Makky Posted November 30, 2013 Report Posted November 30, 2013 Zdravím, Kamarát ma poveril úlohov a to zistiť či je možne opraviť PVD povrch na hodinkách?! Pokúsim sa odneho aj toto vybaviť, ale v podstate to ma iba otlčené, že vraj o stenu to buchol viac krat čo neviem síce jak sa dá, ale stalo sa. Ďakujem za všetky infoMakky
bohus76 Posted November 30, 2013 Report Posted November 30, 2013 Jedině u toho kdo to PVD dělal,teda u značkového servisu.Jaké hodinky /značka?/
bohus76 Posted November 30, 2013 Report Posted November 30, 2013 Ono každý výrobce má "tu svou" technologii.Kdysi mi známý posílal ošoupané PVD na Fortisech a já se ptal u různých firem a všichni mi řekli,že se musí sundat to staré PVD a nanést znovu.Problém je,jak to sundat a nezničit pouzdro.U jedné firmy mi řekli,že pokud by nanášeli PVD,tak ho dokážou i sundat./bez poškození/.Jinak na vlastní riziko.
Makky Posted November 30, 2013 Author Report Posted November 30, 2013 Znie to dosť komplikovano.. čo to výjde cirka? Problem je asi, že hodinku sú ešte v záruke. Predpokladam, že tým pádom to bude treba robiť cez Autorizovaný servis.. Normalne som rád, že som upustil od týchto hodiniek:D
PNS Posted November 30, 2013 Report Posted November 30, 2013 u značkových hodinek jedině značkový servis => výrobcejinak u nějakých levnějších asi opískovat / otryskat - doptat se někde v kovovýrobě nebo u lakýrů kdo to dělá. A následně poslat na potažení, myslím že tu o tom bylo i nějaké vlákno???
bohus76 Posted November 30, 2013 Report Posted November 30, 2013 Bylo mi řečeno,že ta vrstva PVD drží na molekulách chromu a že dokáží působit na toto spojení a bez poškození vrstvu PVD sundat.Ale prý každý kdo nanáší PVD,tak to má trochu jinak a pak je to na vlastní riziko.
PNS Posted November 30, 2013 Report Posted November 30, 2013 Taky bych do PVD nešel, odradilo mě to i od Dual time Štajnů, kde je PVD na lunetě. Každopádně drbnout rukou o futra (např) není žádný problém, ostatně "nasírací" vlákno je toho plný
Makky Posted November 30, 2013 Author Report Posted November 30, 2013 len krásne sú hodinky s pvd to je ten problem:D
PNS Posted November 30, 2013 Report Posted November 30, 2013 (edited) Něco o PVDhttp://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/9473-technologie-pvd-nahl%C3%A9dn%C4%9Bme-amat%C3%A9rsky-tedy-bl%C3%AD%C5%BEe/Něco o potažení keramikou (na to jsem narážel já)http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/10289-seiko-dle-vašich-představ/?p=866743 Edited November 30, 2013 by PNS
Recommended Posts