Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

řeším takový malý problém.

Spodní červená ručička, která má standardně při zapnutých stopkách ukazovat počet hodin uběhlého času se při vypnutých stopkách tak nějak pohybuje. Zatím jsem nevysledoval, zda je to záměr a nebo vada. Nevíte o tom někdo něco ? V manuálu se nic nepíše.

Dík

Odesláno

Souhlas s předchozí reakcí. Ručička hodinového čítače se nemá co hýbat, když nejedou stopky. Mám Omegy Day-Date 2,5 roku a hodinová ručka čítače dělá problémek jenom v případě, že máš rozstopovaný delší časový úsek (třeba 5 hodin), stopky zastavíš a nechtě lehce zmáčkneš tlačítko pro nulování stopek. Potom se hodinová ručka čítače mírně posune, takže pokud chceš stopovat dál, máš problém. Ale s tím svojim problémem navštiv hodináře.

Odesláno

Mám tiez Omegy Day-Date, ale zatial kratko...

Viete mi niekto povedat ako su uzavrete zo zadnej strany(sposob otvarania hodin)

Tiez sa mi zda,ze preklapanie dna(den v tyzdni aj ciselny udaj) trva prilis dlho cca od 23:45 do 00:20 je to standard?

Inak presnost zatial +5s/d ine problemy som nezistil...

Odesláno

Proc chces otvirat nove hodinky? To nechej radeji zkusenym hodinarum ;) Pokud jsou vodotesne, ztratis neodbornym otevrenim a zavrenim vodotesnost. To preklapeni dne je OK. Nektere hodinky skacou pri prechodu 12, nektere se prehazujou dele.

Odesláno

No to bych tak uplne netvrdil. Pokud nejsi profik, tak se snadno muze stat, ze to nezavres stejne. Snadno skripnes tesnici krouzek, nedotahnes vicko pokud je sroubovaci, atd. Samo, ze ne vzdy o tu vodotesnost prijdes, ale prece jen asi kazdy nema doma moznost vodotesnost odzkouset? ;)

Odesláno

Hodinky su 50m takze to otvaranie ma zaujimalo zatial len teoreticky, nie je tam viditelne srobovacie dno tak som chcel vediet aky system je pouzity.

Pri preklapani datumu som tak dlhy cas este nevidel tak sa radsej pytam.. :)

Zatial sa z nich tesim, rozhodoval som sa a vahal asi rok...

Odesláno

No otvirat nove Day-Date, bych teda vazne nedoporucoval. Nejsou sroubovaci, jen nacvakavaci. Bez naradi a zkusenosti, to bude minimalne se skriplym tesnenim. Naprosto souhlasim z Odklizecem. A jeste na upresneni, ty hodinky jsou vlhkotesne na 30M, ne vodotesne na 50M, tedy rozhodne ne sprcha, nebo myti auta. Jinak mala rucicka se nema kam hybat, myslim, ze to bude uvolnene na hridelce, ale zrejme po brutalnim padu, takze co nevidet do servisu. A nebude to tak uplne levny :-((

Odesláno

Na cert. omega karticke mam 50m, tvrdili mi, ze sprcha aj plavanie je ok.

Nechcem ich otvarat, pytal som sa, lebo som povodne cakal srobovacie dno.

Ak je iba nacvaknute budem asi musiet davat vacsi pozor.. :(

Plavam casto, dokonca 4roky s Primkami na ruke, povodne som chcel chronograf na plavanie ale zistujem, ze aj ked som odporca elektrickych hodiniek na tuto cinnost si jedny budem musiet zaobstarat.

Odesláno
  Jeremy napsal:
Tak to bude spíš větší než malý problém. Mám hodinky se stejným kalibrem a nic takového nezaznamenávám..

...tak za půl dne při vypnutých stopkách dorazí spodní červená ručička těsně před 3ku. Není to tak, že by fofrovala dokola 10x za minutu :-))). Problém tam asi bude. Taky mi to nepřípadlo normální - nikdy jsem si toho nevšiml. Netušíte někdo co to může být za problém ?

Odesláno
  VojtaZeMlejna napsal:
  Jeremy napsal:
Tak to bude spíš větší než malý problém. Mám hodinky se stejným kalibrem a nic takového nezaznamenávám..

...tak za půl dne při vypnutých stopkách dorazí spodní červená ručička těsně před 3ku. Není to tak, že by fofrovala dokola 10x za minutu :-))). Problém tam asi bude. Taky mi to nepřípadlo normální - nikdy jsem si toho nevšiml. Netušíte někdo co to může být za problém ?

Problem bude asi v tom, ze tam je neco v neporadku. Pokud je budes potrad nosit, tak je docela mozna, ze i jiny rucicky budou chodit nezavisle na case. Rychle do servisu, a doporucuju nenosit, jinak ta oprava bude mozna vetsiho razu.

Odesláno
  Omni napsal:
Na cert. omega karticke mam 50m, tvrdili mi, ze sprcha aj plavanie je ok.

Teď jsem se díval na www.omega.ch a žádné speedmastery nejsou vodotěsné do 50 m. Buď jsou do 30 nebo do 100 m. A Day-Date jsou do 30 m. Takže je někde chyba. Buď ještě Omega nemá ten tvůj model na vebu, nebo máš kartičku od jiného modelu, nebo ..... ??? Snad raději ani nedomýšlet.

Odesláno

OK kalibr sedí. Můžeš sem dát i ty hodinky, ať vidím, jestli soudruzi ze západního sektoru upravili jenom vodotěsnost, nebo udělali i nový design. Mně by to zvýsění vodotěsnosti stejně moc nepomohlo, protože mám kožený řemínek, ale pro pocit by to bylo určitě příjemnější.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...