Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
  V 22. 12. 2013 v 17:25, Honza.manta napsal:

Mohl bych se v případě pozdržení Mischy hlásit o chrono dědictví? :goof:

Dyť to máme už domluvený dávno...

No jestli jsem si to nemyslel- do stroje se ještě nepustil a mazlí se s cabernetem :furious:

Upraveno uživatelem straspol
  • Odpovědi 343
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Cigi!!! :death:

Ty dve prazdna mista jiz maji "jmenovky"... Spise se bojim, ze ty letecke automaty budou muset do jine krabicky... Vzhledem k prohlaseni mistnich... :clap:

Odesláno

Taky vsem preji do noveho roku 2014 vse nejlepsi,hodne zdravi a hlavne dobre a levne ulovky!!!!!!!

• po 4 týdnech...
Odesláno

Rozhodl jsem se, že začnu trochu používat hlavu, alespoň s ohledem na limitky všech kategorií.... Když jsem si spočítal, kolik chechtáků bych měl vysypat v tomto roce jen za limitky Prim, Elton, Orlík, řekl jsem si, že do toho nepůjdu. A to nepočítám ostatní, neméně zajímavé limitky. V minulém roce jsem šel do tří limitek, Eltony a pak dvakrát traktory- prezidentské a aeskulap. Celkem jsem za ně vysypal kolem 30k, což opticky nevypadá tak strašně. Ale když jsem zauvažoval, zjistil jsem, že za tyto peníze bych mohl mít origo Eltony a origo traktory v super stavu. Eltony jsou pěkné, jejich nákup mi ospravedlňuje to, že díky nuznému pochromovanému pouzdru nebudu na ruce ničit originální Eltony ve výborném stavu a zachovám je tak pro následující generace sběratelů. Jsou to hodinky krásné a nošení si zaslouží, prakticky by ale stačilo nosit obyčejné Igeny, vždyť se jedná jen o pár malinkých, notiricky známých detailů, které jsou jiné...

U traktorů je to složitější, prezidentské se lvem jsou takovou spíše ideovou záležitostí, byl jsem pyšný, že je mám, dokonce jsem je měl asi dva dny na ruce, hřálo mě však více vědomí, že máme krásnou limitku, než pohled samotný. Trochu mě začalo drásat, že jinak krásně vyvedený lev je při běžném pohledu téměř neviditelný a celý cifr je tak vlastně prázdný. Chtěl jsem si také samozřejmě osvědčit, jak bude na hodinky reagovat okolí, činím tak každý rok, když letím do Japonska. Zájem mužů o to, co máte na ruce je nefalšovaný a lidi se tam častěji ostatním dívají na ruku, než do očí.... Každý rok tam vozím jiné hodinky, slavil jsem tam úspěch s běžně uznávanými modely, např. Rolex Cellini, Breitling Longitude, Omega Seamaster, Speedmaster. Hodinky tohoto typu vždy nezůstaly bez povšimnutí, nejen díky své přirozené kráse, ale samozřejmě, i díky značce. Největší překvapení jsem zažil minulý rok, kdy jsem si s sebou vzal obyčejné Aviatory s černým cifrem, které jsem koupil za 3000 Kč. Ptalo se mě na ně několik lidí denně,včetně lidí úplně cizích, kteří by mě za normálních okolností nikdy neoslovili. Jejich nadšení bylo nefalšované a když jsem jim ukázal průhled na stroj, byli u vytržení. Letos jsem si vzal s sebou s vlasteneckou hrdostí v srdci prezidentské traktory. Je tam horko a vlhko, občas také zaprší a já jsem byl asi jediný člověk, který nosil na ruce hodinky střídavě jako akvárium, v lepším případě jako zamlžený skleník pro pěstování orchidejí. každý den jsem hodinky trpělivě vysušoval a snažil jsem se najít někoho, kdo by měl podobný problém, což se mi nepodařilo. Lidé tam majína ruce nejčastěji Omegy, nebo Rolády a do těch, jak všichni víme, neprší. Pak mají na rukách domácí produkci, Seika, Citizen, Orient a do těch také neprší, což se dá očekávat. Ale pak je tam i dost těch, kteří mají na ruce všechno možné, včetně naprostých šrotů za pár fufníků, kde je čistě z praktických důvodů těsnící dýnko, sklo a těsnění na korunce, takže se akvárium též nekoná. Mou dvoutýdenní frustraci jsem zakončil konstatováním, že mých prezidentských traktorů si za celé dva týdny vůbec nikdo, ale vůbec nikdo nevšimnul. A to nosím zásadně košile s krátkámi rukávy a vím, jak se natočit, aby hodinky byly vidět a upoutaly pozornost. Prostě nic, vůbec nic. A nebo zbývá horší varianta, z části pravděpodobná, že si jich všimli, ale nelíbily se jim, nebo je nezaujaly, tak  ze slušností sobě vlastní nereagovali. No prostě fiasko. tak jsem to zopakoval po návratu a řádném vysušení i v místních končinách, lze říci, že na běžné Igeny se občas někdo zeptá, nebo je zná a zareaguje. Ale mých traktorů si prostě nikdo nevšimnul, při osobní intervenci kamarádi neví, proč je na takové hodinky upozorňuji. Když cosi vysvětluji o lvovi, při důkladné prohlídce ho najdou a většinou řeknou, že je to pěkné, ale nějaké nadšení se nekoná. Když jim vysvětlím, že je to limitka a že je jen dvanáct kusů na světě, tak se dmu pýchou. A když jako důkaz ukazuji dýnko s magickými čísly 3/12, většina jich řekne, že to sice nepřečtou, ale že mi věří, že nekecám. Já sám tam nějaké nerovnosti, nebo škrábance vidím, ale také spíše jen tuším, že se jedná o zmiňované číslo...

A třetí limitka? To je geniální nápad straspola, jak zaplnit ten prázdný cifr a jak udělat něco fakt krásného. Už jsem si několikrát po ránu měřil tep, většinou na několik pokusů, než jsem neudělal nějakou sčítací chybu... Výhrady s ohledem na akvária a skleníky budou asi stejné, nemají sice onen vlastenecký a špatně viditelný náboj v podobě lva, mají zato zcela jasný profesní účel, který nezůstává bez povšimnutí právě v kruzích, pro něž by měl být za normálních okolností určen- nevím, kolik z nás dvanácti je lékařem, či člověkem, který něco podobného potřebuje. Nicméně, byl jsem dvakrát u doktorů, schválně s traktory aeskulapy na ruce, reakce lékařů jsou neuvěřitelné, dva doktoři je hned chtěli koupit, třetí byla dokonce žena lékařka... To jsem vůbec nečekal. je pravda, že věděli o existenci původních aeskulapů a i o jiných hodinkách se stupnicí určenou pro odečítání tepové frekvence. Jejich překvapení, že se jedná o český výrobek a návrh obyčejného chronomagora je nadchnul. Je asi logické, že mimo profesní kruh to zaujme technicky smýšlející lidi, jinak nikdo neví, na co ta stupnice je. Ale hodinky jsou to parádní!

A když se zamyslím nad limitkami, které se na nás budou valit ze všech stran, musím se snažit odolávat. Asi bude vždy zajímavá limitka věrná originálu, jak kus určený na nošení. Ostatní je věc vkusu a preferencí. Už jsem ale od několika přátel- kamarádů- chronomagorů slyšel identický a vlastně děsivý názor v podobě: "Ty vole, to musíš vzít, vždyť Ti to pak bude chybět a nebudeš to mít kompletní".

Tak, v rámci vlastní terapie jsem napsal vše potřebné, prosím, abyste nereagovali nevhodným způsobem, jako že nemám pravdu, nebo že to vidím nesprávně, to by pak byla kontraindikace na mnou užívané léky :clap:  :giljotiini: 

Odesláno

Ty jsi se ale rozpovídal chlape :clap:

Jinak plný souhlas. Limitky se rozjíždějí letos tak asi tři. Jenže v každé z nich mám tak nějak svého skutečného koně a asi u nich zůstanu - jenže já tím doufám své limitky uzavřu a budu kompletně uspokojen. Možná ještě jedna o které vím, že by taky mohla vzniknout a ta by mne taky oslovila. Chyba je, že to vzniká tak nějak zároveň, ale vlak jede vždy jen jednou. Jinak prezidentské už nemám - víceméně z tvých důvodů a dnes si gratuluji, že jsem do aeskulapů nešel. Naopak z ES13 jsem nadšený a uvažuji i o tom, že si ještě dokoupím LE ES2012. Ale to tématicky spadá do té mé třídy srdcových primek.

Odesláno

No, já jen, že člověk se nechá velmi snadno strhnout a pak pro ty kousky vlastně nemá využití. prezidentské pouze leží, aeskulap je krásný, tak se na něj dívám a Eltonů je mi skoro líto nosit. Kdybych místo toho koupil třeba Moonwatche, nebo Carrery, Autavie, slimtal bych blahem a nosil je dlouhé týdny....

Odesláno

Mischo, naprosto sdílím Tvé pocity . Do limitek si šel, protože jsi fanda do Primek a každá ze zmiňovaných limitek byla velká výzva . Je zbytečné truchlit nad financemi do limitek vloženými a nebo přemýšlet, co všechno si za ty peníze mohl koupit...bavíme se o vášni a omlouvat ji rozumem nejde. 

Odesláno

Mischo:

tak jsem to přelouskal jedním dechem, hezky napsaný

přeji ať léky dobře zabírají:)

Odesláno

Krasny popis toho, jak je sberatelstvi narocne, kolik odrikani a rozhodovani.

Zadna sranda, ale ver, ze se parkrat vyspinkas, probudis se klidny vyrovnany. Prijde mailik o nove limitce, chvilku budes drzet rozhodnuti pevne v ruce a po precteni nekolika prispevku ucitis, ze jim musis poradit a vyvratit blbej navrh na nejaky detail, ze by se to melo udelat jinak a za tyden uz se hlasis do poradniku pro svoje cisilko :-)

Odesláno
  V 27. 1. 2014 v 13:04, Chosef76 napsal:

Kerobe, proč nejsi moje manželka :)

Protoze nemam ty prednosti jako ta tvoje  :) . A jestli je u ni nevidis, zamysli se nad tim, protoze pak na ni koukas jestli ma rucicky bombirovany nebo ne a lumi, jestli je cifr jak ma byt, jestli neni odreny pouzdro a ma byt dynko s pruhledem ci ne, jestli ma spravne nastaveny datum. Pak poslouchas, jestli je tikani pravidelny, jestli se ti nezpozduje moc, na noc ji natacis na jednu z "seven positions", jestli ten pasek ma byt kozeny ci kaucuk ............. Zamysli se nad tim, jestli uz to neni na dr.Chocholouska  :lol2:

Odesláno

Zrovna včera jsem se zdejším  dr. Chocholouškem" obědval a obdivoval jeho vintážní Seika.  Zatím mi ještě recept nevypisoval, ale domlouvali jsme pivko ...tak možná ho brzy o ty Seika připravím :-)))))

• po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...