Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

C. a k. Rakousko-uherské dráhy používaly kapesní hodinky Roskopf.

Taková železniční společnost neexistovala. Byly to C.k. rakouské státní dráhy. Rakousko-uherské byly jen měna (koruna) a ní spojené záležitosti, vojenské síly, zahraniční služba (ministerstvo a diplomaté) a panovník (rakouský císař a uherský král), Vše ostatní bylo buď "rakouské" nebo uherské.

Je to off topic příspěvek, ale v historii se trochu vyznám, zatímco v oblasti hodinek jsem stále začátečník.

Odesláno

V určitých situacích je to kupodivu i praktické, např. nezachycuje se o ně popruh batohu, nebo je můžete položit před sebe na stůl a nepřekáží pásek. A líbí se malým dětem, obzvlášť, když se houpají na řetízku. ;-)

Máš hezký nick, svou podstatou teď přesně odpovídá mé činnosti. biggrin.gif

Díky. Jsem upřímný. :-) Odpovídá to mému trvalému stavu.

Odesláno

V určitých situacích je to kupodivu i praktické, např. nezachycuje se o ně popruh batohu, nebo je můžete položit před sebe na stůl a nepřekáží pásek. A líbí se malým dětem, obzvlášť, když se houpají na řetízku. ;-)

Máš hezký nick, svou podstatou teď přesně odpovídá mé činnosti. biggrin.gif

Díky. Jsem upřímný. :-) Odpovídá to mému trvalému stavu.

moc hezká odpověď smile.gif Tak jen tak dál smile.gif

Odesláno

Niektorí starší výpravcovia vlastnia vreckové Molnie, ktoré dostali keď začínali na ČSD a nosia ich dodnes, na ruke upnuté na obrube s remienkom. Jednému známemu som ich závidel. Nosil ich dennodenne asi 40 rokov a minulý rok v decembri išiel s nimi na dôchodok.

Odesláno

Niektorí starší výpravcovia vlastnia vreckové Molnie, ktoré dostali keď začínali na ČSD a nosia ich dodnes, na ruke upnuté na obrube s remienkom. Jednému známemu som ich závidel. Nosil ich dennodenne asi 40 rokov a minulý rok v decembri išiel s nimi na dôchodok.

Taky jsem viděl kapesní Molnije, kde bylo vzadu vyraženo ČSD a číslo.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...