Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 42
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník eloga
Odesláno

:notworthy: Stoličnaja vodka to je také dobrý oddíl. Já jsem občas rád, když se v celém oddílu Ruských hodinek vyskytne nějaká aktivita na jiném vláknu než než Amfibija. Teď jsem revidoval Sportivnyje, jedny bez figurky sportsmena, čekají na lázně.

:cheers:

• po 4 týdnech...
Odesláno

Tak upřímně, ty sportivnije se mi líbí a to jako dost. Myslím, že by krásně podtrhly moji zálibu v retro stylu. Sice na ně asi nemám moc ruku (20cm), ale o to radši bych je nosil při běhání apod. Nevíte, kde je v dobrém stavu sehnat? Ať koukám, jak koukám, s tou grafikou sportovce jich moc není...

Návštěvník eloga
Odesláno

mrkni na Ebay, tam jich bude z Ukrajiny nebo Bulharska dost.....

Lovu zdar  :cheers:

Odesláno

jj, Už to projíždím. Našel jsem i kombo, tzn "plavec" a "běžec" tedy hned dvoje.. Já jen kdyby někdo redukoval sbírku. Přeci jen, ještě nepoznám jestli to není bastl. Jsou tam třeba kusy bez šroubovacího dýnka apod..

Návštěvník eloga
Odesláno

Sportivnyje jen se šroubovacím, zaklapávací dýnko jsou přebastlený pobědy a 15k strojek, běžná ukrajina....

Odesláno

díky, zkusím se tím prohrabat. Jakoupak tak asi mají vodotěsnost, když je dýnko a těsnění v pořádku? Dá se s nima bez újmy plavat?

Odesláno

Ahoj

Na Sportivnych sa použivali dva druhy viečok. Jedno bolo klasicke skrutkovacie so zarezmi na otvarak, druhe malo prevlečnú maticu.

Puzdro na taketo viečko sa pozná podľa zarezu medzi nožičkami, do ktoreho zapadol vybežok viečka.

Do vody by som ich určite nebral, neboli na to určené. Krkolomný výraz " pylevlagonepronicaemye " vyrazený v azbuke na viečku sa u nas prekladá ako  " prachotesné " . Čiže do vody radšej Amfibie.post-12147-0-59180100-1503836248_thumb.jpgpost-12147-0-94968400-1503836261_thumb.jpg

Odesláno

ano, přesně tyhle dva typy jsem našel. Pak ještě s klasickým naklapávacím víčkem, což tedy budou pobědy. Pod víčkem je pak těsnění, tak sem si řikal, že základní vlhkotěsnost by mít mohly.

Variant ciferníků jsem našel taky několik, buď se všemi čísly, nebo jen 2,4,6,8,10,12 a zbytek indexy. Černé (ty nemají grafiku sportovce) a světlé s grafikou i bez.

Pak také varianty ručiček, buď zlacené štíhlé a červenou vteřinovku, nebo všechny ručky zlacené. V podstatě dva tvary ? úzké (štíhlé) a pak takové s mnohem tenčí špičkou. Taky jsem narazil na ručičky s lumi, ale ty asi budou pozdější, dobastlený.

Ale faktem zůstává, že mě chytly... :cool02:

Odesláno

Tych motivov so športovcom bolo viac, u nas su najbežnejšie bežec a plavec, ale su aj s motorkarom a asi najvzacnejši je s rychlokorčuliarom.Ten som  naživo ešte ani nevidel.

Ďalšie varianty cifernikov  na sportivnych pozri napr na http://www.ussrtime.com/start.html

post-12147-0-53167600-1503850723_thumb.jpg

• po 2 týdnech...
Odesláno

Prvni exemplar vcera dorazil, jsou skvele, jdou, korunka evidentne neoriginalni, k blizsimu zkoumani se teprve dostanu. Az prijde i druhy exemplar, pak to snad i nejak neumele nafotim...

Odesláno (upraveno)

Já mám tyhle, jdou přesně, ale hacking nemají

Tieto hodinky maju strojcek Kirovskie

post-27037-0-27460600-1506016871_thumb.png

Upraveno uživatelem hodinar 1953
Odesláno

Dávám sem foto myslím také zajímavých "Sportívnych" (původem z "Blešáku" ale zachovalých a pěkně tikajících) se "svítícími" (kdysi) ručičkami a indexy na cifernících. Černé ciferníky (se domnívám) jsou pro zvýšení kontrastu.

post-19465-0-48647800-1506351848_thumb.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...