bman Posted May 2, 2007 Report Posted May 2, 2007 Caute, mam taky nejaky problem, alebo skor otazku. mam vostok europe K3 submarine (stroj 2432), automaty. daju sa tie hodinky nejako rucne natiahnut? lebo som ich natahoval, a nic, stale to slo rovnako lahko, ako keby mali daky preklz, alebo nieco podobne... no skratka som v tomto uplna lama, preto sa pytam profikov :-)
dubraro Posted May 2, 2007 Report Posted May 2, 2007 Ano, dají se také ručně natahovat. U strojků s automatickým natahováním je obvyklé, že korunka nejde "na doraz" ale prokluzuje. K plnému natažení tohoto strojku korunkou je třeba asi 25x otočit. Můžeš dotahovat kdykoliv, není třeba dodržovat pravidelný denní rytmus, jaký se doporučuje u hodinek s jen ručním natahováním.
basic Posted May 2, 2007 Report Posted May 2, 2007 V manualu k hodinkam bylo ze pro plne natazeni od zastavení je treba otocit 43x
Kubík Posted May 2, 2007 Report Posted May 2, 2007 Jsou to automaty, já bych je nijak nenatahoval, v prodejně Tophodinky na Butovicích mě dost varovali, že lidi se k hodinkám chovaj zle, natahujou, co můžou a moc jim to neprospívá. Jedině pro rozběhnutí je natahuju tak max. 5x otočením a pak je nechám, to pérko se natáhne samo na nějakou úroveň, podle rytmu nošení.
Pavel R. Posted May 2, 2007 Report Posted May 2, 2007 V manualu k hodinkam bylo ze pro plne natazeni od zastavení je treba otocit 43x Nevím o jaký návod se jedná, já mám ke svým K3 návod, ve kterém je uvedeno že korunkou se má otočit 25 - 30krát. V praxi je tomu tak, že pokud se hodinky zastaví a manuálně je natahuji, tak přibližně při té 30. otáčce začne natahování jakoby prokluzovat, což dle mě laika znamená, že jsou hodinky plně natažené. Rozhodně bych tedy víc než 30krát korunkou neotáčel...
Recommended Posts