Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jsem vubec nevdel,ze Primky prodava Azra.Koukal jsem do vylohy na Staromaku a tam Prim.Musim uznat ,ze Diplomaty jsou fakt super.

Pokud vim,tak je to jedinej(nebo jeden ze dvou)butiku,kde jsou k dostani.Jo,Diplomaty jsou krasny,ale za takovou raketu,ze..no,radsi diplomaticky pomlcim,bylo toho uz nakecano dost.

• Odpovědi 120
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Pokud vim,tak je to jedinej(nebo jeden ze dvou)butiku,kde jsou k dostani.Jo,Diplomaty jsou krasny,ale za takovou raketu,ze..no,radsi diplomaticky pomlcim,bylo toho uz nakecano dost.

Myslím, že se shodneme - taky jsem si je v Azře zkoušel, ale když jsem viděl cenovku 90k, tak mi vypadly oči z důlku...na to bych prostě neměl koule, leda za origo Orlíky v super stavu a s příslušenstvím ( ale ty už jsou možná taky jinde )...jo a to jsem měl sebou na ruce svoje Zenithky za dvojnásobek. 

Pro mě jsou hodinky srdeční záležitost, ale taky investice, na které nechci vydělat, ale ani prodělat kalhoty. Kdyby Diplomatky stály s logem na strojkum, černým cifrem, ve 40mm, ve fullu 20k, tak si myslím, že si je pořídí tak 40% osazenstva chronomagu...

Odesláno

Musím se přiznat, že když jsem zjistil tuto skutečnost, tak mně teda Elton hodně zklamal svým přístupem. Je to dost neuváženej krok, kterej firmu a její výrobky posílá jednak do teritoria, kde hodinky vyloženě nepatří a i když sem člověk náhodou zavítá, tak se objeví mezi naprosto tuctovýma značkama, čímž neskutečně devalvuje svoje produkty...To je na vyhození marketingovýho ředitele (pokud nějakýho v Eltonu mají). Rád bych viděl, kolik lidí si objedná svoje Orlíky za 55k přes Alzu. Totální fuck up...ale stejně se na svoje renovovaný Igeny teším:)

Odesláno

Vy ste to vobec nepochopili. Prim nemal prve hodinky vo vesmire, ani na mesiaci, ale za to maju prve hodinky, ktory nosi mimozemstan! Cela modelova rada 2014 sa bude niest v tomto smere. 

Odesláno

Myslím, že se shodneme - taky jsem si je v Azře zkoušel, ale když jsem viděl cenovku 90k, tak mi vypadly oči z důlku...na to bych prostě neměl koule, leda za origo Orlíky v super stavu a s příslušenstvím ( ale ty už jsou možná taky jinde )...jo a to jsem měl sebou na ruce svoje Zenithky za dvojnásobek.

Pro mě jsou hodinky srdeční záležitost, ale taky investice, na které nechci vydělat, ale ani prodělat kalhoty. Kdyby Diplomatky stály s logem na strojkum, černým cifrem, ve 40mm, ve fullu 20k, tak si myslím, že si je pořídí tak 40% osazenstva chronomagu...

To je prave ono,kdyby se tady nekdo ukazal s puvodnima Orlikama v krasnym stavu s tim,ze za ne vyplaznul treba i kilo,nebudu si klepat na celo,naopak,protoze je to jednak investice,na ktery nemuze prodelat,a druhak jich proste holt bylo jen 300ks a nikdy uz jich vic puvodnich nebude,tecka.Ale to je furt dokola,je skoda,ze to maj nastaveny tak,jak maj...

Odesláno (upraveno)

Já si sem tedy taky hodím jeden úplně zbytečný post :).

1/ Elton na Alza.cz, ještě k tomu s uvedenými dodacími lhůtami (sakra ty sou krátké:)), to je těžko pochopitelné.

2/ Většina z Vás tady komentuje cenu novodobé produkce a zohledňuje pouze poměr cena/výkon. Výdyť o tom to ale není, resp. jenom o tom to není. Světovější značky své bezpochyby pokročilejší a propracovanější (hezčí???) modely prodávají za méně, ale v jakých objemech, tam se náklady rozpouštějí snadno, Elton dělá 45 mil. tržeb, to je pidifirma. Prim je omezen na CZ a SK a nechává si platit za nostalgii a vědomí, že i mi češi umíme vyrobit fakt pěkný, zdůrazňuji pěkný, kus mechanických hodinek, který po světě nosí tak maximálně x desítek jedinců v jedné modelové řadě.

Koukal jsem na justici.cz na výkazy Elton hodinářské a.s., poslední tam mají za 2011. Někdo tady uváděl, že tonoucí se stébla chytá, Elton dlouhodobě funguje ziskově, dle čísel jsem na tom dobře, ač jsem před prvním pohledem na výkazy předpokládal, že na na tom budou ještě lépe. Leda by se za 2012 stalo něco výrazného, pokles odbytu, proč by šli na Alzu. Jinak si myslím, že do bot jim neteče, chtějí se prostřednictvím Alzy možná jen zviditelnit u skupiny potenciálních zákazníků, která o jejich existenci aktuálně vůbec neví. Saučasní zákazníci bohužel jen zapláčou, nakonec jim to ale odpustí.

Upraveno uživatelem Georgeisin
Odesláno

Ať si svoje hodinky prodávají kde chtějí a jak chtějí. Když budou zákazníci chtít, koupí je, když je chtít nebudou, nekoupí. Vidím to pozitivně, konečně jsou ty hodinky vystavené konkurenci někde ,,venku". Začne se srovnávat co a za kolik nabídnou. Za pár měsíců se uvidí, jestli to byl dobrý nebo špatný tah. Já jsem s hodinkama od nich zatím spokojený, ale přesto kromě renovací neuvažuju o dalších. Pokud za něco chci vysolit padesátku, koupím nějaký pěkný chronograf.

Odesláno

Mozna by zo chtelo si najmout nakyho borce pres marketing,kterej by jim poradil.Zviditelnovat se na Alze,to je peknej ulet.Podle me by to chtelo nasypat naky prachy do reklamy-pekny fotky do casopisu,naky venkovni reklamy v mestech atd.Delat promoakce,poradny PR.Vzdyt o nakym Primu vi akorat tady par lidi a to je vsechno.A ze maj butik...kdo o tom vi??je to skoda,protoze naka historie tam je a par originalnich hezkejch modelu maj.

Odesláno

Mozna by zo chtelo si najmout nakyho borce pres marketing,kterej by jim poradil.Zviditelnovat se na Alze,to je peknej ulet.Podle me by to chtelo nasypat naky prachy do reklamy-pekny fotky do casopisu,naky venkovni reklamy v mestech atd.Delat promoakce,poradny PR.Vzdyt o nakym Primu vi akorat tady par lidi a to je vsechno.A ze maj butik...kdo o tom vi??je to skoda,protoze naka historie tam je a par originalnich hezkejch modelu maj.

.

Asi tak,vzdyt v dnesni dobe preci neni problem udelat zajimavou reklamni kampan,ja nevim,televize,tisk,i treba par pitomejch billboardu,moznosti je spousta,v dobe internetu se daji delat divy.Nenasilnym zpusobem se pokusit pripomenout,ze tady byli a stale fungujou,minulost neni nezajimava.Marketingovy oddeleni v tomhle pokulhava a fakt je to skoda..

Odesláno (upraveno)

nepotrebujes 'borce pres marketing'. stacil by ti trochu chytrejsi student, ktery si potrebuje udelat diplomku na vysce a ktery ti zanalyzuje trh a na zaklade toho navrhne novou cenovou strategii, spravne distribucni kanaly a podporu, kterou PRIM potrebuje. (predpokladam, ze PRIM chce zustat verny svemu soucasnemu portfoliu a nechce jej zasadnim zpusobem menit) 

nalit penize do reklamy a PR (casopisy, outdoor, sponzoring,..) jen proto, aby ta nejaka reklama byla, by melo efekt blizky nule.

stejny efekt podle me ma PRIMacka 'reprezentativni prodejna' utopena nekde v pasazi, kde uz nyni je polovina obchodu stejne zavrena, a ktera ted slouzi spise na prijem/vydej oprav, renovaci, nahradnich dilu,... (o kvalite obsluhy v 'reprezentativni prodejne' se radeji ani nezminuji).

edit: uz jsem to zde parkrat zminoval - zasadni problem Eltonu je, ze v soucasne dobe nemaji penize na to, aby ufinancovali jakoukoliv zasadni zmenu ve sve soucasne 'strategii' do doby, nez tato zacne byt profitabilni. a tak jim bohuzel nezbyva nic jineho nez se pokousel o male 'here & there interventions' a doufat v nejlepsi...

Upraveno uživatelem IzTaPa
Odesláno (upraveno)

Souhlas, marketing rozhodně pokulhává, respektive mi přijde, že vůbec neexistuje.  Vycházím i z mé zkušenosti z minulého týdne.  Byl jsem na dovolené u Nového Měst nad Metují a strašně jsem se těšil, že zajdu do muzea, kouknu na to apřípadně si tam koupím nějaké hodinky přímo u fabriky.  Z marketingového hlediska to byl ale naprostý propadák.   Věškerý marketing Eltonu žije zkomírajícím životem jen díky úsilí pana Hovorky.  Muzeum bylo naprosté zklamání, ale ne díky exponátům.  Chápu, že jeden člověk (p Hovorka) ze svých sil nemůže udělat víc.  Je to jen jedna místnost, do které nás po ukecávání pustili tak, abychom si nemuseli kupovat lístky na celý okruh.  Je až s podivem, že Elton, jež se hlásí k nějaké historii a tradici neudělá pro to víc.  V jiných městech pořádají exkurze do fabrik na výrobu ledasčeho, výstavky historických výrobků (mimochodem nájem místností na tyto muzea dle shlédnutých prostor nebu nějak vysoký), a Elton ve svém vlastním městě není schopen udělat ani muzeum výrobků s Českou tradicí.

Zkoušel jsem pak i dvojí hodinářství na náměstí, jestli prodává primky.  Nepochodil jsem.  V jednom samá čína a ve druhém pouze "prim" z Frýdku.  Na můj dotaz odpověděla prodavačka, že Elton dělá jenom renovace a hodinky od 30.000,- výš a že by neměli komu to prodávat.  Nechápu, že si Elton nechal MPM vlézt přímo do svého rajónu a že už dávno neudělal nějakou levnou řadu aby měl u sebe doma co prodávat.

Abych se vrátil zpátky k tématu, pokud Elton na jednu stranu propaguje exklusivnost a to i u sebe doma, pak je to dle mého názoru s Alzou opravdu krok vedle.  Lidé z marketingu by se opravdu měli nad tím zamyslet.

Upraveno uživatelem JZED
Odesláno

Souhlas, marketing rozhodně pokulhává, respektive mi přijde, že vůbec neexistuje.  Vycházím i z mé zkušenosti z minulého týdne.  Byl jsem na dovolené u Nového Měst nad Metují a strašně jsem se těšil, že zajdu do muzea, kouknu na to apřípadně si tam koupím nějaké hodinky přímo u fabriky.  Z marketingového hlediska to byl ale naprostý propadák.   Věškerý marketing Eltonu žije zkomírajícím životem jen díky úsilí pana Hovorky.  Muzeum bylo naprosté zklamání, ale ne díky exponátům.  Chápu, že jeden člověk (p Hovorka) ze svých sil nemůže udělat víc.  Je to jen jedna místnost, do které nás po ukecávání pustili tak, abychom si nemuseli kupovat lístky na celý okruh.  Je až s podivem, že Elton, jež se hlásí k nějaké historii a tradici neudělá pro to víc.  V jiných městech pořádají exkurze do fabrik na výrobu ledasčeho, výstavky historických výrobků (mimochodem nájem místností na tyto muzea dle shlédnutých prostor nebu nějak vysoký), a Elton ve svém vlastním městě není schopen udělat ani muzeum výrobků s Českou tradicí.

Zkoušel jsem pak i dvojí hodinářství na náměstí, jestli prodává primky.  Nepochodil jsem.  V jednom samá čína a ve druhém pouze "prim" z Frýdku.  Na můj dotaz odpověděla prodavačka, že Elton dělá jenom renovace a hodinky od 30.000,- výš a že by neměli komu to prodávat.  Nechápu, že si Elton nechal MPM vlézt přímo do svého rajónu a že už dávno neudělal nějakou levnou řadu aby měl u sebe doma co prodávat.

Abych se vrátil zpátky k tématu, pokud Elton na jednu stranu propaguje exklusivnost a to i u sebe doma, pak je to dle mého názoru s Alzou opravdu krok vedle.  Lidé z marketingu by se opravdu měli nad tím zamyslet.

obávám se, po tom všem, že v Primu NMnM žádné marketingově-prodejní oddělení v podstatě ani neexistuje /jinak by nebyla v dnešní době možná tak zoufalá prezentace/ a že, pokud něco, je to jen výsledek porady pár osob bez výhledu. Pokud se mýlím, tak mne to mrzí, ale celkově to na mne takto působí.

Odesláno (upraveno)

Je mi z tohohle vlákna smutno.

to jsme, bohuzel, dva. ve me navic roste takovy neprijemny pocit z toho, ze se (nebo to alespon neni nijak pro lidi mimo videt) nikdo z Eltonu nesnazi delat neco jinak. opravdu se mi vsechno zda jako 'business as usual', jakoby to vsechno fungovalo ke spokojenosti vsech a nebylo treba nic menit... coz je ohromna skoda, nechtel bych se dozit toho, ze Elton koupi nekdo jen na to, aby mohl profitovat na znacce a produkovat unifikovany china-made quartzky nebo sea-gully...

Upraveno uživatelem IzTaPa
Odesláno

to jsme, bohuzel, dva. ve me navic roste takovy neprijemny pocit z toho, ze se (nebo to alespon neni nijak pro lidi mimo videt) nikdo z Eltonu nesnazi delat neco jinak. opravdu se mi vsechno zda jako 'business as usual', jakoby to vsechno fungovalo ke spokojenosti vsech a nebylo treba nic menit... coz je ohromna skoda, nechtel bych se dozit toho, ze Elton koupi nekdo jen na to, aby mohl profitovat na znacce a produkovat unifikovany china-made quartzky nebo sea-gully...

Při čtení toho vlákna mě jen tak napadlo, kdyby se celej chronomag složil, kolik by tak Elton za tu fabriku chtěl?  Fakt mě nebaví sledovat jak to jde do kopru, i když papírově vydělávaj.....

Odesláno

Když je mi smutno, podívám se na svoje zápěstí a Traktory L.E. a je mi hned veseleji:).

Já to mám taky tak, jen těch modelů na projasnění mám víc, ale je fakt, že když mám největší splín, tak jdou do akce Orlíky a nebo Nautily a vždy je mi hned o poznání lépe. Pak mně ještě moc těší vlastnoručně vyrobené prim bastly.

Třeba tenhle Prim Flígr:

post-5320-0-31576300-1376991033_thumb.jpg

Odesláno

Při čtení toho vlákna mě jen tak napadlo, kdyby se celej chronomag složil, kolik by tak Elton za tu fabriku chtěl?  Fakt mě nebaví sledovat jak to jde do kopru, i když papírově vydělávaj.....

5-7x EBITDA. poniz to o prezveti dluhu nad ramec majetku. a pridej si k tomu financovani cash flow na ~3 roky, nez Elton bude cash flow pozitivni a mas kolik by's potreboval...

Odesláno

nepotrebujes 'borce pres marketing'. stacil by ti trochu chytrejsi student, ktery si potrebuje udelat diplomku na vysce a ktery ti zanalyzuje trh a na zaklade toho navrhne novou cenovou strategii, spravne distribucni kanaly a podporu, kterou PRIM potrebuje. (predpokladam, ze PRIM chce zustat verny svemu soucasnemu portfoliu a nechce jej zasadnim zpusobem menit) 

nalit penize do reklamy a PR (casopisy, outdoor, sponzoring,..) jen proto, aby ta nejaka reklama byla, by melo efekt blizky nule.

Prave proto, ze to Elton dela tak jak rikas....... ze najima a zamestnava nýmandy a mozna i studenty, kteri nerozumi ani za mák dobremu marketingu a reklame a neleje zadne penize do PR a reklamy, tak je na tom tak, jak je  :lol2:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...