Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

tak se doma objevily ještě jedny staré cibule. Bohužel v dost dezolátním stavu (bez sklíčka a ručiček a nejdou). Nápisy na nich nejsou žádné, pouze číslo 755415.

Pomůžete, co je to za hodinky?

Kdo a kde by je uměl dát dohromady (jsem ze Zlína)?

Děkuji

Staňa

post-27036-0-59370600-1380457294_thumb.jpg

post-27036-0-54439200-1380457313_thumb.jpg

post-27036-0-51305300-1380457327_thumb.jpg

post-27036-0-71398100-1380457359_thumb.jpg

Odesláno

Zbytek původně tříplášťových hodinek. Přední deklík chybí, oblík chybí, sklo chybí, celkově jde o torzo v nedobrém stavu. Cena opravy několikanásobně převýší cenu hodinek = vyhozené peníze.

Odesláno

a kolik by taková oprava mohla stát? Jsou to hodinky po pradědovi, tak se na to dívám trošku jinak.

Odesláno

Těžko odhadovat. Strojek vypadá celkem nepoškozeně, tak s hodinkama navštiv hodináře ve svém okolí, ať koukne na strojek a ať ti k tomu řekne svoje. Kromě strojku, vybrat a nasadit ručičky je hračka, sklíčko stejně tak. Oblík se taky najde. To vše dejme tomu 500 až 1000 Kč, když se strojkem nic nebude. Ale dost možná ještě víc, to takhle fakt říct nejde. Jedinej problém bude to chybějící přední víčko. Jestli ho doma nenajdeš (doporučuju usilovně hledat), tak počítej s tím, že sehnat, nebo najít takové, které by tam pasovalo, je asi jako vyhrát ve sportce, čili skoro nemožné.

Možná bych je nechal jen zkompletovat (nasadit ručičky, sklíčko a oblík) a nechal si je jako zajímavou památku a vzpomínku. Přece nemusejí být nutně funkční.

Na strojku i na zadním víčku je vyražený nějaký znak - dvě písmena v oválu. To by mohla být značka výrobce, zkus zalistovat tady: http://www.mikrolisk.de/show.php?site=280#sucheMarker

Odesláno

Nechci zakládat nový vlákno, když mi jde o podobnou věc s podobnejma hodinkama. Dostal jsem dědovy starý cibule... Mám dvoje, tak vložím fotky obou. Ty první jsou dost podobné výše uvedeným ( Na vnitřním víčku je teda ještě nápis Remontoir Cylindre 6 Rubis ). Na strojku je nápis Langendorf, takže ani nevím, co byste mi k nim mohli povědět víc  :) Snad jen kolik by stála výměna setrvačky (pravděpodobně i s hřídelkou)... A jestli jsou ručičky originální.

post-32173-0-59898100-1380978510_thumb.jpg 

post-32173-0-89384200-1380978593_thumb.jpg

A u druhých, tam bych potřeboval pomoct s identifikací. Děda měl na ciferníku nalepenou fotku babičky, kterou pak sundal (tu fotku) i s nápisem (pokud tam nějaký byl)... Ručičky jsou modřený a vypadají originálně. Pouzdro je pochromovaná mosaz bez nápisů. Jen na strojku je napsáno Swiss made a Pat. D.R.P., což jsem si zjístil, že znamená jenom, že je to německej patent :-D 

post-32173-0-34375700-1380978724_thumb.jpg

post-32173-0-52174800-1380978756_thumb.jpg

poví mi k tomu někdo něco?

Odesláno (upraveno)

A omlouvám se za kvalitu fotek, je to jenom z mobilu..

A u těch druhejch cibulí korunka a upevňovací šroubky nechybí, jenom jsem je zrovna jaksi neměl namontovaný  :whistling:

Upraveno uživatelem Džimy
Odesláno

Pakliže jsou po dědovi, tak si rozhodně zaslouží maximální pozornost a péči, i když jsou oboje takový dobový low end. To vůbec nijak nevadí. Ty ručičky u hodinek Langendorf vypadají nějak moc nápadně a svým stylem historičtěji, než hodinky, podle mě nejsou původní. Kolik může stát výměna ruplé hřídelky setrvačky netuším, ale tady na fóru je pár ochotných profíků, kteří ti s upřesněním ceny a případnou výměnou určitě ochotně pomohou a hodinky zase vesele poběží.

No a ty druhé jsou bohužel opravdu anonymní, ten typ strojku vídám u hodinek na aukru často a myslím si, že to byl takový nějaký tehdejší levný univerzál, který používalo víc výrobců levných hodinek.

Odesláno

aaaha, aaaha. Díky moc za info... Jenom u těch noname jsem doufal že se z nich vyklube aspoň něco... Ale i tak je oboje odnesu k hodináři a nechám je trošku zkulturnit. Pokud by se ale někdo z místních chtěl ujmout revitalizace, byl bych rád :-)

Odesláno

Není nad to, si to všechno vyběhat a sehnat sám. O to větší radost to pak bude. Já dával dohromady zlaté kapesky po babičce, byly předělané na náramkové, ne moc kvalitně. Krček byl uříznut a ztracen.... Rok práce, shánění, šikovný zlatník a pak hodinář a je vše hotovo. Ten pocit i pohled za tu veškerou práci stojí, takže nevzdávat a obrnit se trpělivostí :-)

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/43305-kapesni-hodinky-info-a-rada/

• po měsících...
Odesláno

Není zač. Jinak název firmy (majitel značky) nemusí znamenat, že to byl zároveň výrobce hodinek. Podle mě to byla jen obchodní, případně montážní (případně oboje) firma.

Rok registrace firmy mě taky překvapil, tipoval bych, že ty hodinky jsou starší. Ale třeba jen nakupoval nějakou dlouhodobou výrobu, nebo taky mohl skoupit nějaké starší skladové zásoby nějakého výrobce ve finančních potížích...

Odesláno

Tak s tou obchodní značkou mě to taky napadlo... Když je na tom nápis Slavia a uvnitř francouzský nápisy. Teď ještě přijít na to, co je v tom za strojek, to by mě taky zajímalo:)

Odesláno

Obávám se, že určit výrobce se nepodaří. V podstatě se není čeho chytit, značení nikde žádné... Možná by mohlo být něco pod ciferníkem, ale kdo by to kvůli tomu rozdělával. Někdy napoví tvar můstků strojku, ale výrobců bylo hodně a tohle je sice dost originální, ale nic mi to nepřipomíná.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...