Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

dostaly se mi do rukou tyto kapsáče, prošly opravou ( zalomený šroub, výměna kamenů) a přeleštěním pouzdra.

Zkoušel jsem pana Googla ale nic moc mi neřekl. Pokud by náhodou někdo věděl co je to zač, budu rád za jákekkoliv info. Zajímal by mě hlavně rok

Díky.

kapsace_1.png

kapsace_2.png

kapsace_3.png

Odesláno

Seriové číslo bude buď pod setrvačkou, nebo pod ciferníkem. Hodinky jsou po opravě? Kdo to opravoval, že je packa na nastavování otočená tolik do rychla?

Odesláno

Packa nastavování by měla být mezi značkami na základně /zkrátka směřovat +- na ten šroubek/.pokud ne,stojí ta oprava za prd a můžeš si ty hodinky zničit,tak bacha na to!! Zde je ještě jedna tabulka na zjištění stáří http://www.chronomaddox.com/omega_serial_numbers.html /tu jsem hledal nejdřív/.Určení stáří je přesné jen cca tak plus mínus rok či dva.

Odesláno

No já si nemyslím, že to je ,, opravené na prd,,  Mám Omegy se stejným kalibrem a ta regulační ručka je trochu jiná. Ta v těchto hodinkách je  podle mně nahráda z jiných hodinek. Regulačka v těchto hodinkách není souosá, tedy regulačka a ukazatel nejsou v jedné ose, ale ukazatel je mírně pootočen, proto je mimo stupnici. Ta regulačka je sice trochu víc do + , ale né o tolik o kolik ukazuje ukazatel regulačky. Je to sice focené z úhlu, ale je to dobře vidět. Takže k opravě - regulačka je nahrazena z nějakého důvodu jinou, neorig. , která má jiný tvar, tudíž oprava není na 100%, ale v zásadě to není úplě blbě.

P.S. Jen pro šťouraly - já to nedělal a tudíž neobhajuji svou práci  :D 

Odesláno (upraveno)

No já nevím jaké máš zkušenosti se sháněním součástek na 100 let staré hodinky, ale není to úplně jednoduché. Navíc, né každý zákazník to vyžaduje a hlavně je ochoten to zaplatit!!!!! Jsou to hodinky v niklovém pouzdře, jestli se nepletu a tady je každá větší oprava na hranici rentability.  Navíc ty hodinky za svou asi stoletou existencí jistě prošly rukama mnoha hodiářů a teď už těžko zjistíš kde třeba ve třicátých letech se ta regulačka ztratila.

Takže pro Skorkyho - ty hodinky jsou pěkné, v docela slušným stavu. Holt tam není orig. regulační ručka, není tam taky orig šroubek u korunního kola, no a co? Důležité je jestli jdou. Počítám, že do můzea Omega je dávat nebudeš.

Jinak jestli tě to bude iritovat, tak se domluv s nějakým šikovným ,,HODINÁŘEM,,ať ti znovu vyváží setrvačku. Pod ty šroubky se přidávají takový malinkatý podložky, čímž se zvýší hmotnost setrvačníku, a hodinky  se začnou malinko zpožďovat a tu regulaci si budeš moct posunout mezi znaménka na můstku. Jelikož je to docela piplačka a za pět minut to hotové není tak si připrav nějakou tu stokorunu.

Upraveno uživatelem tondako
Odesláno

Chápu,že to není lehké sehnat díly,ale mě by to štvalo a tak bych se pokusil tu páčku sehnat.Ono vůbec skoro každá oprava hodinek které člověk sežene za 2-3tisíce je na hranici rentability,ale hlavně to přináší radost,že ano.

Odesláno

Chápu,že to není lehké sehnat díly,ale mě by to štvalo a tak bych se pokusil tu páčku sehnat.Ono vůbec skoro každá oprava hodinek které člověk sežene za 2-3tisíce je na hranici rentability,ale hlavně to přináší radost,že ano.

To s tebou souhlasím. B)

Odesláno

Díky všem za reakci, jak jsem psal zajímal mě hlavně ten rok. Oprava proběhla u místního hodináře

tady ještě jedna fotka, jsem rád že vůbec fungujou. Co si pamatuju tak nikdy nešly, což už muže být 30 let :) , oprava trvala cca měsíc, a podle hodináře nebylo vůbec lehké sehnat díly.

kapsace_4.png

Odesláno

Ještě k tomu určení roku výroby podle výrobního čísla. V hodinkách jsou dvě - číslo stroje a číslo pouzdra. Ty se neschodují!! K přesnému určení roku je potřeba to číslo na stroji. U těhle starších Omega je na stroji pod číselníkem. To, že zjistíš kdy byl stroj vyroben, ještě neznamená, že v tom samém roce byly hodinky skompletovány s pouzdrem a prodány. Moje mají kupříkladu tato čísla - stroj 4 544 875, pouzdro 5 314 793. Takže mezi našimi pouzdry je zhruba 600tis kusů rozdíl a tvé budou starší.

Odesláno

Tak jsem se kouknul na ten stroj. Mám hodinky s podobným strojem ze stejného období. Moje jsou v pořádku. Úhel je stejný. Hodinky na obrázku mají opravdu vytočenou pacičku úplně mimo.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...