MCJ Odesláno 11. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2013 Máme doma po pradědovi tyto Lanco.Až do dneška jsme si doma mysleli, že jsou z roku 1901, po chvíli hledání na netu jsem zjistil, že číslo 1901 asi znamená stojek Langendorf 1901 s 19''' průměrem (19 palců je trochu moc, takže to bude 19 asi něčeho jiného).Takže z kterého roku jsou, netuším. Lanco se začaly podle wikipedie vyrábět v roce 1959, takže starší určitě nebudou?Dá se zjistit, který přesně to je typ a jak jsou staré? Trefil jsem se, nebo jsem hledal špatně? Chci je nechat tátovi opravit. Mohli byste mi prosím poradit, kde je možné je nechat opravit/renovovat? Pak máme doma ještě jedny stopky. Ty bych asi taky chtěly nějakou údržbu. Předpokládám, že ten kdo zvládne ty Lanco, zvládne i stopky.Dá se poznat z kterého jsou roku? Děkuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 12. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2013 Dej je k mechanovi zde http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/42494-knespl-majzlik/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MCJ Odesláno 12. května 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2013 To PKP na hodinkách by asi mělo znamenat Polskie koleje państwowe. Dá se zjistit z kterého jsou zhruba roku?Já tipoval nebudou starší, než z 1959, ale tátovi se to nezdá a myslí si, že budou starší.Můžete prosím někdo poradit? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MCJ Odesláno 12. května 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2013 Dej je k mechanovi zde http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/42494-knespl-majzlik/Děkuji za radu, dojedu k nim a uvidím, co mi řeknou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
drew83 Odesláno 3. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. června 2013 Máme doma po pradědovi tyto Lanco.Až do dneška jsme si doma mysleli, že jsou z roku 1901, po chvíli hledání na netu jsem zjistil, že číslo 1901 asi znamená stojek Langendorf 1901 s 19''' průměrem (19 palců je trochu moc, takže to bude 19 asi něčeho jiného).Takže z kterého roku jsou, netuším. Lanco se začaly podle wikipedie vyrábět v roce 1959, takže starší určitě nebudou?Dá se zjistit, který přesně to je typ a jak jsou staré? Trefil jsem se, nebo jsem hledal špatně? Chci je nechat tátovi opravit. Mohli byste mi prosím poradit, kde je možné je nechat opravit/renovovat? Pak máme doma ještě jedny stopky. Ty bych asi taky chtěly nějakou údržbu. Předpokládám, že ten kdo zvládne ty Lanco, zvládne i stopky.Dá se poznat z kterého jsou roku? Děkuji. Ahoj, těch 19''' neznamená 19 palců, ale 19 lignes. Je to ve Švýcarsku zcela běžně používaná stará jednotka pro velikosti kalibru, přičemž přepočet na milimetry je 1 ligne = 2.2558291 mm. V tvém případě je tedy průměr strojku 42,94mm. Moc pěkný kousek jinak. Zdravím O. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nikdo Odesláno 20. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2013 (upraveno) Tady je odkaz na databázi . Jsou tam strojky i z roku 1925 popisované jako Langerdorf/Lanco.Ten 1901 sice v databázi není,ale i tak z toho je jasný,že se to značení používalo daleko dřív.Wikipedie popisuje změnu názvu firmy,ale hodinky s názvem "LANCO" jsou i letecké ze 40.let. Upraveno 20. června 2013 uživatelem nikdo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MCJ Odesláno 13. července 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2013 Nikdo neporadí jak staré tedy asi jsou? Už jsem tátovi tvrdil, že jsou zhruba z roku 1960, starší určitě ne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 13. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2013 Určitě jsou starší, nějaká 30. - 40. léta. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se