Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím,

jsem šťastný vlastník hodinek Festin ( viz.Obrázek).

Ale mám takový problém,hlavní kolečko ( kolem sklíčka) přestal při otáčení cvakat a otáčí se plynule a rychle,nevíte čím je to možné?čím je to způsobené?kolik popřípadě stojí oprava?

předem děkuji za každou radu a odpověď. 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Zdravím,

jsem šťastný vlastník hodinek Festin ( viz.Obrázek).

Ale mám takový problém,hlavní kolečko ( kolem sklíčka) přestal při otáčení cvakat a otáčí se plynule a rychle,nevíte čím je to možné?čím je to způsobené?kolik popřípadě stojí oprava?

předem děkuji za každou radu a odpověď. 

zkus se zeptat u Janeba timu, nevím odkud jsi, ale asi jim to tam budeš muset poslat, případně servis Praha Palladium. Kontakt viz

http://www.festina.cz/servis.html

Odesláno

Ahoj.

pod otočnou lunetou je tzv. clickspring tedy pružina s vyseknutými zářezy/nebo jak to napsat/ .

Možnost je ,že se výseky ulomily /téměř nemožné/. nebo je to zanesené prostou nečistotou z nošení. Běžně se stává.

Neznám ten typ hodinek, ale všeobecně: pokud jsou WR alespoň 50m tak zkus kartáček,mýdlo a pod tekoucí vodou vyčistit.

Další možnost a účinnější je,že celou lunetu sundáš čímž se k aretaci dostaneš a celé to vyčistíš mýdlem a teplou vodou. po vysušení trošku promazat třeba WD40

Lunetu sundáš celkem lehce vypáčením nožíkem a u některých typů pouzder to jde i rukou.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...