Přejít na obsah

Prodej Hodinek Rady, Pojisteni atd.

Doporučené příspěvky

Návštěvník kbisfx100
Odesláno

Dobry den mam na vas par otazek zde nize,

1. Chtel bych se nekoho zkuseneho zeptat, chci napr. prodat hodinky do US za 13800USD, nyni jsem byl informovan ze FedEx nepojistuje hodinky nad vice nez 1000USD co ted ? Jak a kde je pojistit.

V CR co vim tak parcel pro neexistuje.

2. Dalsi vec, pokud bych si naopak chtel z US hodinky koupit od nekoho za 12 500USD, procleni a DPH mne bude stat z teto ceny kolik ?

3. Deklarovanou hodnotu hodinek udavam ja jako prodejce, nebo musim s hodinkama litat nekde po celnicich ? Jak to tam probiha ? 

Dekuji moc za rady, 

Odesláno

Když ti přijdou hodinky tak udávaná hodnota hodinek je ta co je napsaná na parcele, ten co ti je posílá může hodnotu balíčku podhodnoti ale. Celnící chtějí výpis z konta / paypal či něčeho podobného, a v případě že hodnota nesouhlasí s tím co je na balíku tak ti to napočítají z výpisu z ůčtu. (Nebo to můžeš v grafickém editoru změnit aby to souhlasilo s tím co je na parcele, dopředu ti pošlou kopii z ní, ale to je asi podvod). Nikdy jsem tak drahé hodinky jak ty nekupoval ale na jakoukoliv zásilku nad 22 dollarů platíš DPH (21%?).  

Návštěvník kbisfx100
Odesláno

Když ti přijdou hodinky tak udávaná hodnota hodinek je ta co je napsaná na parcele, ten co ti je posílá může hodnotu balíčku podhodnoti ale. Celnící chtějí výpis z konta / paypal či něčeho podobného, a v případě že hodnota nesouhlasí s tím co je na balíku tak ti to napočítají z výpisu z ůčtu. (Nebo to můžeš v grafickém editoru změnit aby to souhlasilo s tím co je na parcele, dopředu ti pošlou kopii z ní, ale to je asi podvod). Nikdy jsem tak drahé hodinky jak ty nekupoval ale na jakoukoliv zásilku nad 22 dollarů platíš DPH (21%?).  

Promin ale na ani jednu z veci na ktere jsem se ptal si neodpovedel. Toto je naprosto mimo prispevek. Jinak dekuji ale za projeveny zajem. 

Dejte vedet nekdo od bodu 1-3 odpoved, dekuji moc. 

Odesláno

DHL pojistuje na vic. DPH a procleni bude ca 53.000, clo nebude. Pokud prodavas a pojistujes nad 25.000, tak nech balik otevrenej, aby kuryr videl zbozi, udelej k tomu 4 proformafaktury i kdyz prodavas jako soukroma osoba a je to. clit si to pak bude kupujici..

Odesláno (upraveno)

Dobry den mam na vas par otazek zde nize,

1. Chtel bych se nekoho zkuseneho zeptat, chci napr. prodat hodinky do US za 13800USD, nyni jsem byl informovan ze FedEx nepojistuje hodinky nad vice nez 1000USD co ted ? Jak a kde je pojistit.

V CR co vim tak parcel pro neexistuje.

2. Dalsi vec, pokud bych si naopak chtel z US hodinky koupit od nekoho za 12 500USD, procleni a DPH mne bude stat z teto ceny kolik ?

3. Deklarovanou hodnotu hodinek udavam ja jako prodejce, nebo musim s hodinkama litat nekde po celnicich ? Jak to tam probiha ? 

Dekuji moc za rady, 

1. US nema importni clo ani zadnou jinou dan (DPH ve statech neni), takze kupujici na importu nebude platit vubec nic

2. asi nejvetsi pojistnou hodnotu ziskas u obyc baliku ceske posty - czk 102,600. ve statech byl muj behem 4 pracovnich dnu

3. ty jako odesilatel. jednoduse ji napises na papiry, ktere musis vyplnit k zasilce

Upraveno uživatelem IzTaPa
Odesláno

Kedze SK a CZ zakony o clach a daniach su pravdepodobne odlisne, odporucam Ti zavolat v pripade zaujmu kupy hodiniek z US na colne riaditelstvo a informovat sa presne kolko bude na hodinky nahodene clo / ak bude / a DPH.

U nas idu colnici po balickoch z US ako kura na sopel - nielen hodinky ale komplet vsetko.

Igor

Pri dovozu z US se neplati clo, pouze DPH

Návštěvník kbisfx100
Odesláno

Zdravim,

sibirnaya - s DHL pry uz byli problemy ztrat cili rad bych se rozhodl pro FedEx, nyni jak to pripojistit na plnou hodnotu a kde ? Toto je ten nejvetsi problem se kterym sem porad ve styku. V US je parcelpro u nas bohuzel ne.

dalsi vec viz. otevrenej balik, toto nejde udelat, jak bych to udelal hodinky se bali aby se neposkodily s velkou preciznosti bublinkove obaly,dvojite krabice atd. neni tedy sance to nechat otevrene neuvidel by nic, pri manipulaci se nesmi nic hybat takze i vyplne podel a zespod musi byt. A proc vubec aby to videl kuryr k cemu ? Tomuto nerozumim, jemu by mela stacit faktura a letecky list to je vse nebo se pletu?

viz. proformafaktura, toto je taky v mem pripade vlastne nepotrebne, klient plati dopredu pres bank wire nebo paypal.

Dekuji za odpovedi

IzTaPa- zdravim. K bodu 1. Jsi odpovedel neco uplne jine nez na co jsem se ptal. ja potrebuji vedet jak to mam pripojistit na plnou hodnotu v pripade ztraty. ztrati-li se mi totiz takove hodinky co pak ? Potrebuju vedet kde a jak to pripojistit na plnou hodnotu a potrebuju to posilat pres fedex. 

2. ceske poste bych neveril a zase je to jen hodnota jak rikas 102 600kc, to je stale o nejakych + - 150 tisic mene

3. Dekuji.

Odesláno

1. nepripojistis, alespon o tom nevim. kdyz jsem to sam zjistoval, vysla mi z toho ceska posta nejlepe, tj. s nejvyssi pojistitelnou hodnotou. leda by sis objednal u DHL osobni transport - s tvym balikem by letel zamestnanec DHL, ktery by jej mel neustale u sebe (nedelam si p*del), ale to by se ti prilis nevyplatilo.

2. ano, ja mel ~ 20k mene, tak jsem to risknul. balik dosel do tydne a bez problemu.

Odesláno

pojistit to muzes jedine pres tu spolecnost, ktera to zasle, promofakturu chce DHL, ja ti jen rek, co chce DHL. pak mas jeste trebas UPS a TNT, pokud ale trvas na FedExu, tak je to vec jina. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...