Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 70
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Pavouk - přiznám se, že jak mě letecké docela posadily, tak pavouky jsou prostě "normálně" hezké.

Ciferník zblízka je velice zajímavý, to že není plastický pořád (logo, nápisy) má důvod v tom, že na nerovném povrchu by logo vypadalo špatně, světlo a úhel dopadu by deformoval obloukové části písma, zkoušeli to...čemuž věřím ... Možná by to šlo vychytat ještě jemnějším povrchem číselníku.

Jinak by si to safírové sklo zasloužilo trochu zviditělnit - třeba na pozici 6 na něm laserem nechat malé "s" aby bylo vidět, že to je safír, tenhle tvar je natolik známý právě z historie plastových sklíček, že by to každého nemuselo trknout ... asi jako ten malý diamantek, co se občas dává do platinových pouzder, aby nebyla podobnost s nerezem. Rukama nám prošel s cilindrem diplomat, pavouk, spartak a (snad) linea) a je vidět, že to sklo těm hodinkám hodně pomůže naladit tu retro atmosféru.

Průhled na cal 96 je fajn, ale až tehdy jsem si uvědomil, jak moc je 96 ošklivá ( a to ji mám tak rád ... smile.gif ) ... na druhou stranu, byly to holé 96ky, takže pokud by dostaly individualizaci rotoru (viz spartaky prezidenta) tak by to mohlo působit zcela jinak (nebo spíš určitě by vypadaly jinak).

Aby to nevypadalo, že je haním ... jsou to hezké hodinky, ale to že budou hezké jsem od nich čekal, takže mě to tak nepřekvapilo. U těch leteckých bylo to překvapení hodně silné. Pavouků už se prodalo 6, takže to vypadá, že nebudu jediný, komu se líbí ...

Jestli tam vidím nějaké negativum tak snad velikost, mám hubenější zápěstí a tak bych od společenských chtěl 34-38 mm, 40 už je na mě trochu moc, ale nevím, je to spíš můj pocit, jestli by ne mě vypadaly dobře ... ale jo, určitě jo .... smile.gif

Návštěvník Diskutér
Odesláno

xmenm05 napsal:
  cigi napsal:
xmenme - proč??? vždyť to byla krásná věcná recenze, teď to budeš muset napsat znova! biggrin.gif

Jste jak malí ... smile.gif

Foto se nekonalo ... nějak se to ani nedalo, pořád se o něčem mlelo, hodinky kolovaly .... tak snad pár postřehů k leteckým hodinkám

Je to slušný kus železa, přesto v ruce a na ruce nejsou těžké. Na zápěstí sedí i přes deklarovaných 45*50, jak už PRIM psal, rozteč osiček je nižší než u spartaku, takže se to hezky obemkne kolem zápěstí ...

Logo na ciferníku a stylizovaný Hind vypadají perfektně. Zapomeňte na fotky na webu ... celé je to vyvedeno tak tmavě šedou, že to skoro není vidět, je to takové "..malinko a uzříte mne, malinko a neuzříte mne ..." což možná zní divoce, ale hlavní výhodou je, že to při zběžném pohledu prostě nevidíte - mrknete na hodinky a je tam perfektně vidět čas, nic víc neruší ... Každý, kdo je dostal do ruky tak je vzal, kouknul na ciferník a pootočil doleva, pootočil doprava, na světlo, do stínu ... logo chvilku bylo, chvilku nebylo.

Luneta je masivní a její chod je krokový oběma směry po minutách, přesnost toho chodu vypadá jako byste otáčeli zámkem trezoru - klik klik klik ... z lunety a jejího chodu je asi nejsilnější dojem ...

Řemen ze žraloka jedna báseň ... neměl by být z tygra? smile.gif

Vteřinovka - opět zapomeňte na fotky. Je perfektní. Tím, jak do těch hodinek jakoby nepatří, tak dává najevo co je to za hodinky ... . Je to takové pozor, tyhle hodinky patří nám ... .

Celkově dost dobrý dojem. Jsou to velké hezké hodinky, na moje zápěstí to asi nebude (snad přes kombinézu). Je potřeba je vidět naživo.

Tohle už jsem jednou četl někde nahoře... biggrin.gif I zde je to pěkný příspěvek... Tak ještě jednou - potlesk na otevřené scéně, xmenme05 wink.gif

Odesláno

Diskutér napsal:
Tohle už jsem jednou četl někde nahoře... biggrin.gif I zde je to pěkný příspěvek... Tak ještě jednou -  potlesk na otevřené scéně,  xmenme05 wink.gif

Nejspíš víš, proč jsem to poprvé smazal, prosím, nekomplikujme si tu vzájemně pobyt na fóru ... .

Návštěvník Diskutér
Odesláno

xmenm05 napsal:
Pavouk - přiznám se, že jak mě letecké docela posadily, tak pavouky jsou prostě \"normálně\" hezké.

Ciferník zblízka je velice zajímavý, to že není plastický pořád (logo, nápisy) má důvod v tom, že na nerovném povrchu by logo vypadalo špatně, světlo a úhel dopadu by deformoval obloukové části písma, zkoušeli to...čemuž věřím ... Možná y tošlo vychytat ještě jemnějším povrchem číselníku.

Jinak by si to safírové sklo zasloužilo trochu zviditělnit - třeba na pozici 6 na něm laserem nechat malé \"s\" aby bylo vidět, že to je safír, tenhle tvar je natolik známý právě z historie plastových sklíček, že by to každého nemuselo trknout ... asi jako ten malý diamantek, co se občas dává do platinových pouzder, aby nebyla podobnost s nerezem. Rukama nám prošel s cilindrem diplomat, pavouk, spartak a (snad) linea) a je vidět, že to sklo těm hodinkám hodně pomůže naladit tu retro atmosféru.

Průhled na cal 96 je fajn, ale až tehdy jsem si uvědomil, jak moc je 96 ošklivá ( a to ji mám tak rád ... smile.gif ) ... na druhou stranu, byly to holé 96ky, takže pokud by dostaly individualizaci rotoru (viz spartaky prezidenta) tak by to mohlo působit zcela jinak (nebo spíš určitě by vypadaly jinak).

Aby to nevypadalo, že je haním ... jsou to hezké hodinky, ale to že budou hezké jsem od nich čekal, takže mě to tak nepřekvapilo. U těch leteckých bylo to překvapení hodně silné. Pavouků už se prodalo 6, takže to vypadá, že nebudu jediný, komu se líbí ...

Jestli tam vidím nějaké negativum tak snad velikost, mám hubenější zápěstí a tak bych od společenských chtěl 34-38 mm, 40 už je na mě trochu moc, ale nevím, je to spíš můj pocit, jestli by ne mě vypadaly dobře ... ale jo, určitě jo .... smile.gif

Pěkné... hele, já tu jsem sice za dohlížeče na správné průměry a obvody... ale 34 v dnešní době? Xmenme05, nechci tě příliš obnažovat... ani nevím, jestli si to mohu dovolit... při přepočtu tím známým koeficientem 2,22 (obvod zápěstí v cm krát 2.22 dá odpověď na vhodný průměr hodinek v mm) mi to vychází na obvod zápěstí 15 a kousek biggrin.gif Hele... kde ty vlastně nosíváš hodinky? wink.gif

Návštěvník Diskutér
Odesláno

xmenm05 napsal:
  Diskutér napsal:
Tohle už jsem jednou četl někde nahoře... biggrin.gif I zde je to pěkný příspěvek... Tak ještě jednou -  potlesk na otevřené scéně,  xmenme05 wink.gif

Nejspíš víš, proč jsem to poprvé smazal, prosím, nekomplikujme si tu vzájemně pobyt na fóru ... .

Za sebe píši, že mi tu pobyt nemůže žádný kolega komplikovat... jsem tu přece dobrovolně, ostatně četbu nepovažuji za komplikaci, každého tu čtu velmi rád, i tebe, xmenme05. Dnes obzvláště wink.gif

Návštěvník Diskutér
Odesláno

typograf napsal:
Xmenme05, to sis tedy moc nepomohl, s tím příspěvkem. laugh.gif

biggrin.gif biggrin.gif

Odesláno

Obvod zápěstí mám 16 cm (ale spíš je to způsobeno placatostí zápěstí, ta horní plocha, kde hodinky nosím zvládá i 43mm aviatory), nejkrásnější hodinky co mám jsou 32 mm a nosím je naprosto s klidem a s hrdostí. Nezlobil bych se, kdyby byly trochu větší, ale společenské hodinky mám raději nenápadné, ve společnosti chci vyniknout já,ne čtvrt kilo jemné mechaniky ... smile.gif . Diplomaty mají 34 mm a taky to zvládnou, historické tissoty mají 35 a v pohodě ... nebál bych se toho ... .

Současný trend 40+ mě nebere.

Odesláno

typograf napsal:
Xmenme05, to sis tedy moc nepomohl, s tím příspěvkem. laugh.gif

Já vím, jenže co stím naděláš ... Jeho "normální" příspěvek mě nějak nebere, jen ta poznámka kde nosím hodinky .. přemýšlím, jestli mířila tam, kam si myslím že mířila ... pokud ano, tak to je přeně to, co v tom příspěvku už bylo navíc a proč to nemusím...

Návštěvník Diskutér
Odesláno

Z. napsal:
  xmenm05 napsal:
Je to slušný kus železa, přesto v ruce a na ruce nejsou těžké. Na zápěstí sedí i přes deklarovaných 45*50

Přesně tak. Jsou to hodinky, které se dají nosit ve dne v noci a se kterými se dá jít i do reálné akce. Vypadají velice odolně a přitom mají takový "nenápadně nápadný" image. Luneta je opravdu konstruována pro použití ve všech podmínkách, rozhodně vám neproklouzne a skutečně půjde ovládat i v rukavicích.

Škoda jen, že ještě nebyly ty nové Sporty v mechanice, na ty jsem byl zvědavý nejvíc. Ale pouzdro jsem viděl alespoň v quartzu. Je povedené.

Super, tak se máme na co těšit.

Návštěvník Diskutér
Odesláno

VS napsal:
Proč by se měla velikost hodinek určovat nějakým číslem, které si někdo vycucal z prstu pro zábavu? biggrin.gif

Já ti dám vycucal, z prstu a pro zábavu biggrin.gif Ostatně už jsme tu o tom psali. Koeficient 2,22 (samozřejmě, že s určitou možnou malou odchylkou) je základním, takřka ludolfovým číslem při výběru hodinek... Ostatně tohle potvrzuje i nepřímo xmenm05, který sdělil napřed jaké nosí hodinky, já mu na to přepočetl obvod zápěstí a on to vlastně potvrzuje. Ostatně, umíš si představit Terminátora s 33mm jojem na zápěstí? Já ne. Schválně - kolik máš zápěstí a jaké nošíš hodinky... vypočti pak přes koeficient, jestli to vyjde.

Návštěvník Diskutér
Odesláno

xmenm05 napsal:
Obvod zápěstí mám 16 cm (ale spíš je to způsobeno placatostí zápěstí, ta horní plocha, kde hodinky nosím zvládá i 43mm aviatory), nejkrásnější hodinky co mám jsou 32 mm a nosím je naprosto s klidem a s hrdostí.  Nezlobil bych se, kdyby byly trochu větší, ale společenské hodinky mám raději nenápadné, ve společnosti chci vyniknout já,ne čtvrt kilo jemné mechaniky ... smile.gif . Diplomaty mají 34 mm  a taky to zvládnou, historické tissoty mají 35 a v pohodě ... nebál bych se toho ... .

Současný trend 40+ mě nebere.

To mě nepřekvapuje.

Odesláno

Takže to včera dopadlo klasicky - moc jsemse na setkání těšil, ale protáhly se mi schůzky a navázalo to tak, že jsem skončil po 10 večer a do Violina už nešel...

.

Odesláno

biggrin.gif:D:D trollovo číslo - 2,2222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222 a nějaký drobný - bravo ! Konečně technický nezpochybnitelný výsledek naší práce na tomto fóru.

Perfektní upřímné recenze xmenme - zajímavý počtení. Tvůj názor na průměr hodinek naprosto sdílím, čeče. Musím si to ověřit, ale mám taky obavu, že pavouky - zejména ve zlatě jsou už moc velký. 96 je pochopitelně ošklivá, není to nic na ukazování - snad jen, že poznáš bez rozebírání, že je záhodno promazat uložení rotoru ! biggrin.gif Ostatně, kterej automat je zespodu krásnej? Kýčovitá rytina na rotoru (ta snad bohužel musí být vždycky kýčovitá) je slabou útěchou.

Návštěvník Diskutér
Odesláno

cigi napsal:
biggrin.gif:D:D trollovo číslo - 2,2222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222 a nějaký drobný - bravo ! Konečně technický nezpochybnitelný výsledek naší práce na tomto fóru.

Perfektní upřímné recenze xmenme - zajímavý počtení. Tvůj názor na průměr hodinek naprosto sdílím, čeče. Musím si to ověřit, ale mám taky obavu, že pavouky - zejména ve zlatě jsou už moc velký. 96 je pochopitelně ošklivá, není to nic na ukazování - snad jen, že poznáš bez rozebírání, že je záhodno promazat uložení rotoru ! biggrin.gif Ostatně, kterej automat je zespodu krásnej? Kýčovitá rytina na rotoru (ta snad bohužel musí být vždycky kýčovitá) je slabou útěchou.

biggrin.gif:D:D čim jsi to psal?... ty dvojky ti jdou dokonale, hlavně nezapomínej dělat dobře desetinnou čárku, aby se ti nestalo, že budeš po václaváku vláčet v náručí sloupové hodiny... biggrin.gif biggrin.gif

Odesláno

cigi napsal:

Cigi, pavouk rozhodně nevypadá tak velký. Ze čtyřicítek působí jako největší snad Linea. Pavouk je spíše takový bochánek. biggrin.gif

Odesláno

No na mě působil Pavouk větší než Linea, ale musím dodat , že jsou opravdu krásné. Dnes jsem měl možnost vidět celou kolekci když mě doma v J.Hradci navštívil p.Prokop. Jednání bylo fajn a hodinky Prim jsou opravdu krásný Hind, Pavouk,Spartak hlavně l.e. a Orlíky mě fakt učarovali. Jsem doslova nadšený ze schůzky s p.Prokopem.

Odesláno

Hindi, Orlici, Pavouci, Spartakove, Sporti, Bernardi smile.gif ... jeste ted jsem stale nadsen ze setkani! Diky!!!

(muj nejvetsi zazitek Hind SQN, v realu super, nic vystredniho - velikost moje parketa, vterinovka dodava originalni tygri smrnc, ciselnik je opravdu "decentni", vrtulnik se objevuje pouze v nekterych uhlech - napad na 1! Znalec vidi, laik netusi, kritik si nevsimne! biggrin.gif)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...