NERO.8 Odesláno 27. února 2014 Autor Nahlásit Odesláno 27. února 2014 Trvalo to, ale vypadá to pěkně.. jeden rok ? to není tak moc ? přírodě by to trvalo déle ? ještě tomu chybí zeleň, dodělat okolí, vyčistit, zkolaudovat a napustit ...
jartop Odesláno 27. února 2014 Nahlásit Odesláno 27. února 2014 jak budete řešit sediment z valounů na dně?
Bullet Odesláno 27. února 2014 Nahlásit Odesláno 27. února 2014 Pavle, patina vypada skvele a jestli je to vytvorene jen "zubem casu", tak naprosta parada.....kdyz ted koukam na ty jezirka, tak Te mozna pres SZ pozadam o radu, bo chci udelat takove mensi prirodni jezirko u me doma.... :-)
NERO.8 Odesláno 27. února 2014 Autor Nahlásit Odesláno 27. února 2014 jak budete řešit sediment z valounů na dně? u vrchní, koupací nádrže před přelivem se dá voda přesměrovat, nádž se dá vypustit a vyčistit ? u spodní, hlavní nádrže se to asi moc řešit nebude, ale ta se dá taky vypustit ? jinak rybník má trvalý vydatný přítok čisté vody ...
pebe Odesláno 27. února 2014 Nahlásit Odesláno 27. února 2014 Pavle, patina vypada skvele a jestli je to vytvorene jen "zubem casu", tak naprosta parada.....kdyz ted koukam na ty jezirka, tak Te mozna pres SZ pozadam o radu, bo chci udelat takove mensi prirodni jezirko u me doma.... :-) není lepší dělat jezírka venku?
NERO.8 Odesláno 27. února 2014 Autor Nahlásit Odesláno 27. února 2014 Pavle, patina vypada skvele a jestli je to vytvorene jen "zubem casu", tak naprosta parada.....kdyz ted koukam na ty jezirka, tak Te mozna pres SZ pozadam o radu, bo chci udelat takove mensi prirodni jezirko u me doma.... :-) měl jsem tendence patině pomáhat, ale nakonec jsem odolal a je tedy plně přírodní ? o to mi přijde cenější ? je ale fakt, že tyhle hodinky mají moc pěknou, přirozenou barvu bronzu ... tady je příklad jak to vypadá, když se někdo snaží patině pomáhat a nevyjde to :
Bullet Odesláno 27. února 2014 Nahlásit Odesláno 27. února 2014 (upraveno) No, uprimne, me se libi i toto....co jsem tak vycetl, tak nej patina a nejrychleji se chyta u more ze slane vody...s takovym vysledkem...:coz se mi take libi.foto z netu Upraveno 27. února 2014 uživatelem cikinek
NERO.8 Odesláno 27. února 2014 Autor Nahlásit Odesláno 27. února 2014 No, uprimne, me se libi i toto....co jsem tak vycetl, tak nej patina a nejrychleji se chyta u more ze slane vody...s takovym vysledkem...:coz se mi take libi.foto z netu ta vypadá dobře, ale myslím, že jim taky někdo k patině pomáhal, nebo v té vodě ležely pěkně dlouho ...
Bullet Odesláno 27. února 2014 Nahlásit Odesláno 27. února 2014 to netusim....vyvratit to nemohu....no....ja si na patinu jeste nejakou dobu pockam....
Návštěvník YPO Odesláno 27. února 2014 Nahlásit Odesláno 27. února 2014 zelená oxidace vzniká u bronzu s vyšším obsahem cínu - jedná se o tzv. méně kvalitní bronz --- nevím jak dalece na to má vliv voda, ale řekl bych minimální
Bullet Odesláno 27. února 2014 Nahlásit Odesláno 27. února 2014 (upraveno) Diky za osvetu Ypo, takze dle fotek PAM nemaji tak kvalitni bronz, nebo spis nemaji tam tak velkou prisadu medi ale cinu, nechci z toho delat flame, nekde jsem cetl, ze nejlepsi bronz, nebo jeho slitina chyta patinu/barvu do cervena... Jeste jinak, kdyz je vetsi prisada medi, chyta material patinu spise do cervena?? Upraveno 27. února 2014 uživatelem cikinek
Návštěvník YPO Odesláno 27. února 2014 Nahlásit Odesláno 27. února 2014 (upraveno) Diky za osvetu Ypo, takze dle fotek PAM nemaji tak kvalitni bronz, nebo spis nemaji tam tak velkou prisadu medi ale cinu, nechci z toho delat flame, nekde jsem cetl, ze nejlepsi bronz, nebo jeho slitina chyta patinu/barvu do cervena... Jeste jinak, kdyz je vetsi prisada medi, chyta material patinu spise do cervena??nevím a nebudu dělat chytráka .... ale domnívám se že na hodinkách není bronz jako bronz .... viděl jsem po jednodenním nošení bronzových hodinek pěkně zelené zápěstí (myšleno kůži na zápěstí) .... pro to se tam asi i dávají nerezová (ocelová) dýnka, aby to majitele nesralo Upraveno 27. února 2014 uživatelem YPO
NERO.8 Odesláno 27. února 2014 Autor Nahlásit Odesláno 27. února 2014 to netusim....vyvratit to nemohu....no....ja si na patinu jeste nejakou dobu pockam.... to čekání a pozorování má taky svoje kouzlo ... zelená oxidace vzniká u bronzu s vyšším obsahem cínu - jedná se o tzv. méně kvalitní bronz --- nevím jak dalece na to má vliv voda, ale řekl bych minimální slaná voda, kyselé deště a pot asi patině pomůžou ? občas se mi korunka taky obtiskne na ruku ... no ale doufej, že tu poznámku o méně kvalitním bronzu nebude číst Cyril ...
Návštěvník YPO Odesláno 27. února 2014 Nahlásit Odesláno 27. února 2014 (upraveno) slaná voda, kyselé deště a pot asi patině pomůžou ? občas se mi korunka taky obtiskne na ruku ... no ale doufej, že tu poznámku o méně kvalitním bronzu nebude číst Cyril ...takže pro nás suchozemce ideální kov .... na bronz se teprve chystám .... tak pak poreferuju *mimochodem tento týden běžel na nějaké TV pořad o Titanicu a bylo tam i po letech ve slané vodě téměř nové "asi kormidlo" z bronzu .... možná to ještě nebyl čínský bronz Upraveno 27. února 2014 uživatelem YPO
Bullet Odesláno 27. února 2014 Nahlásit Odesláno 27. února 2014 no ale doufej, že tu poznámku o méně kvalitním bronzu nebude číst Cyril ......no, psal jsem to dost opatrne a hledal dobra slova, verim, ze Cyrda bude v klidu, PAM je moje srdcova znacka, takze bych si jen "zanasel" do vlastniho hnizda, spis jsem chtel jen rozebrat trochu ty typy bronzu, uz i tak Ti Tve vlakno spinim, tak uz toho radeji necham... ....a zdravm Cyrila!
Hasňa Odesláno 27. února 2014 Nahlásit Odesláno 27. února 2014 Tyhle silene lisejniky zcela jiste nejsou vysledek prirozene, neurychlovane oxidace, pokud je to bronz normalni kvality.
NERO.8 Odesláno 27. února 2014 Autor Nahlásit Odesláno 27. února 2014 takže pro nás suchozemce ideální kov .... na bronz se teprve chystám .... tak pak poreferuju *mimochodem tento týden běžel na nějaké TV pořad o Titanicu a bylo tam i po letech ve slané vodě téměř nové "asi kormidlo" z bronzu .... možná to ještě nebyl čínský bronz asi bude rozdíl v tom, jestli bronz v té vodě leží, nebo ho občas voda, déšť a pot namočí a pak dosychá na vzduchu ... ta poznámka s čínským bronzem, ale taky může hrát svou roli ...
ony Odesláno 27. února 2014 Nahlásit Odesláno 27. února 2014 Neupravovaná patina po roku na mojich Aquadive bronz je z Nemecka.
NERO.8 Odesláno 28. února 2014 Autor Nahlásit Odesláno 28. února 2014 Neupravovaná patina po roku na mojich Aquadive bronz je z Nemecka. je to otázka subjektivního vnímání, ale já od bronzu čekám trochu větší divočinu ?tohle mi přijde příliš jednolité ... Tyhle silene lisejniky zcela jiste nejsou vysledek prirozene, neurychlovane oxidace, pokud je to bronz normalni kvality. souhlas, je pravda, že to vypadá nepřirozeně ? ale v konečném důsledku je důležité, že to člověka baví a přináší mu to radost ? zbytek je otázka vkusu ... můj vkus je někde tady:
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se