Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Prajem príjemne strávený večer .

Zaujímalo by ma niečo viac, o týchto GUB . Dostal som ich ako darček na Vianoce od jedného kamaráta, takže sa ich nechystám predávať, len na internete som pátral a pátral ale presne tieto som nikde nevypátral. Našiel som GUB, ktoré majú ten istý ciferník, ale s týmto púzdrom nie. Najbližsie sú tieto http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?11&archimedeshop&0&2usau&1260979238 ale majú iné púzdro. Ale kaliber typujem ten istý. Preto mám nasledujúce otázky.

1) Može to byť originál, alebo to je nejaká skladačka , keď o nich celý internet nič nevie.

2) Aká može byť ich cena. To je len informatívne, typujem tak 100? . Je to darček , predávať sa nechystám.

3)Kde v Bratislave , poprípade v Brne mi vymenia sklíčko a za koľko? Je to plast, ja typujem 2-3 stovky.

Možno to vyzerá, že na otázky som si už odpovedal, ale rád by som si tým bol istý.

Priemer je asi 35mm aj s korunkou.

A pardon za fotky, je už večer a pod žiarovkou je farebnosť dosť skreslená. Na dennom svetle je ciferník bledo-béžový.

8658906878_c01c8dffaa_b.jpg8658907076_b4389f1aa9_b.jpg8657801699_006f395584_b.jpg

Odesláno

pouzdro mám trošičku jiné, hlavně zespodu, jinak stejný ciferník i ručičky

mám je po dědovi, kupované někdy kolem 1950

sklíčko mi vyměnil v Praze, mělo stát 120Kč, ale nakonec sehnal hodinář nové německé, tak to bylo za 200Kč

máš trochu jinou korunku, ale jsou moc pěkné

Odesláno

Pokud není to sklo /plast/ popraskané,tak by stačilo jen přeleštit.Olepit kraje isolepou a pak jemný karborundový smirek mírně navlhčený č.1200,1400 a 2000 a pak obyčejná pasta na zuby na hadřík /také trochu navlhčit/ a vyleštit.

Odesláno

Mám na to ten štvorstranný pilník, ktorý slúži dobre, ale aj z fotiek je vidno, že na VI a aj na XII je sklíčko prasknuté. A preto som sa pýtal na hodinára v Brne alebo v Bratislave, kde sa zdržiavam. Ale keď nie tak skúsim prvého hodinára, len som chcel vedieť, či sa na to niekto nešpecializuje.

A ďakujem za odpovede, ale to čo som potreboval, som sa ešte nedozvedel  :rolleyes:

Návštěvník tolja
Odesláno

Hodinky jsou původní včetně korunky. Pravděpodobně kalibr 60.1. Číselník se tváří, že je ve výborné kondici, stav pouzdra se z takových fotek poznat nedá. Takže nechat vyměnit sklíčko a šup s nimi do šuplíku jako poselství budoucím generacím. Mám něco podobného, ale méně obvyklou variantu v oceli.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Ďakujem za odpoveď, na púzdre vidieť vek, ale zlato nieje nikde opadané , takže plán je taký , že pôjdu do servisu na bežnú údržbu, výmenu sklíčka , porozmýšľam o preleštení a vyberiem k nim fešácky remeň . Ale skrývať v šuflíku ich určite nebudem ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...