Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Já myslím, že z hlediska kvality je to prašť jako uhoď, takže vybírej podle vzhledu a svého dojmu. Orient má WR 200, což by mělo smysl při potápění apod., na druhou stranu  Seiko má patrně lepší (odolnější) sklo, mě se už povedlo Orient Mako celkem lehko poškrábat.

Odesláno (upraveno)

Díky a jaký je prosím rozdil mezi Seiko snzh53k1 a Seiko snzh53j1?

j v názve značí Made in Japan, k znamená výrobu inde (Malajzia apod.). Niektorí fajnšmekri si cenia j.

Upraveno uživatelem flivver
Odesláno

Já bych vybíral podle toho, které se ti víc líbí. Jako jediný relevantní argument pro/proti bych viděl těch 200m WR big mako, případně pro seiko by bylo plus, pokud má hardlex a ne jen obyč. minerál. Osobně bych to řešil ale třetí cestou, tj. jiné hodinky a šel bych do klasických mako nebo do ray. Ty totiž mají taky 200m WR ale navíc i šroubovací korunky a nová verze mako i safír. Jsou tedy menší než big mako, ale stejné jako ty seiko co máš ve výběru. Ale tohle už záleží na tom, za kolik "bys je mohl mít", ty v tvém původním výběru.

Odesláno

Nač mít WR 200m, když velké maka nemají šroubovatelný čudl nad korunkou. To raději Seika. Přece jenom je méně pravděpodobné, že si vytáhnu nešroubovatelnou korunku, než že zmáčknu tlačítko někde pod vodou.

Za mě všema deseti ty Seika, jako bonus je průhled na strojek, to začátečník jistě ocení.

Odesláno

No mam moznost oboje mit okolo 4500kc nove..200m WR nevyuziju..ty seika by mely mit hardlex, ta verze mako se safirem, dala by se sehnat v teto cenove relaci?

Orient Mako se safírem příjdou od Kellera na 219 EUR i s postmanem, odkaz zde:

http://www.orientuhren.de/orient-automatik-deep-cem65001bwslsafir-p-495.html

Odesláno

ggrand: ty monstry jsou krasne, ale bohuze uz mimo moji cenovou hranici..bohuzel i ty mako se safirem, mam strop 4800-5000 a prave moznost mezi temito modely, bud v modrem nebo v cernem provedeni..verim, ze sroubovaci korunky bych take ozelil..asi zvolim ty seiko, jeste pouvazuju cerna modra, prece jen ty big mako jsou na moji ruku (18,5cm) asi uz moc velke..jeste se mi zalibily ty raye..ted babo rad..:)

Odesláno

ok, nemají safír, ale i tak mají stejných 42 mm na tvou ruku jako Mako. Jinak 42 mm na 18,5 cm zápěstí je dle mého akundrát. K pořízení i tady s nepatrně menší cenou:

http://www.orientuhren.de/orient-automatik-sporty-fem7c002b9-p-409.html

Odesláno

Je v nich stejný

Je v nich stejný kalibr jako v Mako

viz http://www.orient-watch.com/products/category/item/?category_id=95,

takže problém čudlíku zde bude taky.

Kdybych neměl plný stav hodinek s velkou WR, asi bych vyjel po tom ggrandovu inzerátu.

Odesláno
Jirry : Ty Monstra jsou za 4500,- , stačí sjet dolů. Jednak dostaneš safír, ještě k tomu se zeleným vnitřním antireflexem, což dost koresponduje se žlutozelenýma indexama a ručkama. No a svítí nejvíc ze všech Seiko, minimálně co mi prošlo rukama a že jich bylo hodně.

Ale chápu, že zajet si(=uštědřit jim první škrábance) nové hodinky může být pro někoho k nezaplacení.

Odesláno

Aha, ja jsem reagoval na cenu 6tis. Monstry jsou 42mm? Vidim, ze jsi ze Zlina, o vikendu bych se mozna zastavil na cumendu. Ikdyz bych asi preferoval nove hodinky..jeste dotaz, co mate proti tem Seikum co jsme postnul, ze byste radeji brali  Maka? Podotykam, ze mne nejde o WR. Ja mel za to, ze Seiko je kvalitnejsi znacka..

Odesláno

Neřekl bych, že kvalitnější značka. Jsou tak nějak +/- na stejné úrovni. Tebou postované Seika (SNZH53) mají suprovou modrou, alespoň co jsem viděl na fotkách. Osobně jsem měl jejich celočernou verzi a verzi s bílým ciferníkem. Za ty peníze výborné hodinky. Vadilo mi na nich, že jak mají vypouklé sklíčko, tak kraje sklíčka zkreslují pohled na bližší část minutových indexů.

Monstra jsou 42mm. Klidně se stav podívat. Kdyžtak napiš SZ(soukromou zprávu)-najeť na moji přezdívku a je tam PM(personal message) uživateli, tak to je SZ :D

Odesláno

ha, ja jsem reagoval na cenu 6tis. Monstry jsou 42mm? Vidim, ze jsi ze Zlina, o vikendu bych se mozna zastavil na cumendu. Ikdyz bych asi preferoval nove hodinky..jeste dotaz, co mate proti tem Seikum co jsme postnul, ze byste radeji brali  Maka? Podotykam, ze mne nejde o WR. Ja mel za to, ze Seiko je kvalitnejsi znacka..

Já vůbec nic, jen se s nimi "osobně" neznám, zatímco s Orienty ano. 

Odesláno

Tak díky moc za rady, ještě poslední věc, co říkate na tyto s porovnáním s těmi co tu řešíme. Díky

http://www.ehodinky.cz/hodinky-citizen/gents-eco-drive-i15623/hodinky-citizen-gents-eco-drive-bm6740-10e.html

Tak hlavní rozdíl je samozřejmě to, že je to ústup od mechaniky ke quartzu. Myslím že jsou pěkné, ale celkově podle mě nenabízí nic na víc oproti výše zmiňovaným. Dle mě si stojí dokonce hůř: pouze minerál, 100m WR oproti 200m u orient, místo tahu textil a cena vyšší než např mako/ray...Za mě teda ne. Ale nejdůležitější je, jaké jsou vlastně tvé požadavky na ty hodinky. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...