Michal84 Odesláno 17. června 2013 Nahlásit Odesláno 17. června 2013 Ahoj Všem, po dlouhém rozhodování jestli pořídit tento model, či konkurenční Suunto Core (kvalita vs. desing) jsem vsadil na "kvalitu" a proto mě dost udivily (mimo jiné) vlastnosti použitého plastového řemínku: Za 1. pohodlnost - po pár minutách nošení se mi na ruce do kůže vytlačí vnitřní plastický vzor řemínku (dva přerušované pruhy po stranách řemínku) + ony dvě (údajně stabilizující) podložky, které jsou ke spodní části pouzdra připěvněné pomocí osiček řemínku. A pokud si řemínek o jeden stupeň povolím, tak mi již na ruce drží špatně a mají tendenci se protáčet.Odkaz na řemínek - http://image.rakuten.co.jp/precious-mart/cabinet/bn-tuika03/prw-2000-1-3.jpg Proto se chci zeptat, jaký řemínek mi s ohledem na způsob jeho upevnění doporučíte - nevím, jestli není osa pro upevnění řemínku silnější, než-li je standard, nepodařilo se mi ji vyjmout.Rozteč s distančními podložkami = 1,8 mm a rozteč bez distančních podložek = 2,2 mm. Děkuji Za 2. způsob uchycení - má souvislost s 1. výtkou (ve smyslu případné výměny řemínku) - řemínek je k pouzdru připevněn pomocí osiček, které mají po obou stranách šroubek pro plochý šroubovák. Teď neřeším sundání, ale případné utáhnutí, hodinky jsem totiž koupil ve stavu, že když s nimi zatřesu, nebo na ně poťukám, tak se začnou volné osičky (doufám, že jen nedotažené na doraz) pohybovat a dělají hluk, což mi u takto drahých hodinek přijde zvláštní. Nemám potřebné šroubováky, abych zkusil šroubky utáhnout - používal jsem nějaké provizorní inštrumenty a aniž bych šroubky dotáhnul, tak jsem toho musel nechat, protože jsem už začal strhávat drážku pro šroubovák.Odkaz na uchycení řemínku - http://i80.photobucket.com/albums/j172/jim144/012.jpg a http://spb.fotolog.com/photo/27/45/5/ricohill/1288908122043_f.jpg Proto se chci zeptat, jestli když si pořídím vhodné šroubováky, tak jestli osičky půjdou dotáhnout, nebo jestli se budu muset smířit s cinkáním při jejich pohybu? Šroubováky si zřejmě stejně budu muset pořídit, pokud si budu chtít sám vyměnit řemínek. Děkuji Všem za případné odpovědi Michal
vE13Lius Odesláno 17. června 2013 Nahlásit Odesláno 17. června 2013 Ahoj Všem, po dlouhém rozhodování jestli pořídit tento model, či konkurenční Suunto Core (kvalita vs. desing) jsem vsadil na "kvalitu" a proto mě dost udivily (mimo jiné) vlastnosti použitého plastového řemínku: Za 1. pohodlnost - po pár minutách nošení se mi na ruce do kůže vytlačí vnitřní plastický vzor řemínku (dva přerušované pruhy po stranách řemínku) + ony dvě (údajně stabilizující) podložky, které jsou ke spodní části pouzdra připěvněné pomocí osiček řemínku. A pokud si řemínek o jeden stupeň povolím, tak mi již na ruce drží špatně a mají tendenci se protáčet.Odkaz na řemínek - http://image.rakuten.co.jp/precious-mart/cabinet/bn-tuika03/prw-2000-1-3.jpg Proto se chci zeptat, jaký řemínek mi s ohledem na způsob jeho upevnění doporučíte - nevím, jestli není osa pro upevnění řemínku silnější, než-li je standard, nepodařilo se mi ji vyjmout.Rozteč s distančními podložkami = 1,8 mm a rozteč bez distančních podložek = 2,2 mm. Děkuji Za 2. způsob uchycení - má souvislost s 1. výtkou (ve smyslu případné výměny řemínku) - řemínek je k pouzdru připevněn pomocí osiček, které mají po obou stranách šroubek pro plochý šroubovák. Teď neřeším sundání, ale případné utáhnutí, hodinky jsem totiž koupil ve stavu, že když s nimi zatřesu, nebo na ně poťukám, tak se začnou volné osičky (doufám, že jen nedotažené na doraz) pohybovat a dělají hluk, což mi u takto drahých hodinek přijde zvláštní. Nemám potřebné šroubováky, abych zkusil šroubky utáhnout - používal jsem nějaké provizorní inštrumenty a aniž bych šroubky dotáhnul, tak jsem toho musel nechat, protože jsem už začal strhávat drážku pro šroubovák.Odkaz na uchycení řemínku - http://i80.photobucket.com/albums/j172/jim144/012.jpg a http://spb.fotolog.com/photo/27/45/5/ricohill/1288908122043_f.jpg Proto se chci zeptat, jestli když si pořídím vhodné šroubováky, tak jestli osičky půjdou dotáhnout, nebo jestli se budu muset smířit s cinkáním při jejich pohybu? Šroubováky si zřejmě stejně budu muset pořídit, pokud si budu chtít sám vyměnit řemínek. Děkuji Všem za případné odpovědi MichalMám je v titanu, ale měl jsem i PRWčka na gumě - uchycení by mělo být stejné a s ničím takovým jsem se nesetkal, mášli tedy šroubky povolený a cinkají, což si teda nedokážu moc dobře představit - o co cinkají?, co nejrychleji se postarej o jejich dotažení nebo se při nějakých větších vybracích vyklepou a hodinky ztratíš. K dotazu číslo jedna se asi nedá říct nic jinýho než, že máš bohužel blbou ruku, těch vymezovacích podložek bych se ale nevzdával, protože je to podle mě bezva vyfičurka, která vlastně zabraňuje tomu, aby pouzdro leželo přímo na ruce a tím pádem se vlastně zamezuje pocení ruky pod pouzdrem. Zkusil bych prvně, pokud už tedy přemýšlíš o výměně řemenu, rozšířit dírku, do které zapadá ta ,,závlačka ze spony, třeba o milimetr, nebo dva, by to dle mého názoru ani nemuselo být nějak extra znát a seděly by třeba o poznání líp.
Návštěvník Chilliluk Odesláno 17. června 2013 Nahlásit Odesláno 17. června 2013 Podle mne jsou to dva šroubky dotažené proti sobě. To, že se protáčí, by neměl být problém,..kdyby byly totiž utažené napevno k řemínku, způsobilo by to, že by s řemínkem nešlo v ose hýbat. Osička (šroubky) se protáčí, aby šlo s řemínkem hýbat - snad jsem to dobře vysvětlil.
blam Odesláno 18. června 2013 Nahlásit Odesláno 18. června 2013 Měl jsem u mých bývalých PRW 2000 stejný problém s osičkami. Byly dotažené, ale i přesto byly lehce volné a při určitém pohybu bylo slyšet jejich cinkání. Obávám se, že toto půjde vyřešit jen nějakým nestandardním způsobem. Lehkým přihnutím vnějších osiček nebo jiným způsobem. Měl jsem vyndané i šedé packy, které jsou řemenu. Mám větší zápěstí a hodinky mi tak seděli lépe na ruce. Prostor po podložkách jsem vyplnil kouskem transparentní trubičku. Hodinky po vyndání řemenu mají rozteč 22 mm. Dají se tak nosit pohodlně na NATO/ZULU strapu nebo např na Maratacu a dalších řemenech. Po čase jsem, ale zjistil, že nejlépe se k hodinkám hodí originální guma.
Michal84 Odesláno 18. června 2013 Autor Nahlásit Odesláno 18. června 2013 (upraveno) Vencalekl: Cinkají o to pouzdro, ve kterém jsou uloženy.Nejsou to moje první sportovní hodinky a nikdy jsem se žádnými tento problém neměl. Je to způsobené tím, že je ten řemínek moc tuhý, z pevné, tvrdé gumy, ale alespoň víc vydrží, když to s ním vydržím já Otvor zvětšovat nebudu, to bych si moc nepomohl - sice by mě trochu méně tlačili, ale zase naopak by byly moc volné, myslím. A ničit řemínek za 800 se mi nechce, navíc když bych ten otvor zvětšil, tak bych měl strach, aby se časem ten zeslabený předěl neprotrhl, ale díky moc za tip.Prostě si buď zvyknu, nebo koupím nějaký jiný.. Chilliluk: Tak to máš nejspíš pravdu, to cinkání zkrátka bude vlastnost tohoto způsobu uchycení. Proto mi to nešlo dotáhnout, už je to zkrátka na doraz a ta vymezovací vůle je z důvodu, který si napsal. blam: Díky Upraveno 18. června 2013 uživatelem Michal84
blam Odesláno 19. června 2013 Nahlásit Odesláno 19. června 2013 Pokud chces remen natvarovat, odmontuj ho z hodinek dej do varici vody a po te ho natvaruj jak potrebujes. Zarucena metoda.
Michal84 Odesláno 19. června 2013 Autor Nahlásit Odesláno 19. června 2013 (upraveno) Pokud chces remen natvarovat, odmontuj ho z hodinek dej do varici vody a po te ho natvaruj jak potrebujes. Zarucena metoda. No, to potřebuji, ale vroucí voda mne nenapadla - zatím jsem chtěl tvarovat na sucho - ohnutím do mnou požadovaného tvaru (samozřejmě s o něco větším ohnutím, protože tam bude velký paměťový efekt a bude to mít tendenci vracet se do původního tvaru) a zatížením přes noc, nebo i déle - dle potřeby..Mohu ho zalít přímo vařící se vodou? A po nějaké chvíli (5 vteřin, 5 minut,..?) vytáhnout a vytvarovat v ruce (rukama), nebo přímo na ruce (tam, kde ho běžně nosím)? Asi by to u této metody také chtělo trochu přetáhnout požadovanou pozici, ptž se řemínek trochu vrátí do původního tvaru, nebo ne? Upraveno 19. června 2013 uživatelem Michal84
blam Odesláno 20. června 2013 Nahlásit Odesláno 20. června 2013 No, to potřebuji, ale vroucí voda mne nenapadla - zatím jsem chtěl tvarovat na sucho - ohnutím do mnou požadovaného tvaru (samozřejmě s o něco větším ohnutím, protože tam bude velký paměťový efekt a bude to mít tendenci vracet se do původního tvaru) a zatížením přes noc, nebo i déle - dle potřeby..Mohu ho zalít přímo vařící se vodou? A po nějaké chvíli (5 vteřin, 5 minut,..?) vytáhnout a vytvarovat v ruce (rukama), nebo přímo na ruce (tam, kde ho běžně nosím)? Asi by to u této metody také chtělo trochu přetáhnout požadovanou pozici, ptž se řemínek trochu vrátí do původního tvaru, nebo ne?Na sucho by to trvalo zbytecne moc dlouho. Staci ohrat vodu v rychlovarne konvici, prelit do hrnku kde je vlozeny remen a nechat dvacet sekund a v ruce nebo uterce natvarovat. Urcite je lepsi ohyb trochu prehnat. Guma se trochu vrati. Lze ho i timto zpusobem zase narovnat.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se