Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj chronomagoři :-)

Od dědy (87 let) jsem obdržel hodinky Omega, který dle jeho slov nosila už jeho máti  :eek: . Tudíž jim bude něco kolem sta let ? 

Hodinky po natažení jdou, nicméně hrozně se předbíhaj. Na druhou stranu šli přes 24 hodin.

Potřeboval bych:

1) zda-li máte někdo představu o jaký hodinky by se mohlo jednat 

2) poradit nějakej opravdu šikovnej servis, kde by z nich udělali zase krásný hodinky.

Díky moc.

Foto letí hned vzápětí....

PS: monstra jen pro srovnání velikostí (pro vtipálky)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Dobrý den,

nejpřesnější určení data je podle výrobního čísla na strojku. Pokud tedy můžete oddělat zadní víčko a zaslat číslo, které je na strojku dá se přesněji určit caliber a rok výroby. Jinak gratuluji k hodinkám s historií.

Odesláno

Tady je malý přehled roků výroby a sériového čísla.

1895  1,000,000
1902  2,000,000
1908  3,000,000
1912  4,000,000
1916  5,000,000
1923  6,000,000
1929  7,000,000
1935  8,000,000
1939  9,000,000
Odesláno

Díky za odpověď. Dodal sem si odvahy a hodinky otevřel. Bohužel žádný číslo sem tam nikde nenašel.

aspoň sem to nafotil, třeba mi někdo poradí

(jo a dokonce je má děda i podepsaný :-) nebo jestli si to udělal nějakej servisák aby je nepomíchal :-) )

Odesláno

Jedná se o caliber Omega 19'''. Sériové číslo je na strojku pod ciferníkem. Rok výroby by měl být do roku 1902.

OOOOOOOOOO  :eek:  :eek:  :eek: tak to je masakr. 1902 ! A to sem je natáh a normálně jdou, akorát že za 20 minut se předběhnout o 3 minuty.

A nějakej nápad s hodinářem, kterej z nich udělá krásný stroje? 

Poníženě děkuju

Odesláno

Ten rok je odhad, ale myslím si, že se moc neliší. Přesné určení by bylo podle výrobního čísla. Sundávání ručiček a ciferníku bych ale nechal na hodináře. Určitě bych si ale číslo opsal. Mám pár dílů na tento caliber, ale opravdu jen pár. Já mám hodináře na Moravě, tak záleží na tom, odkud jste.

Odesláno

Díky moc za info. Jsem z Kladna, není problém zajet kamkoli v rozsahu 100 km. Morava už je přeci jenom trochu z ruky.

A ručičky a ciferník bych určitě sám nesundaval. Mě stačilo se odhodlat k tomu sundání dýnka :-)

Moc díky za info.

Odesláno

Určitě můžu doporučit Ateliér Knespl a Majzlík v Praze a myslím, že nebudu sám. Na mých hodinkách odvedli vždy perfektní práci. Pokud jsi z Kladna nemáš to daleko. 

Odesláno

Jedná se o caliber Omega 19'''. Sériové číslo je na strojku pod ciferníkem. Rok výroby by měl být do roku 1902.

Není to nějaký omyl? 19''' je velikost a tenhle strojek má tak poloviční.

(A "caliber" je hrozné slovo, proč nepoužít české kalibr?)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...