MCJ Odesláno 5. června 2013 Nahlásit Odesláno 5. června 2013 Máme doma hodinky po dědovi.Šířka hodinek je asi 36mmasi zlacené, vzadu už jsou dost odřené, mají 21 kamenů, automatic, luminiscenci nemají Co je to za typ? Jde nějak opravit to zlacení?Poradíte mi prosím, zda stojí za to je renovovat? Kolik to tak může stát? Dát je renovovat ke Knesplovi? Děkuji za každou radu. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
bohus76 Odesláno 5. června 2013 Nahlásit Odesláno 5. června 2013 Musel bys sehnat lepší pouzdro.což je trošku na dlouho a něco to bude stát.Nechal bych je vyčistit,seřídil,přeleštil bych sklo a nový řemen a nechal tak.Alespoň bude vidět,že něco prožily.
Honza.manta Odesláno 5. června 2013 Nahlásit Odesláno 5. června 2013 Musel bys sehnat lepší pouzdro.což je trošku na dlouho a něco to bude stát.Nechal bych je vyčistit,seřídil,přeleštil bych sklo a nový řemen a nechal tak.Alespoň bude vidět,že něco prožily.
odjinud Odesláno 6. června 2013 Nahlásit Odesláno 6. června 2013 Pěknej model, cal. 96 automat, zlacené, určitě bych do toho šel. Co se týče pouzdra, z té fotky je prd poznat. Zkus to nafotit lépe a také z boku a ze zadu. Je-li ale zlacení odřené, nedá se s tím nic dělat než pouzdro vyměnit. Zase ale už to nebudou ony. Pokud je odření jen ze zadu, možná bych to nechal být. Generálka strojku (rozebrání a vyčistění) je tak nějak 600-1200Kč. Pokud chodí dobře, je otázka jestli tio vůbec dělat. Navíc tyhle strojky jsou celkem choulostivé v oblasti rotoru, takový kus plechu co je úplně nahoře a natahuje strojek. Pokud je jeho ložisko špatné a rotor se viklá, málokdo má náhradní díl.
MCJ Odesláno 6. června 2013 Autor Nahlásit Odesláno 6. června 2013 Hodinky kdysi nosil děda, ted leží asi 5 let v šuplíku. Pochybuju, že je někdy někdo čistil nebo mazal. Nezkoušel jsem je natahovat, aby neběžely nasucho a já je nezničil. Přikládám trochu lepší fotky. Je to přesvícené bleskem, ale lépe to dneska neumím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
anthony.rex Odesláno 6. června 2013 Nahlásit Odesláno 6. června 2013 Sklo přeleštit, vyčistit pouzdro, vyčistit stroj, namazat, přesnost upravit na vibrografu a nechat tak jak jsou, nebo si počkat na lepší pouzdro a dát jim řemen...... Vintage kousek je na světě:-)
Honza.manta Odesláno 6. června 2013 Nahlásit Odesláno 6. června 2013 Tím, že je uvedeš do provozu jim nic neuděláš. Naopak - oleje budou nejspíš zatuhlé, takže teprve třeba po týdnu nošení si všechno sedne a uvidíš, jestli jsou v pohodě. Tím nesnižuji možnost promazání a vyčištění strojku, ale tenhle servis přesáhne skutečnou cenu těchhle hodinek, tak bych šel touto cestou.
rumsturm Odesláno 5. července 2013 Nahlásit Odesláno 5. července 2013 Dovolím si použít toto vlákno abych nezakládal nové na dotaz týkající se hodinek na obrázku. Tuším jen, že by to měl být kalibr 52? a znám dřívějšího nositele tot' asi tak vše a zajímalo by mě i něco víc.Děkuji.. omluva za foto mobilem :/
Honza.manta Odesláno 5. července 2013 Nahlásit Odesláno 5. července 2013 Je to kalibr 50 - 52 má datum. A měl by to být kalibr 50 TYP 0101.
rumsturm Odesláno 6. července 2013 Nahlásit Odesláno 6. července 2013 Aha, děkuji za osvětu nikde jsem je v této barvě nebyl schopen najít, tak jsem si myslel, bůhví jakou raritku to nemám :-D
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se