nesedí kombinace černá sedlovka/bílý představec. Dokázal bych si tam představit kombinaci stříbrná/stříbrná Ritchey Classic, nebo jak se to jmenuje. Ladilo by to s těma XTčkovýma klikama. Já jsem ten rám chtěl na pevňáka - potřebuji něčím nahradit tohoto starouše:

... ta fotka trochu zkresluje. To kolo tady vypadá dost vysoko. Rám (spolu se sedlovkou, představcem, řidítkama, smykem a hlavou) má najetých aktuálně 40.800 km a už se začínám bát, že to pode mnou rupne. Přece jen je to lepený hliník/carbon - rám Giant Cadex z roku cca 1993

Odesláno

A k tomu věhlasu Ritchey. Kdysi to byla špička, ale když jsem stavěl kolo někdy v roce 2006 a Ritchey WCS carbon byl pro mě špičkou, kamarád to komentoval větou Riči, prachy v pi.i... Tak nevím:)

Odesláno

wawe ceptor: horní rámvoka je míírně, ale fakt mííírně sloopingová. Ale je to rám starý dvacet let, tak co bys chtěl:) Pro mě je to ideální vozítko na ježdění do práce za každého počasí. Tady se zimní výbavou:

Odesláno

Co já jsem slyšel, tak RB taky částečně vaří rámy jinde, nebo aspoň dřív vařilo - probíralo se to na Bike-foru. Navíc, když jsem před cca pěti lety kupoval pro svou drahou polovičku rám RB CRR, napsali mi, že tento rám nemají na skladě a nabídli mi za stejnou cenu rám CRX, což byl vyšší model. Takhle se přece nechová firma, která má vlastní výrobu. Ale nechci jim křivdit. Jejich rámy mají něco do sebe - jednoduché a přitom elegantní a krásné (podle mě).

Jinak samozřejmě špička je Duratec. Nechal jsem si od nich dělat dva rámy na míru. Fotky už tu někde zapadly. Sice jsem si na ně počkal (na horský rám skoro půl roku), ale je to krásná práce. Ještě dělá krásné ocelové rámy Bořivoj Kovařík, ale ta cena je vyšší než u Durateců. Pár dalších výrobců vyrábějících na zakázku by se ještě našlo. Samozřejmě, jak už tu zaznělo, Pells a spol. jsou jen skládači kol. Ne výrobci rámů.

Ten Mrázek. Záleží na vkusu. Mně se nelíbí, ale mám třeba kamaráda, a ten na těch rámech úplně ujíždí a nic jiného nechce.

Toho Kovaříka jsem zmínil proto, že teď koukám po něčem ocelovém - takový návrat ke klasice. Zatím se mi nejvíc líbí novovýroba ocelových rámu Ritchey. Ale ta cena...

attachicon.gif13683.jpg

Myslím, že rámy dělají samy. Byl jsem se podívat v jejich výrobně v zámečku v jezdkovicích. ( bydlí tam prarodiče) A příjdou mi jako sympatická firma. Možná to spíše bylo tím, že měli jednu dobu dost fin. problémy a tak potřebovali rychle vyprodat co měli na skladu. Ty rámy potom byly za super ceny. Jinak proti jejich kolům nemůžu říct nic, jsou to sympaťáci. Nikdy jsem teda žádné kolo od nich neměl, ale spousta kamarádu je má a měl jsem půjčené od mtb/silnice/downhill kolo a všechny byly fajn. 

Odesláno

Tak krásné komponenty na tak (s prominutím) hnusném rámu. 

taky mi to příjde jako kdyby někdo prásknul dětský rám na dospělácké komponenty :D

Odesláno

Ritchey je myslím kvalitou naprosto v pohodě a cenově také, prostě spolehlivá klasika. Stříbrnou sedlovku i představec jsem zkoušel, ale v reálu se mi to nelíbilo :)

Odesláno

Dík za info k tomu RB. Mě se jejich rámy líbí postavil jsem na jejich rámu kolo pro moji drahou polovičku a byla z toho úplně vedle. Takže v pořádku:)

Já taky na Ritchey nedám dopustit. I když třeba v testu vyšla sedlovka Ritchey WCS carbon jako jedna z nejtužších karbonových sedlovek, což se za dobrý výsledek považovat nedá. Na posledním kole jsme už montoval hliníkovou sedlovku Crank Brothers a příští kolo bude mít Tune:) Takový můj sen. Jen nevím kdy budu stavět a hlavně kde na to vezmu prachy... Od té doby, co jsem na tomto fóru, na kola nezbývají peníze...

Odesláno (upraveno)

, že teď koukám po něčem ocelovém - takový návrat ke klasice.

Taky me ocel prijde kvalitnejsi a nepraska. Jen nevyhovuje marketingovemu trendu designu velkych ramovych trubek formovany hydroform. S velkyma polepama. Jinak ted v poslednim cisle biker. Sk. Byl titan vr carbon vr ocel vr alu. 6061 a 7005. Ocel nepraska, carbon nahle a bez varovani. Titan je drahy ale asi. Nej. Hlinik je kompromis vseho

Upraveno uživatelem Napoleon
Odesláno (upraveno)

Přesně tak. Čím silnější trubka, tím větší logo. Kde je ta móda naprosto předimenzovaných spodních rámových trubek... To byl teprve hnus. Titanový rám bych si taky nechal líbit. Takové rámy Morati budou krásné snad vždycky. Toto je pro mě dream rám:

Odesláno

Sorry maamo, ale já jsem si textu s přáním nad tou třetí, velmi výraznou a zajímavou, fotkou Tvého příspěvku nějak nevšiml a věřím, že většina ostatních na tom bude podobně :)

Takže taky přeji všechno nejlepší, spoustu naježděných kilometrů nebo sjetých kopců!

Odesláno

Já vlastně ani nevím, jak je to s tím Silvestrem. Včera jsem byl v práci, dnes jsem v práci, zítra jsem v práci, ve čtvrtek je volno a v pátek jdu do práce. Tak raděj přeju tak, jak to přichází, abych nezapomněl:)

Odesláno

No, abych to upřesnil, od pondělka 15tého mám do konce roku oficiálně dovolenou, reálně jsem byl doma jen 24.-26tého. Co nadělám, když ostatní kolegové mají rodiny a malé děti... Ale nestěžuji si. Mám tu klid:)

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...