Jiribartl Odesláno 26. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2013 Ani nevím, zda to sem pořádně patří. Sporttester, to nejsou zrovna ty pravé hodinky na běžné nošení a navíc ten, kdo mě dobře zná, ví že jsem spíše sportovec teoretik, než aktivní návštěvník fitness,Ovšem hodinky mají širokou ocelovou lunetu, nádherný safír s vnitřním antireflexem a na první pohled, až na "GPS tooth", nepoznáte, co se v nich skrývá.Jak jsem se tedy k hodinkám dostal. Jsem příznivcem automatů, ovšem myslím si, že výjimka potvrzuje pravidlo. A pak na kolo, nebo skůtra bych se o automaty bál. Navíc jsem rád, když mi někdo dovede napovídat průběh počasí na nejbližších pár hodin a to, jak je známo, automaty (snad krom některých sovětských )nedokáží. Tak jsem se stal před lety příznivcem hodinek Casio Pro Trek a to zejména z důvodů absolutní bez starosti o jejich fungování - solar a radio dělá svoje.O Suuntu jsem něco věděl, bohužel i to, že v minulosti trpělo na problémy se softwarem a navíc se o ně majitel musel občas postarat.Před dvěma léty jsem se blíže seznámil s modelem Core a musím říci, že mě dostaly. Moje poslední Core Aluminium byly nabušené funkcemi, číselník byl pokryt sklíčkem s výrazným AR a hliníkové pouzdro na kůži z nich dělali pohledné hodinky pro celodenní nošení.Bohužel, jako blbec, který musí stále očumovat jakékoliv hodinářství, jsem se fest zakoukal do modelu Elementum Terra - PVD , inverzní displej, to vše na nádherně masivním černém řemenu s rudým prošití. Hodinky zobrazují všechny důležité info na základní obrazovce: tlak vzduchu, jeho prudký pokles, výšku, čas a datum. Dva dny jsem je nosil a bohužel jsem poznal, že je to "Rolex" do přírody, nebo Suunto do kanclu. Neustále jsem měl strach, že s nimi křísnu o futra dveří, nebo o auto atd. a tak jsem je došel k prodejci vyměnit za Ambit 2 se safírem a velkou masivní ocelovou lunetu.Hodinky, díky počasí a brzké tmě jsem dosud měl možnost ve spojení s hrudním pásem využít na veslovacím trenažeru od Kettlera, takže mnoho detailních zkušeností zatím nemám. Jen to, že po předchozích zkušenostech s Core, jsou intuitivní a jen trochu nadupanější. A co v nich chybí, lze do nich dohrát, případně stávající sportovní profily upravit. Nechci se tu zbytečně rozepisovat, protože Ambitům je tu věnované speciální vlákno a pro ty, kteří by snad chtěli více vědět, přikládám manuál v češtině. Základní informace:- průměr pouzdra bez tlačítek 50 mm- výška 17 mm- vodotěsnost 100m- safír s vnitřním AR- GPS modul- barometr- výškoměr- 3D kompas- teploměr- měření tepové frekvence- záznam průběhu aktivity do paměti- přenos dat do PC na Movescount- životnost baterie až 50 hodin při zapnuté GPS- podsvícení displeje- komunikace s PC a dobíjení hodinek speciálním USB kabelem Hodinky jsou uživatelsky konfigurovatelné - můžete v nich nastavit až 10 různých sportovních aktivit a u každé definovat až 6 grafických zobrazení. Pokud vám funkce připravené výrobcem nevyhovují, můžete do hodinek nahrát funkce vytvořené jiným uživatelem aplikace Movescount, nebo si dokonce vytvořit svoje vlastní. Na závěr pár postřehů z jejich krátkého vlastnictví:- velikost hodinek, díky absenci nožek, není nikterak obtěžující a hodinky na ruce perfektně sedí- pod zimní bundu, svetr a současně košili již je přeci jen výška hodinek znát- dvě poutka na plastovém řemínku vybavená na vnitřní části trny brání snadnému rozepnutí, což je pro mě nepohodlné a vyžaduje to soustředění při sundavání hodinek- snadná komunikace s PC- slušná výdrž (po prvním nabití po dnech 25 a jejich cca 8 hodinovému použití s hrudním pásem jsou na 60 %- při nečinnosti usnou- velký výběr dalších aplikací na Movescount - rychlý nástup GPS Závěrem se omlouvám za kvalitu fotek. Bohužel už není moc světla a s bleskem to neumím Suunto_Ambit2_S_CS.pdf Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
michalval Odesláno 26. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2013 Blahopřeju! Myslím, že budeš spokojen. Na rozdíl od prvni generace dobře vypadají i na každodenní nošení, a safír a AR je taky dobrý bonus.Mám Core, měl jsem Elementum a od kamaráda mám denodenní kladné reference na SA 1 i 2.Elementum mě zklamaly: dobře vypadají, hezké pouzdro, ale funkcemi nesahají Corům ani po paty, takže by se jim nemělo říkat outdoorové. Ale Suunto Ambit je špica hrot. Když jedeme na kolo nebo na běh, tak já jsem ověšenej čidly jako robocop, a kámoš má jen hrudní pás a hodinky. Taky si je jednou pořídím.
Jiribartl Odesláno 26. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2013 Bohužel máš pravdu, elementa jsou na slézání stohů papírů v kanclu, i když vypadají opravdu luxusně.
stando Odesláno 26. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2013 Gratulacia. Core ma na snorchlovanie do 10 m hlbkomer. Maju aj tieto nieco podobne?
Prorok Odesláno 26. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2013 (upraveno) Taky je asi týden mám a jsou super. Vlastně jsi mě předběhl v recenzi Já mám Red verzi a ta vypadá moc pěkně.Ať ti slouží.Tom Upraveno 26. listopadu 2013 uživatelem Prorok
Akam Odesláno 26. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2013 jelikož jsem kancelářská krysa, taky jsem po nich pokukoval, trochu mě odradila velikost a hlavně výška, ale ze Suunto pro mě BEST...gratuluji.....
Jiribartl Odesláno 27. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2013 Diky za gratulace. Velikost neni nijak prehnana. Ovsem jak jsem psal, do utazeneho rukavu zimni bundy je uz vyska znat. Jinak se domnivam, ze na rozdil od Core hloubkomer v zakladnim software nemaji. Mozna ve volitelnem. Mrknu na to. Kdyz tak me nekdo zkusenejsi opravte. Core maji dale prakticky storm alarm (i kdyz ani ten neznamena, ze nutne prijde bourka ci dest). Do Ambitu lze dohrat dodatecne do vybranych sportovnich aktivit.
michalval Odesláno 27. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2013 Diky za gratulace. Velikost neni nijak prehnana. Ovsem jak jsem psal, do utazeneho rukavu zimni bundy je uz vyska znat. Jinak se domnivam, ze na rozdil od Core hloubkomer v zakladnim software nemaji. Mozna ve volitelnem. Mrknu na to. Kdyz tak me nekdo zkusenejsi opravte. Core maji dale prakticky storm alarm (i kdyz ani ten neznamena, ze nutne prijde bourka ci dest). Do Ambitu lze dohrat dodatecne do vybranych sportovnich aktivit.Ambity hloubkomer opravdu nemají.
Cyril Odesláno 27. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2013 Gratulace! Tak tohle se mi fakt líbí! Ten safír s AR má jen ten model s hliníkovou lunetou? Mě se totiž pro mé použití víc líbí ty celočerné, ale u prodejce jsem žádnou zmínku o AR u těch černých neviděl.Jsem línej to studovat. Mají možnost volby, nebo dohrání češtiny? Možná by stačila i němčina. Ale pokud už chceme český i datový věnec na Damaskách, proč nemít mateřský jazyk i u outdoorových cibulí. Jsou fakt fešácké.
Jiribartl Odesláno 27. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2013 Domnívám se, že čeština dohrát nepůjde. Naštestí nejde o složité pojmy. A pak, alespoň na nich neuvidím Pat a Mat
Jiribartl Odesláno 27. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2013 Jinak jsem zjistil, že na Movescountu nějaké Scuba Diving Depth Meter existuje. Nezkoušel jsem
stando Odesláno 28. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2013 ...no tak vyskusaj pls a daj vediet. Uz po nich pozeram hodnu chvilu. To vies nejake ABC doma treba mat, keby nieco . Inak stale ma lakaju Rangeman.
cira Odesláno 24. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2014 Dle fotek a popisu hodinek musim konstatovat, ze js spatny nazev jedna se o model Suunto Ambit 2 barva graphite.<br />Nejedna se o variantu 2S, protoze sportovni varianta nema barometricke mereni tlaku a vysky, udaje o vysce ziskava pomoci udaju gps, a jeste ma pouze polovicni velikost baterky, s gps v nejlepaim rezimu funguje 8-9h.<br />Vlastnim ostrou neocesanou verzi Suunto Ambit 2 black, ktere maji vetsi vydrz 18h barometricke mereni tlaku a vysky, ktere lze manualne kalibrovat a vyuzivat funkce FusedAltitude kdy se pomoci algoritmu srovnavaji udaje z gps a cidla, hodinky pak vysku upravuji aby byla co nejpresnejsi.<br /><br />Odesláno z mého Nexus 4 pomocí Tapatalk<br /><br />
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se