Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím,

nemám s hodinkami vůbec žádné zkušenosti a proto jsem právě tady. Chtěl bych si poskládat primky kalibru 50 dle možností výběru dílů a nevím jak na to. Dejme tomu že mám strojek kalibru 50 a potom ? Osadit ho ciferníkem, podle velikosti ciferníku vybrat dýnku, sklíčko ? Nějaký držák na strojek ? Stěžejky ? Opravdu by mě zajímalo jak na to, kdyby mohl někdo stručně prosím popsat "návod".

Odesláno

Nejjednodušší je sehnat si funkční kus např. na Aukru.Záleží zda budeš požadovat v nerezu nebo Ti jde o starý autentický model s pochromovaným pouzdrem?Nahoď foto hodinek které by se Ti líbily a částku co jsi ochoten investovat.

Odesláno

Takhle, už jsem si vybral strojek s ciferníkem, není tam bohužel napsán rozměr, ten již zjišťuji. Ale potom by mě zajímalo co  jak :) Jen ať vím co popřípadě koupit, stejně se budu muset stavit u nějakého zručného hodináře.

Odesláno

Tak dej fotku toho co máš a pak se ptej.Jen řeknu,že sehnat staré /chromové/ pouzdro ve slušném stavu je honička.V Eltonu Ti udělají nové nerezové,ale ta cena je potom někde jinde.

Odesláno

Odkud jsi? Pokud z Pardubic, existuje tam fa Parexo, která má některá starší pouzdra a hromadu náhradních dílů na skladě. Pár hodinek jsem pro přátele složil :) Jenže synovec už nemá čas aby mi tam došel, čili jsem skončil (objednávku za 500 fakt nedám). Případně pomohou kolegové, kterým se nějaké plonkovní díly valí v šuplících.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...