safi Odesláno 18. února 2006 Nahlásit Odesláno 18. února 2006 Ahoj tak jsem si právě objednal na www.21jewels.com hodinky Seiko Divers Automatic (SKX033K2) s následujícími specifikacemi: Seiko Divers Automatic SKX033K2 Movement: Automatic Calibre: 7S26 Crystal: Hardlex Case: Stainless steel Case diameter: 43mm with crown Case thickness: 13mm Water resistance: 100meters Bracelet width: 22mm Bracelet/Strap: Stainless steel bracelet Prodejce je ze Singapuru, je to můj první nákup z takové dálky (pokud nepočítám nákup leteckých hodinek v Německu viz http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=396). Líbí se mi jejich design, neplánuji se s nimi potápět, pouze plavat, takže by těch 100m vodotěsnosti mohlo stačit. Měly by dorazit do 14-ti dnů. Tak jsem zvědav. Četl jsem si na tomto fóru informace o použitém kalibru takže v brzké době popíšu své zkušenosti. Nicméně jedno vím už ted....TOHLE FÓRUM LEZE HROZNĚ DO PENĚZ http://www.21jewels.com/productsdetail.asp...etproducttype=1
Drummer Odesláno 19. února 2006 Nahlásit Odesláno 19. února 2006 Haůůůů. Tyhle jsem si taky vyhlídnul, ale nemůžu, nemůžu...
safi Odesláno 27. února 2006 Autor Nahlásit Odesláno 27. února 2006 Konečně mi dnes hodinky dorazily. Objednával jsem je před týdnem v sobotu na www.21jewels.com a dnes v pondělí přišly poštou ze Singapuru:-) Hodinky byly zabalené v papírové krabičce cca 15x15 x15 cm, vystlané polystyrenovou drtí. Samotné hodinky byly zabalené v igelitovém sáčku. Žádné clo ani DPH nebylo nutné platit (cena 115USD). Prvotní dojmy jsou převážně pozitivní, hodinky jsou solidně zpracované, velikost pouzdra je 40mm, s korunkou 43mm. Pouzdro je z leštěné oceli, otočná luneta také, pásek je z matné oceli. U pouzdra převládají oblé tvary, zadní víčko je šroubovatelné. Na zadním víčku je kromě použitého kalibru (7s66-0040) uveden výrobce (SEIKO), vodotěsnost (10ATM) a materiál pouzdra (ocel). Korunka je šroubovací. V první poloze se s ní nastavují dny (točíme korunkou směrem dolů) a datum (točíme korunkou nahoru). Dny v týdnu jsou uvedeny ve dvou jazycích, barevně je odlišena sobota a neděle od pracovních dnů. Ve druhé poloze se nastavuje čas + je možné zastavit vteřinovou ručičku - nepatrně zatlačíme korunkou proti směru ručiček a vteřinová ručička se zastaví. Na tomto fóru jsem několikrát slyšel názor že u použitého kalibru nelze nastavit vteřinovou ručičku, uvítám komentář odborníka. Luneta vypadá robustně, její okraje jsou vertikálně vroubkované. Luneta je vysoká cca 5mm, průměr lunety 40mm. Není sice tak hezká jako luneta modelu Samurai, ale ostudu určitě nedělá. U mých hodinek je luneta v kombinaci tmavě modrá/červená s bílými číslicemi a čárkami. Číslice a čárky nejsou plastické, jsou nanesené barvou na lunetu. Sklíčko hodinek je hardlexové (tvrzené minerální) a je zapuštěno cca mm do lunety - ochrana proti poškrábání. Ciferník díky široké lunetě působí poměrně malým dojmem a je asi hlavní příčinou proč mi hodinky příjdou subjektivně malé. Samotný ciferník je zapuštěný do těla hodinek cca 3mm (od sklíčka hodinek). Svislé okraje ciferníku jsou ve stejné barvě jako číselník (tmavě modrá), svisle skosené, se "stříbrnými" čárkami (60 čárek). Ciferník je skvěle čitelný. Ciferník se skládá z data na pozici "3", čárek na pozici "6" a "9" a obráceného "trojúhelníku" na pozici "12". Na ostatních polohách jsou jako znaky použity kruhy. Jednotlivé znaky ciferníku jsou dostatečně velké, vyplněné svítící hmotou vlastní výroby, která je lepší než "Super Luminova" kterou například používá Poljot a Vostok-Europe. Jednotlivé značky jsou orámovány tenkým "stříbrným" rámečkem, který zajišťuje perfektní čitelnost za horších světelných podmínek kdy je stále příliš světla na to, aby vynikla svítivost. Políčko pro datum je umístěno na pozici tři, je "stříbrně" orámované a ukazuje zkratky dnů v týdnu a dny v měsíci. Zkratky pracovních dnů v týdnu jsou černou barvou, sobota je modrou barvou a neděle červenou barvou. Samotný ciferník tedy na mě působí jednoduchým a precizním dojmem. Pásek je celoocelový se zapínáním na dvě spony s logem "SEIKO". Jednotlivé díly pásku jsou vyrobeny z ohnutého silného plátu oceli. U každého dílu je trošku jiná vůle v ohnutém plíšku což při podrobném zkoumání pásku nevypadá dobře. Celkově pásek vypadá dobře, pouze při bližším zkoumání poznáte že patří do levnější třídy. Subjektivní dojmy: Čekal jsem že hodinky budou vypadat více robustně (i když to je relativní pojem, mají rozměry 40x13mm:-)). Chtělo by to model s rozměrem pouzdra 43 mm:-) Závěr: Za cenu 2750 Kč jsou hodinky bezkonkurenční. Pokud ale máte rádi (jako já) hodinky s větším průměrem, připlaťte si necelých 1000 korun a kupte si typ SKX009K1 s průměrem 43mm. http://www.21jewels.com/productsdetail.asp...etproducttype=1 Ať už koupíte jedny nebo druhé hodinky, neprohloupíte a navíc získáte hodinky s designem který v Čechách není běžný. A to se počítá:-)
Jezek Odesláno 28. února 2006 Nahlásit Odesláno 28. února 2006 Tak se to ma delat:fakta,udaje,detaily. :-) A navic ocenuji odvahu,prece jenom Singapur...Jsou pekne,gratuluji !
safi Odesláno 28. února 2006 Autor Nahlásit Odesláno 28. února 2006 Doplnil jsem popis hodinek o rozšířený popis lunety a ciferníku. Zítra dodám detailní forky hodinek. Zatím jsem s hodinkam i spokojem, za cenu 115 USD včetně dopravy je to dobrá koupě. Pokud bych kupoval hodinky teď, připlatil bych si pár USD a koupil stejný model s průměrem 43mm za tuším že 139USD. Takže zatím předběžný závěr: Jděte do nich nebo do modelu s vyšším průměrem (Seiko Divers Automatic SKX009K1). http://www.21jewels.com/productsdetail.asp...etproducttype=1
PEtrS Odesláno 28. února 2006 Nahlásit Odesláno 28. února 2006 Gratuluji k moc peknym hodinkam Seiko. Mohl bych se Vas zeptat na par veci? Zatim nemam zadnou zkusenost s nakupem v zahranicnim obchode... Jakym zpusobem jste za hodinky v tomoto obchode zaplatil (kartou/prevodem)? Platil jste nejake poplatky? Diky
safi Odesláno 28. února 2006 Autor Nahlásit Odesláno 28. února 2006 Děkuji :-) Platil jsem internetovou kartou MC. Ceny jsou v tomto obchodě (www.21jewels.com) včetně poštovného. Za transakci jsem neplatil žádné transakční poplatky, z účtu se mi odečetlo cca 2750Kč což je slušná cena odpovídající 24Kč/USD. Určitě si je kupte:-)
PEtrS Odesláno 28. února 2006 Nahlásit Odesláno 28. února 2006 Diky. Ted jsem nakupoval trochu vic, tak radsi chvili pockam... Ale myslim, ze za par mesicu... no vsak to znate
safi Odesláno 1. března 2006 Autor Nahlásit Odesláno 1. března 2006 Konečně jsem po třech dnech dokončil popis hodinek :-) Pokusím se v dohledné době udělat detailní fotky:-)
proto Odesláno 1. března 2006 Nahlásit Odesláno 1. března 2006 Dobry den mam stupidni dotaz. Co to znamena intrnetova karta MC a kde ji sezenu? Mam jit do sporky a rict ze chci Master Card se ktrou se da platit na netu a je to? Dekuji a omlouvam se za blbej dotaz moc se v tom nevyznam.
Pachollini Odesláno 1. března 2006 Nahlásit Odesláno 1. března 2006 Internetová karta je v podstatě jenom číslo a dá se s ní platit jenom na internetu. Jestli ji nabízí spořka, nevím. Ale platit se dá i s normální kartou, takže klidně můžeš říct, že chceš MC, se kterou se dá platit na internetu, a je to ;-)
safi Odesláno 2. března 2006 Autor Nahlásit Odesláno 2. března 2006 K platbám přes internet ve větčině případů stačí mít kartu typu Visa/Mastercard/American express s povolenými transakce mi přes internet.
odklizec Odesláno 2. března 2006 Nahlásit Odesláno 2. března 2006 Jo ale ta internetova (papirek s cislem) je lepsi v pripade zcizeni nebo ztraty, protoze s ni clovek nenakoupi v obchode ani nevybere z bankomatu
safi Odesláno 2. března 2006 Autor Nahlásit Odesláno 2. března 2006 odklizec napsal: Jo ale ta internetova (papirek s cislem) je lepsi v pripade zcizeni nebo ztraty, protoze s ni clovek nenakoupi v obchode ani nevybere z bankomatu Ebanka nabizi zajimavou sluzbu zamykani platebnich karet pro vsechny sve vydane karty. Kartu si odemykate / zamykate napr. pomoci mobilniho telefonu (aplikace na sim karte). Pokud je karta zamcena nelze s ni uskutecnit zadnou transakci, takze se nemusite bat rizika zneuziti. Pred kazdou transakci si kartu odemknete, po kazde transakci se karta automaticky zase zamkne. Sam tuto sluzbu pouzivam a je super :-)
Návštěvník Kamil Odesláno 2. března 2006 Nahlásit Odesláno 2. března 2006 Taky jsem to před pár lety používal, ale přestalo mě bavit kartu pořád odemykat před jakoukoliv platbou. Takže jsem to zrušil, teď mám internetovou kartu, samozřejmě normální, taky Paypal a když je nejhůř, Česká pošta nabízí cenné psaní, jehož poslání do Británie stojí necelou stovku a je to pořád lepší než platit pětset za bankovní převod
safi Odesláno 7. března 2006 Autor Nahlásit Odesláno 7. března 2006 Konečně jsem našel chvilku času a udělal v rychlosti pár fotek mých Seiko. Bohužel se mi podařilo krátce před focením pošrabat trošku lunetu :-( Obrázek 1 Obrázek 2 Obrázek 3 Obrázek 4 Obrázek 5 Obrázek 6
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se