radegh Odesláno 25. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2013 Ahoj vážení, rád bych Vám představil "můj" poslední přírůstek. Můj je v uvozovkách schválně, protože se jedná o hodinky, který si koupil můj taťka v 70tých letech ve Švýcarsku. Rád tu historku poslouchám. V prodejně bylo akvárko s vodou, kde na dně ležely tyhle hodinky. Taťka si vybral, prodejce je vytáhl, osušil, dal do krabičky se všema papírama atd a od té doby byl taťka novým hrdým majitelem těchto automatů Precimax. Na ciferníku se můžete dočíst, že strojek má 25 želé a je vybaven incablocem. Na třetí hodině je okénko na den v týdnu a datum. Jako malej čolek pamatuju, jak je pohybem ruky natahoval a vždycky s nima byl velice spokojenej a překvapenej jejich přesností. Šly bez problému velice dlouho. Zastavily se až někdy před cca 10ti roky třeba. Před pár týdny je taťka vytáhl z šuflíku, kde odpočívaly a dal mě je jakože do sbírky. Vzal jsem je společně s ještě jinýma hodinkama a vydal se za panem Strnadem na Veveří v Brně. Po jedné peripeti, kterou je zbytečné rozebírat se o Precimaxech projevil jako o kvalitních hodinkách s tím, že je opraví. To mě udělalo velikou radost a už jsem se viděl, jak je nenápadně v chodu položím taťkovi na stůl a budu čekat na jeho radost :-) Hodinky teda prošly vyčistěním, promazáním, vyleštěním sklíčka a ve smluvený den jsem si je vyzvedl. Bohužel došlo k poškození mechanismu "posouvání dnů", což je prý neopravitelné, něco se tam ulomilo a hotovo prostě. Takže místo kolečka se dny tam vložili tmavěmodrý kus něčeho, datum se překlápí v pohodě. Takže tento detail trochu jako jediný kazí celkový dojem. Ale co už teď no. Hlavně že jedou. Taťka měl samozřejmě radost a já s ním. Nakonec se o ně budem asi střídat :-D Dneska jsem s nimi strávil celý den a jsou na ruce velice příjemné. Na sponě jsem si trošku posunul velikost směrem dolů, aby mě na ruce neplandaly. Paráda. Poprvé jsem měl na ruce automaty :-DPosílám pár fotek pro představu. Foceno opět mobilem za špatných podmínek. Pokud bude zájem, cvaknu něco lepšího něčím lepším :-)Mějte se fajn. :-)
Rodkopf Odesláno 25. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2013 Super, líbí se mi ta alá AP luneta, ať slouží
radegh Odesláno 25. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2013 co prosímtě znamená AP luneta? :-) mě se hodně líbí to sklíčko.. na fotkách je to toršku vidět, ale zevnitř je lomené,takže na ciferníku zajímavě láme světlo. a ta tmavě modrá vypadá v reálu dost dobře. cifernk se sice po obvodu trošku loupe, ale tak aspoň mají hodinky patinu, to já rád :-) kolem šesté hodiny jak bývá swiss made, tak zůstalo jen sviss..aspoň že zůstala ta "důležitější" část nápisu
radegh Odesláno 26. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2013 týjo! to je ale podoba! paráda! díky za osvětu!!! dnes druhý den na ruce a jak tu někdo napsal - prudce nositelné :-D
Chocholusik Odesláno 8. května 2014 Nahlásit Odesláno 8. května 2014 som sa pytal v zlom vlakne, takze radsej tu... nevies aky je dnu strojcek? urcite by sa dali pozhanat diely a dat to dokopy. je to krasny pribeh a aj hodinky...
radegh Odesláno 9. května 2014 Autor Nahlásit Odesláno 9. května 2014 Strojek bohuzel nevim. Musel bych zpet ke Strnadovi aby je otevrel. Zadny dokumenty k nim nejsou.vsechno musel tatka vyhodit pred hranicema a hodinky schovat pod rukav aby ho "nezavreli" :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se