Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dobrý den.

Mám už léta tyto hodinky:

Obrázek

Koupil je -snad- můj pradědeček. Já sám jsem je dostal od svého dědy. Rád bych věděl co jsou zač a kdy asi byli vyrobeny. Popř. i další info. Jinak fungují bez problémů a bylo mi tvrzeno, že ještě nikdy nebyli otevřeny, tak bych rád věděl, co by na tom mohlo být pravdy.

Děkuji.

Posted

Dobrý den.

Mám už léta tyto hodinky:

Obrázek

Koupil je -snad- můj pradědeček. Já sám jsem je dostal od svého dědy. Rád bych věděl co jsou zač a kdy asi byli vyrobeny. Popř. i další info. Jinak fungují bez problémů a bylo mi tvrzeno, že ještě nikdy nebyli otevřeny, tak bych rád věděl, co by na tom mohlo být pravdy.

Děkuji.

Ruské hodinky, vyrobené pravděpodobně v padesátých letech, a to že nebyly nikdy otevřeny je báchorka.

Posted

takovyhle Pabědy mam po babičce(nekdy z prelomu 40/50 let) jen s jinym cifernikem a puvodnim reminkem, jak pisou ostatni, pokud jsou v chodu, tak byly otvirane. tata mi rikal, ze ty nase byly pouzivany do 70 let ale pak byly z nejakeho duvodu u hodinare a od te doby nic moc, i pri korekci na minimum se predbihaji o 1min za 1 hodinu :-))) hold zeme kdy zitra znamena jiz vcera :-) a k tomu nejspis ne prilis precizni oprava ....ale jinak vzhledove pekny hodinky, strojek castecne lesteny, 15kamenu...

Posted

Díky za info. Člověk aspoň ví, co nosí na ruce. Jinak hodinky jdou...inu jako hodinky smile.gif. Žádné nedochvilnosti jsem nezaznamenal. Můj děda je dostal v 68 roce a od té doby nebyli otevřeny určitě, jsem se na to ptal znovu. Každopádně určitě díky za odpovědi.

Posted

Mám Pabědy vyrobené 3/1950 a byly otevřené hned když byly nové a to z toho důvodu, že do strojku se odloupl ochranný lak z pouzdra. Od té doby nebyly nikdy u hodináře (ale už by to chtělo) a šlapou furt. Holt agromnaja savětskaja těchnika.

• 2 weeks later...
Posted

takovyhle Pabědy mam po babičce(nekdy z prelomu 40/50 let) jen s jinym cifernikem a puvodnim reminkem, jak pisou ostatni, pokud jsou v chodu, tak byly otvirane. tata mi rikal, ze ty nase byly pouzivany do 70 let ale pak byly z nejakeho duvodu u hodinare a od te doby nic moc, i pri korekci na minimum se predbihaji o 1min za 1 hodinu :-))) hold zeme kdy zitra znamena jiz vcera :-) a k tomu nejspis ne prilis precizni oprava ....ale jinak vzhledove pekny hodinky, strojek castecne lesteny, 15kamenu...

Poskozeny vlasek setrvacky znaci takove silene predbihani - oprava je za pakatel. Ovsem strojky bych darmo nekritizoval, protoze jsou pomerne kvalitni.

Jo, to nebyla nejaka velka kritika, nejsou to hodinky z konzervovyho plechu jako Ruhly ;-)