travex Odesláno 24. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2015 (upraveno) To je moc pěkný, nedělal jsi dřív tyto fotky starým aparátem na kinofilm? Edit: ok, teprve teď čtu rychlo úlovek Upraveno 24. srpna 2015 uživatelem travex
mondeo2 Odesláno 24. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2015 Tady nějaký rychlo úlovek a pokus o retro.nechválím často, ale tohle je moc dobrý..
Wanderer Odesláno 24. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2015 Dělal, na svitkový film. Jenže tohle byl takovej fofr, že jsem to musel vzít mobilem. Prostě jsme se vydali na letiště a na zastrčeném nádraží, kde sto let nic nejelo, stála pára. Tak jsme neváhali a cvakali čím bylo po ruce. S tím letadlem to bylo podobně.
Jiřina Odesláno 27. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2016 Chtel jsem zalozit podobne vlakno, az jsem byl odkazan tady na to Tak taky zkusim Olympus OM D E-M10 mk IIM Zuiko 14-42 EZ14mmF 5.6ISO 200AF -1,3 Sent from my iPhone using Tapatalk
Návštěvník Zmizík Odesláno 27. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2016 Pan s cokoladovou cepici?
jhonzatko Odesláno 27. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2016 (upraveno) Chtel jsem zalozit podobne vlakno, az jsem byl odkazan tady na to Tak taky zkusim Za me vtipna streetovka (bavi me ten kontrast drsne vyhlizejiciho typka a pernikovych srdci a domecku), ktera by ale fotograficky potrebovala dotahnout. V obrazu je toho mnoho, musim se soustredit, abych nasel hlavni objekt. Mozna to chtelo vzit trosku z podhledu a vice zleva. Visici stromky by se tak dostaly nad jeho hlavu a srdce, na ktera ukazuje, by se dostala vice pred nej a byla by tak vice mimo hloubku ostrosti, coz by prirozene vedlo oko na hlavni objekt ... Ale neznam okolnosti, treba to neslo ... Upraveno 27. prosince 2016 uživatelem jhonzatko
Jiřina Odesláno 27. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2016 Jhonztko: dekuji. Bylo to na vanocnich trzich, videl jsem ho a rychle cvakal. Je tam toho spoustu na zdokonalovani, vim. A diky za slvely rozbor, aspon mam nad cim premyslet . To je presne to, proc bych chtel tady to vlakno ozivit. Chci se ucit a zdokonalovat, s nivym naradim mne to zase zacalo bavit Sent from my iPhone using Tapatalk
Trojan Odesláno 27. prosince 2016 Autor Nahlásit Odesláno 27. prosince 2016 (upraveno) Zkusil bych stahnout highlights mimo obliceje, aby to trochu vic vynikl Upraveno 27. prosince 2016 uživatelem Trojan
Jiřina Odesláno 29. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2016 Tak jsem byl dnes fotit a nevim. Proste jsem kopyto 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10. Sent from my iPhone using Tapatalk
McStinger Odesláno 29. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2016 Hlavne si si vybral náročnú scénu. Veľa prvkov, ktoré nevieš do záberu upratať (konáre, trubky, laná ...). Skús vybrať jednoduchšiu scénu a nauč sa posadiť subjekt do nej, plus pochytať svetlo. Lavička je dobrý začiatok, okrem pozadia. Teoreticky by mala mať svetlo v tvári a očiach. Pri ostrejšom slnku je to problém, obeť sa zvykne reflexívne mračiť. Ja vždy občana nabádam, aby sa skúsil po dobu záberu nemračiť a vydržal slnko. Na fotkách cez mreže si ju mohol ukecať, nech sa tvári zúfalo
polifka Odesláno 29. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2016 (upraveno) .... taky něco přidám (muzikant na Karlově mostu) .... Upraveno 29. prosince 2016 uživatelem polifka
Jiřina Odesláno 29. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2016 Hlavne si si vybral náročnú scénu. Veľa prvkov, ktoré nevieš do záberu upratať (konáre, trubky, laná ...). Skús vybrať jednoduchšiu scénu a nauč sa posadiť subjekt do nej, plus pochytať svetlo. Lavička je dobrý začiatok, okrem pozadia. Teoreticky by mala mať svetlo v tvári a očiach. Pri ostrejšom slnku je to problém, obeť sa zvykne reflexívne mračiť. Ja vždy občana nabádam, aby sa skúsil po dobu záberu nemračiť a vydržal slnko. Na fotkách cez mreže si ju mohol ukecať, nech sa tvári zúfalo Dekuji za hodnoceni. Sel jsem s dcerou parkem a chtel jsem zkusit. Na fotaku samo vypadalo mnohem lepe nez na velkem obraze :/ Svetlo jsem se snazil, ale mas pravdu, obzvlaste u lan to moc neslo, vzdy byl stin. Dekuji moc za rozbor, zase mam nad cim premyslet Sent from my iPhone using Tapatalk
busdriver Odesláno 29. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2016 .... taky něco přidám (muzikant na Karlově mostu) .... Se obávám, že rámeček, leč čtyřnásobnej, nijak fotku nezlepší.. bych teda skromně doporučil se rámečkování radši vyvarovat. A vlastně bych se vyvaroval i bw úpravám na začátek, páč mi to nepřijde nikterak víc fotografičtější. Jinak hodnocení fotky jako takový, bych radši přenechal na někoho kdo portéty lidí fotí, což já nejsem.
jhonzatko Odesláno 29. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2016 .... taky něco přidám (muzikant na Karlově mostu) .... S rameckem to tu uz zaznelo ... jinak z meho pohledu kompozice o nicem. Stred nemusi byt nutne spatne, ale tady nefunguje. Objekt je zajimavy, ale chtelo to vystihnout nejaky zajimavejsi moment (treba v zapalu hry, emoce ve tvari).
jhonzatko Odesláno 29. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2016 Dekuji za hodnoceni. Sel jsem s dcerou parkem a chtel jsem zkusit. Na fotaku samo vypadalo mnohem lepe nez na velkem obraze :/ Nedaji se tu ty fotky ukladat nejak vcetne exifu?
Jiřina Odesláno 29. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2016 Nedaji se tu ty fotky ukladat nejak vcetne exifu?Myslim ze ne. Ale muzu psat info tak jak u me prvni fotky popripde nekam davat origo jlp Sent from my iPhone using Tapatalk
jhonzatko Odesláno 29. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2016 Skoda ... ale vkladat to rucne je asi zbytecne mnoho prace ...
Jiřina Odesláno 29. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2016 Tak to neni problem Sent from my iPhone using Tapatalk
Jiřina Odesláno 29. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2016 Navic vsechny ktere jsem vlozil uz byly trochu upraveny. Ale klidme vlozim vzdy origo se vsemi informacemi. Me to nedela problem Sent from my iPhone using Tapatalk
Trojan Odesláno 29. prosince 2016 Autor Nahlásit Odesláno 29. prosince 2016 Jirino, fotil si na automat? Jak rikal Stinger, jsou to kompozicne fakt docela slozity sceny a treba na pate fotce odspodu mi prijdou dobre umistene ty provazy ale slecna mela byt trochu vic uprostred.Technicky na tom celkem nic neni, tyhle fotky dela proste kompozice a je potreba o tom premyslet ve chvili kdy delas fotku. A male fotky vzdycky vypadaji lip, nez velke Pokud nemas stredoformat A ohledne toho automatu, chtelo by to mit kontrolu nad hloubkou ostrosti - tedy nad clonou. Treba ten oblicej mezi tycemi, zkusil bych to fakt na min. clonu aby oblicej vice vynikl.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se