Sphinxx Odesláno 26. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2013 Na druhou stranu to není podstatné, nejsem měřič sekund, čili drobné odchylky mi nevadí. No jsem nakloněn UNITASu.
Ondrej71 Odesláno 26. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2013 Podle mých zkušenosti byla vydrž u Unitasu mezi 52-59 hod Přesnost- po serizeni dělal Unitas u me vetsinou 2-3 s denně , ETA vetsinou 5-9, s výjimkou Ety v Tritonech kterou seridil Valis na 2s denně. Tudíž podle mne přesnost podobná, u ručního natahu se mi zdála lepší. Každopádně obojí je presne az az :-) Sfinxi, kup si Nav b. Uhr 44 nebo 47 a uvidíš. Za málo peněz hodne muziky a pak můžeš zkoušet i další , renomovanéjsi pilotní značky
Sphinxx Odesláno 26. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2013 Ondro, určitě půjdu do 47. Už se těším a zítra poreferuji dojmy, teď jdu zalehnout. Hezký večer a všem moc díky. Zaměřím se na ten UNITAS.
Ivanhoe34 Odesláno 27. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2013 (upraveno) Sice sme uz spolu hovorili na tuto temu, no napisem ti aj sem ...Velkosti aj tvary puzdra su uplne rovnake, ako pre Etu 2824, tak pre Unitas (mimochodom uz ho pred casom kupilo tiez konzorcium Eta a vyrabaju ho oni). V prospech automatu 2824 pre mna hovorila jedine moznost dosiahnutia cisteho dizajnu (centralna vterinovka). V ostatnom prevazil jednoznacne Unitas:- rucny natah (tesim sa na kazdy vecer ked ich natiahnem)- hlasny tikot (vybudoval som si na nom pomerne slusnu zavislost )- krasny pohlad na velky zdobeny strojcek (toto sa casom trocha okuka, ako vsetko... no pacit sa to uplne neprestane )O spolahlivosti sa zatial z vlastnych skusenosti nemozem zodpovedne vyjadrit. Nosim ich len 3 mesiace, sice denne ale nie je to prilis dlho. Za ten cas idu stale rovnako, cca +8s denne. Proste raz za tyzden ich dam o minutku dozadu a hotovo. Aj ked by sa vzhladom na konstantny chod zaiste dali vyladit presnejsie, nemam to za potreby... Cital som o Unitase vela aj na inych forach, ziadne vylozene negativne skusenosti neboli (pokial neslo vylozene o vadu z vyroby). Kupoval som v Chronoshope a viem ze na ne vedia zabezpecit bezproblemovy servis, keby nieco.Na svojich som zmeral rezervu chodu na 51h a stale isli. No natahujem ich aj tak kazdy vecer, vraj je to tak lepsie (a tak sa mi to aj paci). Nie su to vodotesne hodinky a pre mnohych je to limit na univerzalne pouzivanie. Ja som zvyknuty hodinky drzat od vody, zatial sa mi to dari a som s tym ok... Pri aktivitach kedy im hrozi poskodenie (narazy, sport, voda) ich proste dam dole a vtedy mi ani na ruke nechybaju...Zafirove sklicko nema vonkajsi antireflex - nie je to sice take efektne ako s nim, no zato nemas co poskriabat. Moje vyzeraju stale ako nove... Hlavne si to vsetko v klude premysli a este sa na to parkrat vyspi... viem ze za predosle hodinky si dal poriadny "ranec"... Hodinky by mali prinasat hlavne radost a nie starosti... pisem ti to len a len preto, lebo som sa docital, ze aj nas rozhovor ta takto naklonil k zaujmu o ne... tak nech je vsetko v pohode, a po vsetkych strankach... Upraveno 27. listopadu 2013 uživatelem Ivanhoe34
Ivanhoe34 Odesláno 27. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2013 Tady na chronomagu je to klasika a za ten peníz se o nich nedá říct nic špatnýho, dokonce i největší zdejší rejpalové, je celkem respektují.daj si ich na kovovy tah, vyfot si ich a uvidis ale vazne ... je to asi o tom, ze mnohi majitelia modelov z vyssich levelov ich aspon v tichosti, decentne obidu
Sphinxx Odesláno 27. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2013 Ivane, děkuji za shrnutí. Teď se tam chystám, mám v Praze nějaké jednání a určitě se tam v průběhu dne zastavím. Fakt se na něj docela těším. Večer poreferuji . Zatím se mějte pánové a díky!
Sphinxx Odesláno 27. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2013 Tak jsem se konečně vrátil z Prahy a stihnul jsem pořešit i návštěvu Chronoshopu. Přede bych rád poděkoval Kubovis alias Kubsonovi za čas, ukázku a vysvětlení. Měl jsem možnost podrobněji kouknout na 47 s UNITASem, ETOU i titanovky. Musím říct, že jsou to skutečně krásné hodinky a naprosto perfektní je ten průhled dýnkem na srdce hodinek. UNITAS krásně tiká a určitě na tom ručním nátahu něco je. Čili po dnešku jsem nakloněn takto - 95% Unitas, 5% ETA . Hodně mě překvapilo titanové provedení, je moc pěkné, ale já chci ocel. Zde jsou fotky. Jsou hrozné, ale fotil jsem na rychlo a spíš pro představu.
Sphinxx Odesláno 27. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2013 Jo jinak ten kovový tah se mi na tom (u toho) líbí, ale rozhodně je fakt, že kůže, je kůže. Takže tah časem na střídačku. Jinak díky všem přispěvatelům za reakce a pomoc.
Ivanhoe34 Odesláno 27. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2013 Super, ze sa ti podarilo zabehnut tam a vidiet ich nazivo. A este s vykladom povolaneho Vymeny remena za tah davaju tomu potrebne ozivenie... su to zakazdym trocha ine hodinky
Sphinxx Odesláno 27. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2013 Ivane, Tobě to díky patří také, protože jsme si psali a docela jsi mě do toho zasvětil. Také mám radost, že jsem je vyzkoušel, protože to bylo u této velkosti fakt potřeba. Co se týče toho tahu, tak ten zvážím časem. Co se mi na těch hodinkách líbí, že člověk může kombinovat řemeny, dle chuti a nálady. A že je z čeho vybírat . No a kapitola sama o sobě je průhled dýnkem, z toho jsem fakt nadšený. Díky .
Sphinxx Odesláno 27. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2013 Už nemůžu upravit příspěvek výše, ale Ivane, můžu Tě poprosit o "noční fotku" s maximálně nasvícenými Šteiny? Budu moc rád. Předem děkuji.
Ivanhoe34 Odesláno 27. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2013 (upraveno) Davide, lumi fotiek som porobil veľa, je to zábavné... no výsledok sa dá ovplyvniť dĺžkou expozície, takže pri troche šikovnosti sa dajú všetky hodinky vyfotiť ako svietiaca baterka a to nie je objektívne...Keď mám lumi porovnať napríklad so Seiko Lumibrite, tak Seiko sa nabije rýchlejšie a na začiatku svieti jasnejšie. No po pár hodinách sa to jasovo zrovná a mám pocit že tieto nové Štajny svietia po cca 8h o kúsok silnejšie...Každopádne, keď ich nasvietim o nejakej 22 večer, tak ráno o 6 ešte prečítam čas. Nie je to samozrejme žiadny zázrak po tých 8h, no očami na tmu zvyknutými sa to ešte dá... osobne by som uvítal viac lumi vrstvy aspoň na veľkých indexoch a tom 12kovom trojuholníčku, no musíme brať to čo je...Takto som si ich pred časom fotil, len tak z ruky asi 1s expozíciou, kompaktom canon s95. farebne aj jasovo to odpovedá realite, ako som to vtedy videl... 47mm verzia má mohutnejšie ručičky a tým pádom by mali svietiť ešte viac... Upraveno 27. listopadu 2013 uživatelem Ivanhoe34
Sphinxx Odesláno 27. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2013 Ivane, moc děkuji. Přemýšlím, jestli pustím Monstra, které svítí, jak světlušky, ale moc se mi do toho nechce. Důvod prodeje by byl právě pro koupi Steinhartů, nevím, musím to promyslet. Steiny budou určitě, možná po Novém roce. Ještě jednou díky, svíti fakt hezky.
Ivanhoe34 Odesláno 27. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2013 Zalezi od toho, co od nich ocakavas. Monstra znesu vacsiu nepohodu, vodu a celkovo horsie zaobchadzanie. Steiny maju so vsetkym co je v nich aspon pre mna zas neopisatelnu charizmu. No vsetko nemozme mat hned, ze...
luidis Odesláno 28. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2013 (upraveno) Vám svítí modře? Já je mám zelené...E: aha, 47 mm jsou modré, 44 mm zelené. Upraveno 28. listopadu 2013 uživatelem luidis
Ivanhoe34 Odesláno 28. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2013 Starsie modely svietili zeleno. Najnovsi model uz ma bgw9 superluminovu, ta svieti modro. Obe velkosti.
Ondrej71 Odesláno 28. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2013 Subjektivně mi přijde ze ty "starší" zelena lumi byla o něco výraznější nez ta nova , modra. Ale i ta sviti vice nez dostatečně.
Ivanhoe34 Odesláno 28. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2013 Ondrej, podla toho co som cital v tom super clanku o lumi materialoch tak C3(zelena) bola najsilnejsia, bgw9(tato nova modra) bola oproti nej na urovni 95%. To by potvrdzovalo tvoje skusenosti.skoda ze nedavaju vacsiu vrstvu, kludne len na rucicky a hodinove indexy by stacilo...to by bolo podla mna citatelnejsie...napiseme Gunterovi?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se